Gazetelerde Trabzonspor Haberleri - Trabzonspor Transfer Haberleri (11 Mart 2017) 

Futbol Arena - Trabzonspor’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Trabzonspor Haberleri - Bugünün Trabzonspor Haberleri (11 Mart Cumartesi TS Haberleri) Bugünün Trabzonspor Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Trabzonspor Haberleri, AMK Gazetesi Trabzonspor Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Trabzonspor Haberleri, Sabah TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. TS haberleri, Habertürk TS Haberleri, Hürriyet Trabzonspor haberleri, Milliyet Trabzonspor haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz. Trabzonspor yönetimi, sezon sonunda Avrupa’ya katılım hakkı elde edilmesi durumunda futbolculardan kesilen yüzde 50’lik primlerin hepsini hesaplara yatırma sözü verdi. Yönetim, CAS’tan olumlu haberler bekliyor. Trabzonspor, Akhisar Belediyespor deplasmanında ilk kez kazanmanın hesaplarını yapıyor.

1 4 ismin gözleri Fatih Terim’de.
4 ismin gözleri Fatih Terim’de.
Bordo-mavili takımda Onur ve Okay’ın yanı sıra Yusuf Yazıcı ve Uğur da Akhisar Bld. maçı sonrası açıklanacak Milli Takım aday kadrosunda yer almayı bekliyor.

Son dönemde artan performanslarıyla dikkat çeken 4 oyuncunun Milli Takım’a çağrılmasının önemli bir motivasyon kaynağı olacağına vurgu yapan Ersun Yanal bu doğrultuda oyuncularını motive etmeye devam ediyor. Bu futbolcuların gözü Fatih Terim’de olacak.

YUSUF’UN MİLLİ HAYALİ

Süper Lig’in ikinci yarısında gösterdiği performansla alkışlanan Yusuf Yazıcı, en büyük hayallerinden birisinin Milli Takım formasını giymek olduğunu ifade etti. Genç yıldız, "Oynadığım bölgede çok iyi oyuncu var ama ben de o kapıyı araladığımda bir daha kapatmamak adına var gücümü sahaya yansıtacağım" diye konuştu.

Fotomaç
2 Trabzonspor’da formül: Avrupa biletini al, primi kap!
Trabzonspor’da formül: Avrupa biletini al, primi kap!
Trabzon yönetimi, sezon sonunda Avrupa’ya katılım hakkı elde edilmesi durumunda futbolculardan kesilen yüzde 50’lik primlerin hepsini hesaplara yatırma sözü verdi.

Sezonun ikinci yarısında yakaladığı çıkışla ligde yeniden Avrupa vizesi için iddialı konuma gelen Trabzonspor’da şimdi tüm hedef Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanmak. Ligde 5’inci sırada yer alan takımın potadan düşmemesi için harekete geçen yönetim, oyuncularına prim müjdesi verdi. Sezon başında yönetimin prim sistemini değiştirmesinin ardından puan usulü prim alan oyuncular, bugüne kadar kazanılan maçlar sonrası hak ettikleri primin sadece yüzde 50’sini alıyordu.
3
HEDEFE ULAŞILAMAZSA, PARA YANACAK

Sezon sonunda Avrupa hedefi tutarsa oyuncuların kalan yüzde 50’lik prim alacakları da hesaplarına yatacak. Ancak hedefe ulaşılamazsa bu para yanacak. Trabzonspor’da 3 puanlık kazanımlarda oyuncuların hak edişleri 10 ile 20 bin TL, 1 puanlık kazanımlarda ise 5 ile 10 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.,

Sabah
4 Kendini gösterecek.
Kendini gösterecek.
Trabzonspor’un 1.5 yıllığına Slovakya’nın Zilina takımına kiraladığı Ramil Sheidaev, yeni takımında forma şansı bulmaya başladı. 20 yaşındaki genç forvet oyuncusu yeni takımında 3 maçta toplamda 150 dakika süre aldı, henüz gol atma başarısı gösteremedi. Teknik direktör Ersun Yanal, Ramil’in kendini geliştirmesi için kiralanmasını istemiş ve yollar ayrılmıştı.

Fotomaç
5Özel hazırlanıyor.
 Özel hazırlanıyor.
Ara dönemde alınan Rodallega, eski takımı Akhisar’a özel hazırlanıyor. Teknik direktör Ersun Yanal’ın ilk 11’de sahaya sürmeyi planladığı Akhisar karşılaşmasına özel hazırlandığı belirtiliyor. Kolombiyalı forvet de gol için söz verdi..

Fotomaç
6 Büyük gün 31 Mart!
Büyük gün 31 Mart!
Trabzonspor’un TFF, UEFA ve Fenerbahçe aleyhine CAS’a açtığı davanın kararı bir kez daha ertelendi. Bundan önce iki kez daha bu yola başvuran CAS’ın son kararını 31 Mart tarihinde açıklaması bekleniyor. Bordo-mavililer, olumlu gelişmeler bekliyor.

Trabzonspor kulübü, 2010-11 sezonundaki şike süreciyle ilgili olarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS), "Türkiye Futbol Federasyonu’nun gerekli yaptırımları uygulamadığı, UEFA’nın sürece dahil olup ve yaptırımları takip etmediği ve Fenerbahçe’nin küme düşürülmesi gerektiğini" belirterek başvuruda bulunmuştu. 18 Kasım 2016’da İsviçre’de gerçekleştirilen duruşmanın ardından da kararın 3 ay içerisinde açıklanacağı belirtildi.
7
HAKLARIMIZ VERİLECEK

Ancak CAS daha önce iki kez ertelediği kararı en son 10 Mart 2017 tarihinde açıklayacağını duyurmuştu. Ancak CA S hakem heyeti, dün bordo-mavili kulübe gönderdiği yazıda kararı tekrar ertelediğini ve 31 Mart’ta sonucun açıklanacağını duyurdu. Trabzonspor Hukuk Kurulu avukatlarından Nusret Yılmaz da, kararın ertelendiğinin kendilerine tebliğ edildiğini belirterek, "Kulübümüz ve camiamız lehine çok olumlu bir sonuç bekliyoruz. Buradan çıkacak sonuca göre ya haklarımız teslim edilecek ya da süreci FIFA’ya taşıyacağız. Bu mücadelemiz sonuna kadar sürecek" diye konuştu.

Fotomaç
8 Simon Deli Trabzon’a koşuyor.
Simon Deli Trabzon’a koşuyor.
Teknik direktör Ersun Yanal’ın Slavia Prag-Plzen maçında izleyip beğendiği Simon Deli, Trabzonspor’un bir numaralı gündem maddesi oldu...

Trabzonspor’un Deli’yi izlediği ile ilgili iddialar üzerine Blesk gazetesine konuşan Slavia Prag Sözcüsü Michal Bycek, "Deli’nin kontratı bu yaz bitiyor. Bu tür spekülasyonlara verecek bir cevabımız olamaz" dedi. Trabzonlu yetkililerin, 25 yaşındaki stoper ile anlaştığı belirtildi.

Fotomaç
9 Fırtına ilk peşinde.
Fırtına ilk peşinde.
Bordo-mavili takım, pazartesi günü karşılaşacağı Akhisar’ı ilk kez deplasmanda yenmek istiyor. Fırtına bugüne kadar yaptığı 4 maçtan 3’ünü kaybetti, birinde ise berabere kaldı.

Süper Lig’de pazartesi günü Akhisar’a konuk olacak Trabzonspor, rakibi karşısında lig tarihindeki ilk deplasman galibiyetini almak için sahaya çıkacak. Bordo-mavililer, 2017’de oynadığı 7 lig maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmezken, Akhisar’ı devirmesi halinde rakibi karşısında ilki gerçekleştirecek. Trabzonspor, bugüne dek Akhisar karşısında ligde oynadığı 4 deplasman maçından 3’ünde mağlup oldu, bir kez berabere kaldı. Fırtına’nın, Akhisar karşısında başarısız bir deplasman grafiği bulunurken, ligde ise son haftalarda dış sahada iyi performans gösterdi. Karadeniz ekibi, bu sezon son 4 deplasman maçında 3 galibiyet, bir beraberlik alarak 10 puan topladı. Ligde son deplasman mağlubiyeti 17 Aralık’ta Başakşehir’e karşı 1-0’lık sonuçla alan Karadeniz ekibi, 83 gündür dış sahada kaybetmiyor. Fırtına, son 4 dış saha maçında Bursaspor’u 2-1, Kasımpaşa ve Osmanlıspor’u 1-0 yenerken, Konyaspor ile 1-1 kaldı.

Fotomaç
10 Usta-Yanal zirvesi.
Usta-Yanal zirvesi.
Bordo-mavili kulübün Başkanı Muharrem Usta, Okay Yokuşlu’nun imza töreni için geldiği Trabzon’da Ersun Yanal ile de özel olarak görüştü.

Uzun soluklu geçen görüşme de takımın ligdeki konumu başta olmak üzere, transfer çalışmaları da masaya yatırıldı. Yanal, Usta’ya takımın içerisinde çok olumlu bir havanın olduğunu belirtirken, "Yabancı oyuncular dahi takımı ve şehri sahiplenmiş durumunda. Daha önce de burada görev yaptığım için net şekilde söylüyorum, yabancıların bu denli uyumlu olduğu dönemi çok zor görürüz" ifadesini kullandı. Başkan Usta da yeni sezon öncesi yapılacak transferlerinde yine aynı doğrultuda karakterli oyuncular üzerinden yapılacağını vurguladı.

Fotomaç
11 Saral, Aziz Yıldırım’a karşı dava açtı.
Saral, Aziz Yıldırım’a karşı dava açtı.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Trabzonspor hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösteren, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral’dan şikayetçi olmuştu. Camianın yıpratılmaya çalışılmasına hiçbir zaman duyarsız kalmayacağını belirten Gökhan Saral, karşı dava açarak Yıldırım’dan şikayetçi oldu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile birlikte katıldığı bir spor programında yaptığı açıklamalara, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral sosyal medya hesabından tepki göstermişti. Bu durum üzerine Aziz Yıldırım, Saral’a dava açmıştı. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Saral da Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’dan şikayetçi olarak karşı dava açtı. FETÖ/PDY tarafından şike kumpasıyla karşı karşıya kaldığını öne süren Yıldırım’ın, algı operasyonu yaptığını ve mağduru oynadığını savunan Saral, Trabzonsporlular’a da psikolojik baskı yapıldığını kaydetti.

Saral, Yıldırım’ın açıklamalarını hatırlattı

Yıldırım’ın açıklamalarını hatırlatan Saral, "Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım canlı yayında ’2010-2011 kupası Fenerbahçe’nindir. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün anasının ak sütü gibi, alın teriyle aldığı bir kupadır. Bunu herkes kabul edecek. Ben bu kupayı alacağım diye insanları kandırmayın.
12
Hukuki şeyleri yapın ama siyasi anlamda bunları kullanmayın. Bundan kastım bütün Trabzon’daki siyasilere. Yerle gök bir araya gelse ancak bu kupa Trabzon’a gider. Başka hiçbir türlü gitmez. Herkes bilsin, ona göre hareket etsin. Bu kupa gitmez. Gitme şansı sıfır. 25 milyon kişinin bu kupa. 17-25 Aralık’ı inkar edenler ancak bu kupanın Trabzon’a gideceğini hayal ederler. Kanuni bir şey varsa gidin ama kamuoyunu meşgul etmeyin. İki grubun arasına bu kadar nifak sokulmaz’ açıklamalarında bulundu. Yıldırım, şikenin yargıya taşındığı halde ’Bu kupa Trabzon’a gitmez’ diyerek hem yargının hem de taraftarlarımızın üzerinde baskı oluşturmaya çalıştı. Hukuki sürecin hiçbir anlam taşımayacağını iddia etmek, hukuka saygı duymamaktır. Ben Trabzonspor’un onurlu ve haklı mücadelesini savunmaktan başka bir şey yapmadım. Hak ve hukuk tanımayanların, hak ve hukuk için atılan adımları anlamamasını da yadırgamadım" dedi.

"Trabzonspor’un haklarını savunuyorum"

Aziz Yıldırım’a tepki göstermek için paylaştığı tweetleri de hatırlatan Saral, "Şikeyi siz ne FETÖ ile, ne yüzsüzlüğünüz ile örtemeyeceksiniz. Azizim sizin yaranız bu yamalarla kapanmaz.
13
Yer gök bir araya gelse o kupayı sizden almamıza mani olamayacak. Aziz Yıldırım, Trabzonspor’a söz etmek ne demek öğreneceksin. Türk futbolunun katilisin. Şike yap hapis yat ’FETÖ yaptı’ de. FETÖ’nün savcı ve hakimleriyle kendi tesislerinde çift kale maç oynayanlar, bize FETÖ yaftası vuramaz’ şeklinde paylaşımlarda bulundum. Trabzonspor’un hakkını savunmak için yaptığım canlı yayın çağrım karşılık bulmadı. Aziz Yıldırım’ın benden şikayetçi olmasına neden olan yaptığım paylaşımların nedeni kendi açıklamalarıdır. Camiamızın sesi olduğum için suçluluk hissetmiyorum. Eğer şike yapmadıysa, şikeci yaftasına da alınmaması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

"Karşı dava açtım"

Aziz Yıldırım’a karşı dava açtığını da belirten Saral, "Camiama hakaret eden, camiamın hakkına göz diken, geçmişte hakkını yiyenlerle mücadele etmeye devam edeceğim. Aziz Yıldırım’a çağrımdır. Camiamla ilgili açıklamalarını TFF kuralları ve sportmenlik çerçevesinde yapmaya davet ediyorum. Trabzonspor camiasına yapmış olduğu hakaretten ötürü ben de kendisinden davacı ve şikayetçiyim. Hak arama ve şike mücadelesi yargıda devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Fotomaç
14 Sıra Esteban’da.
Sıra Esteban’da.
Yusuf Yazıcı ve Okay’ın sözleşmelerini uzatan Trabzonspor, kontratı sona erecek kaleci Esteban ile de sözleşme yenilemeyi planlıyor. Yönetimin önümüzdeki günlerde Esteban ile bir görüşme yapacağı ve imzaların atılacağı belirtildi. 27 yaşındaki Kosta Rikalı, bu sezon kupada 8 maçta forma giydi.

Fotomaç
15 CAS, Trabzonspor için kararın açıklanmasını erteledi!
CAS, Trabzonspor için kararın açıklanmasını erteledi!
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS), Trabzonspor’un 2010-2011 sezonuna ilişkin kendilerine yapmış olduğu başvuruyu sonuçlandırması bekleniyordu. Ancak kararın açıklanması 31 Mart’a ertelendi.

CAS, Trabzonspor tarafından yapılan başvuruyu yine sonuca bağlayamadı. Bugün son kez dosyanın incelenip açıklama yapılması ve nihai kararın açıklanması bekleniyordu.

Davayla ilgili kararın açıklanması 31 Mart’a bırakıldı.

Süreç nasıl işledi?
16
Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonuna ilişkin UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kuruluna, Fenerbahçe ve TFF hakkında şikayet başvurusunda bulunmuştu.

UEFA ve CAS tarafından şikenin tespit edildiği ancak TFF’nin bu konuya duyarsız kaldığı ve hiçbir yaptırımda bulunmadığı gerekçesiyle yapılan başvurunun ardından, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, o dönemde yerel liglere müdahale yetkisi olmadığını vurgulayarak, Trabzonspor’a ret cevabı vermişti.

Bu kararın ardından UEFA Temyiz Kuruluna yaptığı başvurudan da olumlu sonuç alamayan bordo-mavili kulüp, konuyu CAS’a götürmüştü.

Fanatik
17
Trabzonspor’un eski kaptanlarından Kemal Serdar, açtığı futbol okulunda yeni oyuncular yetiştirirken, onlara çeşitli öğütlerde de bulunuyor.

Trabzonspor’un unutulmaz stoperlerinden Kemal Serdar, yaklaşık iki yıl önce kendi adıyla kurduğu futbol okuluyla bordo-mavili takımın altyapısına çok sayıda oyuncu kazandırdı.

Trabzonspor’un 13 sene formasını giyen Kemal Serdar, yıllar sonra yeniden futbola hizmet etmeye başladı. Futbolu 1995’te Trabzonspor’un, Gürcistan’ın Dinamo Batum takımı ile oynadığı jübile maçıyla bırakan Serdar, kurduğu futbol okulunda oğluyla birlikte sporcu yetiştiriyor.

Kemal Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon’da çok yetenekli genç futbolcuların bulunduğunu söyledi. Yetenekli gençlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Serdar, "Sahip çıkılır, saha imkanı verilirse, Trabzon’daki çok sayıda çocuğun geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullandı.
18
Yabancı futbolculara karşı olmadığını aktaran Serdar, "Bizim futbol oynadığımız dönemde de yabancı oyuncu transferleri yapıldı. Trabzonspor’a Jean-Marie Pfaff geldi, sahaya taraftar da çekti. Böyle transferler de yapılsın ama takımın temelini altyapı oyuncuları oluştursun." değerlendirmesinde bulundu. Trabzonspor’un dışarıdan gelen oyuncularla birlikte kendi değerlerine de sahip çıkmasının çok önemli olduğunu ifade eden Serdar, son yıllarda bu konuda adımlar atıldığını kaydetti.

İki yıldır bordo-mavili takımın altyapısına çok sayıda oyuncu gönderdiklerini ifade eden Serdar, "Trabzonspor’a çok yetenekli genç oyuncular verdik. Biraz zamana ihtiyaçları var. Bekleyip göreceğiz. Okulumuz devam ettiğisürece iyi oyuncular yetiştireceğimize inanıyorum." diye konuştu.Genç oyuncuların, öncelikli olarak futbola saygı duyması gerektiğini anlatan Serdar, "Çocuklarda yetenek var ama onlara önce futbol ahlakını öğretiyoruz. Futbola saygıları olacak. Futbola saygın yoksa asla başarılı olamazsın. Biz burada çocuklarımızı Türk futboluna kazandırırken, kötü alışkanlıklardan da uzak tutmaya çalışıyoruz." şeklinde görüş belirtti. Kemal Serdar, Trabzon’da insanların hala kendisine büyük sevgi ve saygı duyduğunu, bundan dolayı da çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

AA
19 Trabzonspor Okay ile sözleşme imzaladığını açıkladı
Trabzonspor Okay ile sözleşme imzaladığını açıkladı
Trabzonspor futbolcusu Okay Yokuşlu ile sözleşme imzaladığını KAP’a bildirdi. Genç futbolcu 3 yıl için Trabzonspor’dan 4.2 milyon euro (16.6 Milyon TL) garanti ücret alacak.

Trabzonspor Okay Yokuşlu ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Bordo-mavili kulüp genç oyuncusu ile sözleşme imzaladığını KAP’a bildirdi.

Okay Yokuşlu 3 yıl için Trabzonspor’dan 4.2 milyon euro (16.6 Milyon TL) garanti ücret alacak.

Trabzonspor’un KAP’a yaptığı açıklama
20
Profesyonel futbolcumuz Okay YOKUŞLU ile olan mevcut sözleşmemiz 2019-2020 futbol sezonu sonuna kadar uzatılmıştır. Sözleşmeye göre oyuncuya;
2017 - 2018 Futbol sezonu için, 1.150.000.-EUR garanti ücret
2018 - 2019 Futbol sezonu için, 1.200.000.-EUR garanti ücret
2019 - 2020 Futbol sezonu için, 1.250.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.
Ayrıca oyuncuya her sezon için 200.000.-EUR imza ücreti ödenecektir.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Saygılarımızla,

Fanatik

Futbolarena anasayfasından devam...