Gazetelerde Trabzonspor Haberleri - Trabzonspor Transfer Haberleri (7 Mart 2017) 

Futbol Arena - Trabzonspor’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Trabzonspor Haberleri - Bugünün Trabzonspor Haberleri (7 Mart Salı TS Haberleri) Bugünün Trabzonspor Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Trabzonspor Haberleri, AMK Gazetesi Trabzonspor Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Trabzonspor Haberleri, Sabah TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. TS haberleri, Habertürk TS Haberleri, Hürriyet Trabzonspor haberleri, Milliyet Trabzonspor haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz. Trabzonspor, Okay Yokuşlu’nun sözleşmesini uzatmak istiyor. Trabzonspor’da verilen arada Ersun Yanal yurtdışına stoper izlemeye gitti. Sakatlığı geçen Durica geri dönüyor. Yusuf Erdoğan formayı yeniden sırtına geçirmek için çalışıyor. İşte ayrıntılar...

1 Çok iyi hissediyorum.
Çok iyi hissediyorum.
29 Yaşındaki yıldız oyuncu, taraftarın gönlüne su serpti. Karabük sınavında sakatlanan Olcay, "Akhisar maçına uzun bir süre var. İyileşip oynamak istiyorum" dedi.

Trabzonspor’un Kardemir Karabükspor ile oynadığı maçta sol ayak bileği burkulan Olcay Şahan’ın tedavisi devam ediyor. İzin gününde İstanbul’a giden ve burada kontrollerini sürdüren tecrübeli oyuncunun ayağındaki şişliğin indiği ve MR çekilmesine gerek kalmadığı belirtildi. Akhisar Bld. ile yapılacak maça kadar tamamen iyileşmesi beklenen Olcay Şahan’ın da oynamaya oldukça istekli olduğu ifade edildi.

YANAL MUTLU OLDU
Tecrübeli oyuncu, kendisini iyi hissettiğini belirterek, "Maça uzun bir süre var ve o zamana kadar daha iyi olacağımı düşünüyorum" dedi. 29 yaşındaki yıldızın bu azmi teknik direktör Ersun Yanal’ı da mutlu ederken yine de sakatlığının tamamen geçmemesi durumunda riske edilmeyeceği belirtildi. Olcay’ın Akhisar maçında oynayıp oynamayacağı belli değil.

Fotomaç
2 ’Deli’ stoper.
’Deli’ stoper.
Teknik direktör Ersun Yanal, futbolculara 3 gün izin verdikten sonra kendisi de yurt dışına çıkmıştı.

Deneyimli hocanın önümüzdeki sezon için kadroya katmayı düşündüğü bazı oyuncuları izleyeceği belirtilmişti. Fotomaç, Yanal’ın beğendiği stoperi açıklıyor... Çek Ligi’nin lideri Slavia Prag’ın, ikinci sıradaki Plzen’i 1-0 yendiği maçı takip eden başarılı çalıştırıcının, Slavia’nın 1.92’lik Fildişili stoperi Simon Deli’yi beğendiği ortaya çıktı. Deli’nin hem 25 yaşında olması hem de kulübü ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olması Yanal’ın iştahını kabarttı. Sol ayağını etkili kullanan dev savunmacı, stoper ve ön libero olarak görev yapabiliyor. 2 yıl formasını giydiği Slavia Prag ile 1 gol atan ve 3 asist yapan Deli ile ilgili önümüzdeki günlerde sıcak gelişmeler yaşanabilir.

Fotomaç
3 Trabzonspor, Okay’ın sözleşmesini uzatmak istiyor
Trabzonspor, Okay’ın sözleşmesini uzatmak istiyor
Trabzonspor Kulübü, milli futbolcu Okay Yokuşlu’nun gelecek sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatmayı planlıyor.

Bordo-mavili takımın Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Kardemir Karabükspor’u 1-0 yendiği karşılaşmada takımına galibiyeti getiren golü atan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, istikrarlı görüntüsüyle de beğeni kazandı.

Karadeniz ekibine 2015-2016 sezonu öncesinde Kayserispor’dan transfer edilen genç oyuncu, 2 sezonda 65 karşılaşmaya çıktı.
4
Trabzonspor’daki ilk sezonunda ligde 27, Ziraat Türkiye Kupası’nda 7, Avrupa kupalarında 2 maç olmak üzere 36 maç oynayan Okay, 2 bin 813 dakika görev yaptı. Bordo-mavili futbolcu ligde 2, Avrupa’da 1 gol olmak üzere 3 golle sezonu tamamladı.

Bu sezon 4 gol attı

Okay, bu sezon ise Spor Toto Süper Lig’de 21 maçta 1, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 8 karşılaşmada 3 olmak üzere toplam 29 maçta 4 gol atarak skora katkı yaptı.

Ligde 1-0’lık Kardemir Karabükspor maçında takımının tek golünü kaydeden Okay, Kasımpaşa ve Adanaspor maçlarında da golleri hazırlayan isim oldu.
5
Trabzonspor, Okay’ın skora katkı verdiği bu 3 karşılaşmada da galip gelerek 9 puanı hanesine yazdırdı.

Genç oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Serhat Ardahanspor, Çorum Belediyespor ve Kızılcabölükspor karşılaşmalarında da birer kez fileleri havalandırdı.

Çubukçu: "Bir sorun çıkacağını sanmıyoruz"

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okay Yokuşlu’nun genç yaşına karşın bordo-mavili takımda istikrarı yakalayan oyunculardan biri olduğunu belirtti.
6
Okay’ın takım içinde sevilen bir futbolcu olduğunu ifade eden Çubukçu, "Okay, sevdiğimiz, karakterli bir oyuncu. Yusuf Yazıcı ile anlaştık. Okay’ın da takımda uzun yıllar kalmasını ve başarılara katkı yapmaya devam etmesini istiyoruz." dedi. Çubukçu, futbolcu ve menajeriyle bir ön görüşme yaptıklarını vurgulayarak, "Kendisi de Trabzonspor’da huzurlu olduğunu söylüyor. Biz de onunla devam etmeyi istiyoruz. Bir sorun çıkacağını sanmıyoruz. Sözleşmesini yakın zamanda uzatacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

AA
7 Müjde! Durica geri dönüyor.
Müjde! Durica geri dönüyor.
Alanya maçında sol dizinden sakatlanan Durica, daha güçlü şekilde geri dönmeyi hedefliyor. Sol diz dış yan bağında ikinci derece yaralanma meydana gelen Slovak stoper, yerine görev yapan arkadaşlarının kendisini aratmadığını belirtti. Bugün yürüyüşlere başlaması beklenen Durica, haftaya takımla çalışacak..

Fotomaç
8 Yusuf Erdoğan pes etmeyecek.
Yusuf Erdoğan pes etmeyecek.
Geçtiğimiz yıl ve sezonun ilk yarısında takımın vazgeçilmezleri arasında yer almasına rağmen devre arasında yapılan transferlerden sonra yedek kulübesine mahkum kalan Yusuf Erdoğan, üzgün. Formasını tekrar geri almak isteyen Erdoğan’ın, Ersun Yanal’ın gözüne girmek için yoğun çalıştığı belirtiliyor..

Fotomaç
9 Yuvaya marş.
Yuvaya marş.
Trabzonspor, gözünü eski futbolcularına dikmiş durumda. Yönetim ile yaptığı toplantıda ’En az 4 transfer yapma’ kararı alan Başkan Usta’nın öncelikle Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ın işini bitirmek istediği belirtildi. Yanal, ikisini de çok istiyor.

Trabzonspor yönetimi gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak için çalışmalara erkenden başladı. Teknik direktör Ersun Yanal’ın hazırladığı rapor doğrultusunda hareket edecek Başkan Muharrem Usta’nın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı toplantıda, "Gelecek sezon için iddialı bir kadro oluşturma noktasında en az 4 transfer yapmayı düşünüyoruz.
10
Sezon sonuna kadar bu ihtiyacımız artabilir" dediği öğrenildi. Bordo-mavililerin transfer rotası Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’a dönmüş durumda. Yanal’ın eski öğrencilerini yeni sezonda kadrosunda görmeyi çok arzu ettiği, yönetimin bu isteği yerine getirmek için her iki oyuncuyu yakın markaja aldığı kaydedildi.

USTA’DAN AÇIK DAVET

Daha önce Başkan Muharrem Usta’nın 31 yaşındaki forvet için her zaman kapılarının açık olduğunu dile getirmesinin ardından Çin’in Beijing Guoan takımından ayrılmayı kafasına koyan Burak Yılmaz’ın yeniden Trabzonspor ile yollarının kesişeceği bildirildi. Hatta Ersun Yanal’ın Burak ile 3 yıllık anlaşma için el sıkıştığı belirtilirken, 32 yaşındaki orta saha Selçuk İnan’ın da deneyimli teknik adamla yeniden çalışmaktan mutluluk duyacağını dile getirdiği öğrenildi.

Fotomaç
11 Arena bereketi.
Arena bereketi.
Trabzonspor kötü geçirdiği sezonun ilk yarısında küme düşme hattına çok yaklaşmıştı Medical Park Arena’ya taşındığından beri havasını bulan bordo-mavililer şimdi Avrupa bileti kovalıyor.

Karadeniz Fırtınası için sezonun ilk yarısı kabul gibi geçiyordu. 12 hafta sonunda 3 galibiyet, 3 beraberlik, 6 yenilgiyle 12 puanı bulunan bordo-mavililer ligde 14. sıraya kadar gerilemişti ve küme düşme hattına sadece 2 puan uzaklıktaydı. İlk yarıyı toparlanarak tamamlayan Trabzonspor, sezonun ikinci devresinde yeni stadı Medical Park Arena’ya taşındı. Yeni transferlerin yanında yeni stada taşınmak da Karadeniz ekibini canlandırdı. Evinde yakaladığı olumlu havayı deplasman maçlarına da taşıyan bordo-mavililer 2017’de yenilgi yüzü görmezken taraftarı tribünlere geri döndü. Böyle olunca kasası dolmaya başladı. Aldığı puanlarla da Avrupa Kupaları’na katılmaya bir hayli yaklaştı.
12
22 BİN ORTALAMA...

Trabzonspor yeni evi Medical Park Arena’da 3 maça çıktı. Fırtına, G.Antep’i 4-0 yenerken dünyaları kaçırdığı maçta Alanya ile 0-0 berabere kaldı, Karabük’ü ise 1-0’lık sonuçla geçmeyi bildi. Avni Aker’de son dönemde 7-8 bin ortalamaya oynayan Trabzonspor yeni stadında ise 20 binin altına hiç düşmedi. Ortalama 22 bin kişi geldi. Seyirci rekoruyla birlikte kasa da dolmaya başladı. Bordo-mavili kulübün sadece 3 maçlık iç saha geliri 1 milyon 700 bin TL’yi buldu.

’BÜYÜK GÜÇ KATIYORLAR’

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da şu ana kadar taraftarın ilgisinden çok memnun olduklarını söyledi.
13
Tecrübeli çalıştırıcı "Medical Park Arena takıma ve camiaya büyük hava kattı. Taraftar bizi yalnız bırakmıyor. Onlardan aldığımız güçle çok daha motive ve güçlü bir futbol sergiliyoruz" diye konuştu.

GELSİN PARALAR: 7 MİLYON 800 BİN TL

Ligin ikinci yarısında çıktığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik alan Trabzonspor, TFF’nin belirlediği başarı bonuslarını da kasasına koymaya devam ediyor. Bordo-mavililer ikinci yarıda 7 milyon 800 bin TL’lik önemli bir girdi sağladı. Özellikle iç sahadaki maçlarındaki forma ve bilet satışından da adeta para yağıyor.

Fotomaç
14 Ersun Yanal: Rekabetten kazanan Trabzonspor olacak
Ersun Yanal: Rekabetten kazanan Trabzonspor olacak
TRABZONSPOR teknik direktörü Ersun Yanal, genç oyuncuların da katkılarıyla takımdaki rekabetin üst seviyede olduğunu belirterek, ’’Rekabette kazanan Trabzonspor olacak’’ dedi.

Spor Toto Süper Lig’de kötü başlayan sezonun ardından ikinci yarıda toparlanarak iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal futbolcularına güvendiğini, takımdaki genç oyuncuların da önünün açık olduğunu söyledi. Tüm futbolculara ihtiyaçları olduğunu anlatan Yanal, şunları söyledi:

’Yusuf Yazıcı olsun, Abdülkadir Ömür ve Yusuf Erdoğan olsun hepsi bu takımın yetiştirdiği oyuncular. Genç futbolcularımıza inanıyorum ve önlerinin açık olduğunu düşünüyorum. Bu donanım ve altyapıya sahipler. Abdülkadir Ömür’e de, Yusuf Yazıcı ve Yusuf Erdoğan’a da tüm oyuncularımıza ihtiyacımız var. Bugün Yusuf Yazıcı oynuyor, yarın diğer futbolcuların da zamanı gelecek. Herkes forma giyecek.’
15
’REKABETTE KAZANAN TRABZONSPOR OLACAK’

Takımda rekabetin üst seviyede olduğuna işaret eden Yanal, ’’Genç oyuncularımıza ve takımıza güveniyorum. Takımda üst seviyede bir rekabet var. Önemli olan Trabzonspor’un başarısı. Rekabetin içinde kazanan Trabzonspor olacak. Şu anda da kazanıyoruz. Bu şekilde yolumuza devam ederek sezonu iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz’’ diye konuştu.

DURİCA YÜRÜYÜŞLERE BAŞLAYACAK

Spor Toto Süper Lig’in 21’inci haftasında Aytemiz Alanyaspor maçında sol dizinden sakatlanan savunma oyuncusu Jan Durica, uygulanan tedavi programı kapsamında yürüyüşlere başlayacak.
16
Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen 36 yaşındaki deneyimli savunma oyuncusunun, yarından itibaren yürüyüşlere başlayacağı öğrenildi.

HAZIRLIKLAR BAŞLIYOR

Bu arada, Spor Toto Süper Lig’in 23’üncü haftasında 1-0 kazandığı Kardemir Karabükspor maçının ardından 3 gün izin yapan Trabzonspor’da hazırlıklar yarın başlıyor. Ligin 24’üncü haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan bordo mavililer, saat 19.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleştireceği çalışmayla bu maçın hazırlıklarına başlayacak.

DHA
17 İki farklı Trabzonspor
İki farklı Trabzonspor
Ligin ilk bölümünde 16 maçta 18 puan toplayan (maç başına 1,12) bordo-mavililer, ligin ikinci bölümünde 7 maçta 17 puan (maç başına 2,42) elde etti.

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren Trabzonspor, ligin ikinci yarısında ise tam tersi bir grafik ortaya koydu.

Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında oynadığı 16 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 18 puan toplayarak maç başına 1,12 gibi düşük bir ortalamada kaldı.

Karadeniz ekibi, ligin ikinci bölümünde ise Bursaspor’u 2-1, Kasımpaşa’yı 1-0, Osmanlıspor’u 1-0, Gaziantepspor’u 4-0 ve Kardemir Karabükspor’u 1-0 mağlup ederken, Aytemiz Alanyaspor’la 0-0 ve Atiker Konyaspor 1-1 ile berabere kaldı. Oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, 17 puan elde ederek maç başına 2,42 gibi yüksek bir ortalama ile bu dönemi geride bıraktı.
18
Averajlar da tersine döndü

Trabzonspor, ligin ilk 16 haftasında 12 gol atıp 20 gol yiyerek eksi 8 averajla maçlarını tamamladı. Ligin ikinci bölümünde ise bordo-mavililer, 7 maçta 10 gol attı, 2 gol yiyerek artı 8 averaj elde etti.

İlk yarıda 0,75 gol ortalamasıyla rakip fileleri havalandıran bordo-mavililer, ikinci bölümde ise 1,43 ortalama yakaladı. İlk 16 haftada 20 gol yiyerek 1,25 maç başına ortalaması olan Karadeniz ekibi, ikinci yarıda ise 7 maçta sadece 2 kez rakiplerine geçit vererek maç başına 0,28 gol yedi.

Saral: "Özlenen Trabzonspor geliyor"

Kulüp yönetim kurulu üyesi ve Medical Park Arena Koordinatörü Gökhan Saral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ikinci bölümünde arzuladıkları sonuçları aldıklarını, bunun da ilerisi için kendilerine umut verdiğini belirtti.
19
Ligin ilk yarısında üzdükleri bordo-mavili taraftarları sevindirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Saral, "2017 yılında namağlup olarak yolumuza devam ediyoruz. Kötü dönemler artık geride kaldı. Aldığımız bu sonuçlar gelecek sezon için de umut verdi. Özlenen, şampiyonluk yarışı içinde yer alacak Trabzonspor geliyor. 2010-2011 sezonundaki şampiyonluk kadromuz geliyor. Bunun adımlarını attığımızı düşünüyoruz." dedi.

Önlerindeki dönemi iyi değerlendirmeleri gerektiğini de anlatan Saral, "Daha yolun başındayız. Daha iyi bir Trabzonspor’u taraftarlarımıza izlettirmek istiyoruz. Bunun için de üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah taraftarımızı mutlu etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Saral, Medical Park Arena Stadı’nda oynadıkları 3 maçta 22 bin taraftar ortalaması yakaladığını ve bunun da hem takıma hem de yönetime büyük bir ivme kazandırıcı güç olduğunu kaydetti.

Taraftarlara teşekkür eden Saral, "Gelecek sezon da taraftarımız, hedeflerimiz yolunda büyük bir itici güç olacak. Hüseyin Avni Aker’de 9 bin taraftara ortalama oynarken bu sayı 22 bine yükseldi. İlerleyen dönemlerde 41 bin 461 kişilik stadın dolacağı günlerin de geleceğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

AA
20 Çubukçu görevde.
Çubukçu görevde.
Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Başkan Muharrem Usta ile koordineli olarak Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nden çıkmıyor. Teknik heyet ve futbolcuların sorunlarıyla bire bir ilgilenen Çubukçu’nun özellikle yaklaşan ödemelerin planlanması konusunda yoğun şekilde çalıştığı öğrenildi..

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...