Gazetelerde Trabzonspor Haberleri - Trabzonspor Transfer Haberleri (21 Mayıs 2017)

FutbolArena - Trabzonspor camiasında yaşanan son gelişmeler ve transfer iddiaları FutbolArena farkıyla sizlerle buluşuyor.  AMK, Fanatik, Fotomaç, Sabah, Milliyet Trabzonspor Haberleri - Günün Trabzonspor Haberleri (21 Mayıs Pazar TS Haberleri) Günün Trabzonspor Haberleri’ni FutbolArena farkıyla her gün burada bulabilirsiniz. Fotomaç, AMK, Fanatik gazeteleri başta olmak üzere diğer tüm gazete haberlerini bir araya getiriyoruz. Fanatik Gazetesi Trabzonspor Haberleri, AMK Gazetesi Trabzonspor Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Trabzonspor Haberleri, Milliyet TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. TS haberleri, Habertürk TS Haberleri, Hürriyet Trabzonspor haberleri, Sabah Trabzonspor haberleri gibi yaptığınız aramalarda bulmak istediğiniz tüm haberler burada yer alıyor.

1 Trabzonspor-Başakşehir maçı hangi kanalda saat kaçta?
Trabzonspor-Başakşehir maçı hangi kanalda saat kaçta?
Süper Lig’de Beşiktaş’ın en yakın takipçisi Medipol Başakşehir, 32. hafta maçında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Peki Trabzonspor-Başakşehir maçı hangi kanalda saat kaçta?

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında yarın deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de lider Beşiktaş’ın 2 puan gerisinde ikinci sırada haftaya giren turuncu-lacivertli ekip, Trabzon deplasmanında kazanarak şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor. Trabzonspor ise Medipol Başakşehir’i mağlup ederek, UEFA Avrupa Ligi’ne katılma yolunda önemli bir engeli aşmanın peşinde.
2
Trabzonspor-Başakşehir maçı hangi kanalda saat kaçta?

Medical Park Arena’da oynanacak ve yarın saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Maç beIN SPORTS 1’den naklen yayınlanacak.

Cengiz Ünder cezalı

Medipol Başakşehir’de bu maç öncesinde önemli bir eksik bulunuyor.

Turuncu-lacivertli takımda bu sezon ortaya koyduğu performansla adından söz ettiren 19 yaşındaki Cengiz Ünder, sarı kart cezalısı olduğu için zorlu Trabzon deplasmanda takımındaki yerini alamayacak. İstanbul ekibinde, kart cezası sona eren Uğur Uçar ise teknik direktör Abdullah Avcı’nın görev vermesi halinde forma giyebilecek.
3

4 futbolcu ceza sınırında

Medipol Başakşehir’de Edin Visca, Alparslan Erdem, Bekir İrtegün ve Samuel Holmen, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı bulunan bu 4 futbolcu, yarınki maçta kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 33. haftadaki Adanaspor maçında oynayamayacak.

Fanatik
4 Borç 674 milyon TL
Borç 674 milyon TL

Trabzonspor Olağan Divan Kurulu toplantısı dün yapıldı. Denetleme Kurulu adına konuşan üye Salih Aladağ, Trabzonspor’un net borcunun 674 milyon 622 lira olduğunu açıkladı. 356 milyon 494 bin TL’lik kısmın kısa vadeli borç olduğu dile getirildi.

Fotomaç
5 Trabzonspor, Başakşehir’le 21. randevuda
Trabzonspor, Başakşehir’le 21. randevuda
Spor Toto Süper Lig’in 32’nci haftasında sahasında Medipol Başakşehir’i ağırlayacak olan Trabzonsor, bu maçı kazanarak Avrupa Kupaları’na katılma umudunu son 2 haftaya taşımayı hedefliyor.

Ligde oynadığı son 3 maçtan galibiyet çıkaramayan ve Avrupa Kupaları’na katılma yolunda yara alan bordo mavililer, sahasında Medipol Başakşehir’i konuk edecek. Avrupa umudunu son haftalara taşımak isteyen Trabzonspor, zirve mücadelesi veren rakibi karşısından galibiyetle ayrılmaya çalışacak. Şenol Güneş Kompleksi’nde saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek.
6
KADRODA DEĞİŞİKLİKLER BEKLENİYOR

Bordo mavililerde teknik direktör Ersun Yanal’ın son oynanan Adanaspor maçının 11’inden farklı olarak kadroda değişiklikler yapacağı öğrenildi. Deneyimli teknik adamın Adanaspor karşılaşmasıyla kart cezasını dolduran Uğur Demirok’a yeniden ilk 11’de forma vermesi, kaburgasındaki ağrılar nedeniyle son antrenmana katılmayan Jan Durica’nın da dinlendirilerek bu oyuncunun yerine savunmada Medjani’yi görevlendirmesi bekleniyor. Yanal’ın son 4 maçta yedek soyundurduğu Castillo’yu da bu maçta ilk 11’de sahaya sürebileceği ifade edildi.
7
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR İLE 21’İNCİ RANDEVU

Trabzonspor ile Medipol Başakşehir, Süper Lig’de 17, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 kez olmak üzere toplam 20 kez karşılaştı. Bu maçlarda bordo-mavililer 11 kez sahadan galip ayrılırken, turuncu-lacivertliler ise 4 kez kazanabildi. 5 maçta ise eşitlik bozulmadı. Ligde geride kalan 17 maçta Trabzonspor rakip fileleri 36 kez havalandırırken, Medipol Başakşehir ise 19 gol attı. İki takım arasında bu sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Medipol Başakşehir 1-0 kazanmıştı.

Fotomaç
8 Yusuf’u satmıyoruz
Yusuf’u satmıyoruz
Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Yusuf Yazıcı’yı takasta kullanacakları veya satacakları yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Çubukçu, Trabzon’un kendi öz değerine paha biçilmediğini belirterek "Yusuf bizim gelecek yılki planlamamızın çok önemli bir parçası. Onun tabii ki çok daha iyi yerlere gelmesini isteriz. Önemli bir Avrupa takımı hariç Yusuf’u göndermek gibi bir düşüncemiz asla olmadı" dedi.

Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı, bu sezon 19 resmi maçta forma giydi. Genç orta saha bu maçlarda toplam 16 gole doğrudan katkı yaptı. 6 gol atıp 10 asist yapan Yazıcı, lig maçlarında dört gol altı asist ve kupa maçlarında iki gol dört asist yaptı. Yusuf bugün de takımın önemli kozu.

Fotomaç
9 Avrupa aşkına
Avrupa aşkına
Süper Lig’de son haftalarda ciddi bir düşüş yaşayan Trabzonspor, Medipol Başakşehir’i devirerek Antalya’dan beşinciliği geri almak istiyor. Antalya dün Bursa’yı yenerek 52 puana çıktı ve 49 puanlı Fırtına altıncı sıraya indi. Teknik direktör Ersun Yanal, galibiyetten başka bir şey düşünmüyor.

Başakşehir’in verdiği şampiyonluk mücadelesinin kendileri için önemli olmadığını oyuncularına aktaran Yanal, "Hedefimiz bu yıl Avrupa kupalarına katılmaktı ve bunu başarmak için savaştığımızı göstermeliyiz. İkinci yarıdaki çıkışımızı tekrarlamalıyız" diyerek, maçın önemine vurgu yaptı. Evinde son 3 maçı kazanamayıp Avrupa yolunda önemli avantaj yitiren bordomavililer, Başakşehir sınavından galip ayrılarak 44 günlük hasreti bitirmek istiyor.

Fotomaç
10 Kevin Quevedo Trabzonspor’a
Kevin Quevedo Trabzonspor’a

Bordo-mavili yönetimin, Alianza Lima’nın 20 yaşındaki Perulu sağ kanat oyuncusunu yakından izlediği belirtildi

Trabzonspor birçok Avrupa kulübünün yakından takip ettiği Perulu 20 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Kevin Quevedo’ya göz koydu. Güney Amerika’ya giden izleme komitesinden yetkililerin 20 yaşındaki kanat oyuncusu hakkında olumlu raporlar verdiği öğrenilirken, kulübü Alianza Lima’nın da mantıklı bir teklife ’evet’ diyebileceği öne sürüldü.
11
REAL MADRİD’İ İSTERİM

Bu sezon toplamda 8 maça çıkan ve 4 gol bir asistlik performans sergileyen Quevedo için Trabzonspor’un birçok Avrupa kulübüyle de yarıştığı belirtildi. Quevedo ise ülke basınına verdiği röportajda, "Bir gün Avrupa’da, özellikle de Real Madrid’de forma giymeyi çok isterim" dedi.

Fotomaç
12 Muharrem Usta: FIFA’ya ’TFF’ye müdahale et’ demek için gidiyoruz
Muharrem Usta: FIFA’ya ’TFF’ye müdahale et’ demek için gidiyoruz
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, şikenin UEFA ve CAS tarafından tescillendiğini belirterek, "FIFA’ya TFF’ye müdahale etmesi için başvuracağız" dedi.

Trabzonspor’un 39’uncu Divan Olağan Genel Kurulu, Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurula, Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulunun yanı sıra, Ak Parti Millet Vekili Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski başkanlardan Özkan Sümer, Ahmet Celal Ataman, kurucu üyelerden Sabit Sabır, Nizamettin Algan, Divan Başkanı Ali Sürmen ile kurulların başkan ve üyeleri ile eski yöneticiler katıldı.
13
Sürmen: Şampiyonluk söyleminden uzaklaşılmamalı

Açılış konuşmasını yapan Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, şampiyonluk söyleminden uzaklaşılmaması gerektiğini belirterek, "50’nci yılda şampiyonluk söylemi ile seçim kazanan yönetimin bu söyleminden uzaklaşması düşünülemez. Uzun zamandır tüzük tartışmaları yapılıyor. Tüzük tadilat komisyonu oluşturmuştuk. 29 maddeyi gerçekleştirmiştik sonra gelen taleple durdurmuştuk. Biz 29 maddeyi başkan Muharrem Usta’ya gönderdik. Usta bundan sonra tüzük tadilatını kuracakları komisyonla yapmak istediklerini ve bizim de 2 kişi vermemizi istediler. Bunları ben seçemem. Komisyondan ’biz gideriz’ diyen olursa kabul ederim. Tüzük tadilat komisyonumuzun yaptığı maddelerde çok fazla değişiklik olmaması başarılarını gösteriyor.
14
Hiçbir kurula müdahalede bulunmadık ama yetkimiz doğrultusunda uyarılar yaptık. Türk Futbolundaki şirketleşmeye uygun dernek tüzüklerinin yapılmaması, denetlemelerin imkansız olması kötü durumları beraberinde getirmektedir. Türk futbolunun birinci sorunu olan gelirlerle bağdaşmayan aşırı borçlanmanın önüne geçmek için acil önlemler alınmalıdır. Futbol kulüplerinin yeni bir futbol yasası ile yeniden yönetilmesi gerekmektedir. Futbol yasasının neden çıkmadığını bilemiyoruz ama kulüp başkanlarının bunu neden istemediklerini tahmin edebiliyoruz. Türk futbolunun yıllardır saklanan ve artık kokuşan mali sorumluluklarının çözümüne yardımcı olunuz. Futbolu kötü duruma düşüren futbol adamlarından kurtarınız" dedi.
15
Muharrem Usta: Türk futbolunu batıran denetlenmeyen şirketler

Usta, Divan Kurulu’nda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Trabzonspor’un çok derin sorunları var. Trabzonsporumuz bugüne çok zor şartlarda, büyük emeklerle geldi. Genelde divan toplantılarının en önemli gündem maddelerinden biri tüzük tartışmaları olur. Biz bu tüzüğün parçalarından biri değiliz, gövdelerinden biriyiz. Divan bize 28 maddelik öneri paketi gönderdi. Gelen 28 maddede biz neredeyse yüzde 99’una eyvallah dedik. Sadece kongre tarihi ile ilgili değişiklikler var. Bu değişikliğin doğru olduğuna inanıyorum. Sezon Mayıs ayında bitiyor kongre Aralık’ta yapılıyor. Yeni takım, yeni sistem kuruluyor, arkadan yeni yönetim geliyor. Sene bittiğinde kongremizi yapalım. En geç 10 Temmuz yapalım. Avrupa Kupalarına göre sezon 10 Temmuz’da başlıyor. Kongre bu süreçte bitsin ki yeni yönetim ne yapacağına karar versin.
16
Bunun doğru zamanı sezonun bittiği zamandır. Bizim 28 maddenin içerisine koyduğumuz ufak değişiklikler var. Bizim özellikle ilave ettiğimiz bir madde var. Trabzonspor’un bugün ki hale gelmesinin nedeni ekonomik olarak kötü yönetilmesidir. Yönetimler dernekler tarafından seçilir ama kulüpleri batıran dernekler değil, bağlı şirketlerdir. Trabzonspor’un sadece borsaya açık şirketi Sportif A.Ş. olduğu için onun bağımsız denetçi şirketi var. Sportif A.Ş.’yi denetliyoruz ama bizim bir sürü şirketimiz var. Onun için yönetime seçilecek olanlar derneğe bağlı şirketlerin tamamın denetleyici kuruluşun denetimine sokmayı vadetsin diye bir madde koyduk. Türk futbolunu batıran o denetlenmeyen şirketlerdir. Trabzonspor’un borcu oralardan geliyor. O nedenle sadece Sportif A.Ş. değil bütün şirketler denetlenecek ve topluca rapor çıkacak."
17
’Borç limitini aşan yönetim bu miktardan sorumlu olsun’

Başkan Usta, tüzüğe 5 madde koydurmak istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu maddelere göre bütün şirketlerin tamamının denetlenerek 3 ayda bir yayınlanmış raporu Sportif A.Ş. için KAP’a, geri kalanın tamamı Denetleme Kuruluna bildirilecek. Aynı zamanda Trabzonspor’un resmi yayın organlarından da yayınlanacak. Bu toplam borç, yıllık Trabzonspor’un toplam gelirinin, iki buçuk katını aşamaz. Konsolide futbolcu ve teknik kadronun vergilendirilmiş maliyeti kulübün gelirinin yüzde 60’ını aşamaz. Trabzonspor’un sadece 1 yıllık kur farkı ve faizden 120 milyon lira zararı var. Bütün şirketlerin kur farkı ve faizden zararları yıllık gelirin yüzde 20’sini geçemez. Bütün şirketlerin toplam net zararı yıllık gelirin yüzde 10’unu aşamaz.Birbirini takip eden 2 yıllık zarar yüzde 5’i aşamaz. Bu 5 maddenin altına da şunu eklettik; Trabzonspor’a aday olacakların tüzükteki bu maddelere uyacağını, bunları aşan miktardan, müşterek ve müteselsilden, giren kim varsa mal varlığıyla sorumlu olacağını, bağımsız denetçi raporlara tabi olacağını, seçime katılmadan önce noterden evraklarıyla getirsinler. Ondan sonra seçime girsinler. Yeter çünkü biz de bu işin altından kalkamıyoruz. Gelir 190 milyona çıkmış, kur farkları, faiz zararları 135 milyon. Bunu bu hale biz getirdik. Kulübümüz bu halde yaşayamaz.
18
’50’inci yıl baskısını iyi yöneteceğiz’

Trabzonspor’u hep birlikte iyi noktalara taşımaları gerektiğine ve 50’nci yıl baskısını iyi yöneteceklerine vurgu yapan Usta, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"50’nci yılda şampiyonluğa hedef koyarken birey, şirketler hepsi iddialı olacak. Trabzonspor her iddialı olduğu dönemde krizi yönetemeyerek büyük bedeller ödedi. Şampiyonluklar kaçtı, kadrolar dağıldı, yönetimler değişti. Keşke devam etseydiler. Bu yıllara mal oldu. Dün FIFA’daydık. Hakkını yedirmeyeceksin. Zamanında yakalama şansın varsa, alacaksın şampiyonluğu. Büyüksen kaybetmeyeceksin. Hakkımız çalındı, küstüm oynamıyorum yok. İki taraftan da mücadele edeceksiniz. Kimse merak etmesin. 50’nci yıl baskısını iyi yöneteceğiz. Kötü dönemler geçirdik. Geçen yıl küme düşmekten kurtulduk. Emin olun bunun tek nedeni ekonomik olarak kulübün mahvedilmesiydi. Şuan kapıda 54 haciz var. Trabzonspor büyük kulüptür. Bugünlere bir günde gelmedik, bir anda da düzelmez. Bu kulübü iyi yöneterek hep birlikte iyi noktalara taşımak görevimiz.
19
FIFA’ya ’TFF’ye müdahale et’ diye gidiyoruz’

Şikenin tescillendiğini ve FIFA’ya TFF’ye müdahale etmesi için başvuracaklarını kaydeden Başkan Usta, "Dün FIFA’daydık. Gündemimiz şike var mıdır? yok mudur? konusu değil FIFA’ya da bunun için gitmiyoruz. Şike konusu kapanmıştır. Hem CAS hem UEFA şike yapıldığını kesin karara bağladı. Artık bu konu kapandı. Biz UEFA’nın ve CAS’ın ’şike vardır’ diye tescillediği o sezonla ilgili UEFA’nın TFF’nin Fenerbahçe’ye yaptırım uygulamaması nedeniyle ’TFF’ye müdahale edin’ diye CAS’a gittik. O da ’yetkim yok’ dedi. Biz de FIFA’ya madem UEFA ve CAS ’Türkiye’de şike var’ dedi, Türk Futbol Federasyonu’na müdahale et diye gidiyoruz. Bu ikisinin doğru şekilde algılanması gerektiğini düşünüyorum" diyerek açıklamalarını noktaladı.
20
Net borç 674 milyon TL

Bu arada Trabzonspor Denetleme Kurulu, kulübün net borcunun 674 milyon 622 lira olduğunu açıkladı. Denetleme Kurulu’ndan yapılan açıklamada, "Gerçekleşen gelirler ve giderler sonucunda oluşan mali tablolara göre dernek ve bağlı şirketlerin 31.03.2017 tarihi itibariyle 87 milyon 438 bin 429 lira kısa vadeli mevcutları, 356 milyon 494 bin 141 lira kısa vadeli borcu, 405 milyon 567 bin 265 lira uzun vadeli borcu olmak üzere toplam 762 bin 061 bin 406 lira borcu bulunmaktadır. Bu mevcut rakamların sonucunda kulübümüzün 674 milyon 622 bin 977 lira net borcu bulunmaktadır" denildi.

DHA

Futbolarena anasayfasından devam...