Gazetelerde Trabzonspor Haberleri - Trabzonspor Transfer Haberleri (30 Mart 2017) 

Futbol Arena - Trabzonspor’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Trabzonspor Haberleri - Bugünün Trabzonspor Haberleri (30 Mart Perşembe TS Haberleri) Bugünün Trabzonspor Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Trabzonspor Haberleri, AMK Gazetesi Trabzonspor Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Trabzonspor Haberleri, Sabah TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. TS haberleri, Habertürk TS Haberleri, Hürriyet Trabzonspor haberleri, Milliyet Trabzonspor haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz. 

1 ’’Ahmet Akif başımın etini yiyor’’
’’Ahmet Akif başımın etini yiyor’’
Trabzonsporlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Açılıştan sonra bir maça gelmeyi çok istedik ama olmadı. Hatta bizim büyük oğlan Ahmet Akif, başımın etini yiyor. ’Baba’ diyor, ’bizi maça getirmen lazım.’ Şampiyonluk için şehir kenetlenmeli" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon’da katıldığı "Genç Kürsü" programında Trabzonspor hakkında önemli açıklamalar yaptı. Öğle saatlerinde geldiği Trabzon’da ilk olarak Vali Yücel Yavuz’u ziyaret eden Bakan Albayrak, ardından Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Genç Kürsü-Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışalım" programına katıldı. Konuşmasında Trabzonspor’a değinen Albayrak, oğlu fanatik Trabzonsporlu Ahmet Akif’in Akyazı’daki stada gelmeyi çok istediğini açıkladı.
2
ŞAMPİYONLUK SIRLARI

Albayrak, "Gönülden Trabzonsporluyuz. Desteklemeye devam edeceğiz. Stat açılışından sonra bir maça gelelim diye çok istedim ama fırsat olmadı. Hatta bizim büyük oğlan Ahmet Akif, başımın etini yiyor. ’Baba’ diyor, ’bizi maça getirmen lazım.’ Yeni stadımızda bir maça da gelmek istiyoruz. Trabzon’un dışındakiler için gurbetteki Trabzonsporluluk daha da önemli. Saha neticeleri, takımın oynadığı futbol, şehrin bütünleşmesi iyi oldukça gelişecek. Trabzonspor’un birkaç konuda mesafe katetmesi lazım ki şampiyonluk gelsin bence. Bir; şehrin bütünleşmesi lazım. Yani bugün Trabzon’un saha sonuçlarından dolayı, galibiyetlerinden, istikrarlı durumundan dolayı bu şehirde bir kişinin üzülmemesi, hasede düşmemesi lazım. Trabzonspor iyi ise bütün şehir mutlu olacak ama birileri kenarda ’Valla ha bu yönetim öyle, ha bu böyle’ diyor. Böyle olmamalı, şehir bütünleşmeli" dedi.
3
SEYİRCİ ’DİK OYNA’ YAZDI

Tüm Trabzon şehrinin, camiasının kenetlenmesi gerektiğini kaydeden Albayrak, şunları vurguladı: "Takımın ve kulübün bütünlüğü fitne, dedikodu bir tarafa şehirle uyumunun tam olması lazım. Çünkü Trabzon’a bir futbolcu geldiği zaman şehirden ayrı yaşamıyor. Ona da sahip çıkılması lazım. Hangi memleketten gelirse gelsin topçusuyla, hocasıyla, teknik, idari yönetimiyle bütün kesimleriyle yek vücut olması lazım. Bu ikisi tamam olduktan sonra diğerleri çözülür, diğerleri olur. Seyirci ne yazdı son maçta ’Dik oyna’, sen iyi top oynarsan takım eze eze yener. Sen iyi top oynarsan, kulübünle şehrin ile birleşirsen hakemi de yenersin, başkalarını da yenersin, onu da yenersin, bunu da yenersin. Trabzonspor eskiden böyle şampiyon oldu. Önemli olan güzel futbol, öyle değil mi? İyi oynarsan gol kaçsa da seyirci ne yapıyor, ’o emeği, o alın terini, o enerjiyi ortaya koydun’ diyor, ’ben mutluyum, alkışlıyorum’ diyor. Bu da bütünleşmeyle olur."

Fotomaç
4 Partick Roberts İzlendi
Partick Roberts İzlendi


Ersun Yanal’ın Celtic’de kiralık forma giyen ancak Manchester City’nin oyuncusu olan 20 yaşındaki forvet arkasında oynayan yetenekli isim Patrick Roberts’i de yakından izlettiği ifade edildi.

Ersun Yanal’ın Celtic’de kiralık forma giyen ancak Manchester City’nin oyuncusu olan 20 yaşındaki forvet arkasında oynayan yetenekli isim Patrick Roberts’i de yakından izlettiği ifade edildi. Celtic’te bu sezon 36 maçta 5 gol, 11 asistle oynayan 1.67 cm boyundaki İngiliz oyuncu da, İngiltere alt milli takımlarının tümünde yer alarak dikkat çekti.

Haber TS
5 Trabzonspor, Çaykur Rizespor hazırlıklarını sürdürdü
Trabzonspor, Çaykur Rizespor hazırlıklarını sürdürdü
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 26’ncı haftasında Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına 11.00’de yaptığı antrenmanla devam etti.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde yapılan antrenmanda ısınmanın ardından topla oyun oynandı.
6
Son bölümde ise gol vuruşu çalışması gerçekleştirildi.

Sakatlığı bulunan Emmanuel Mas ile U19 Milli Takım kampında yer alan Abdülkadir Ömür antrenmana katılmadı.

Bordo mavililer yarın saat 18.00’de yapacağı çalışmayla hazırlıklarını sürdürecek.

DHA
7 Akbay’dan mest eden sözler
Akbay’dan mest eden sözler

İstanbul Üni TS’nin üçüncüsünü düzenlediği ’Karadeniz’in Enleri’ ödül töreninde ’yılın oyuncusu’ seçilen Başak Akbay, "Trabzonlu olup da başka takımı tutanları anlayamıyorum" dedi.

Ünlü oyuncu, "Bizim ekmeğimiz, tereyağımız, hamsimiz var tamam ama canı gönülden sahip çıktığımız Trabzonspor’umuz var. Dizilerde genelde kulüp armaları sansüre girer. Ben de ya öyle giyecektim ya da hiç giymeyecektim. Uzun uğraşlar sonucu sansürsüz formamı giydim" diye konuştu.

Fotomaç
8 Çıkışımız tesadüf değil
Çıkışımız tesadüf değil

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Okan Alemdaroğlu, takımın ikinci yarıda yakaladığı çıkışın tesadüfi olmadığını söyledi. 2017 yılında yenilgisiz ilerlediklerini hatırlatan Alemdaroğlu, "Yapılan transferler, takımın uyum sağlaması ve ekip ruhu bu sonuçları ortaya çıkardı. Henüz bir şey bitmiş değil. Daha yolun başındayız ve başarılı sonuçlarımızı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Fotomaç
9 O Takas Sonrası Geliyor
O Takas Sonrası Geliyor
Olcay’dan sonra Beşiktaş’tan bir transfer daha.

Trabzonspor, Beşiktaş’tan Olcay Şahan’ın ardından Gökhan Töre’yi de transfer etmek üzere.

Beşiktaş’ın Sunderland’e Tolgay Arslan’ı verip Jeremain Lens’i alma konusunda aşama kaydetmesi ayrıca Hannover’dan da Kenan Karaman’la ön-protokol yapması Trabzonspor’u Gökhan Töre konusunda biraz daha heveslendirdi.
10

Teknik direktör Şenol Güneş’in sıcak bakmadığı gurbetçi oyuncu için bordo-mavililer kolları sıvadı. Bir süredir Tolgay Arslan’ı isteyen Başkan Muharrem Usta, Lens-Tolgay takasının son aşamaya gelmesinden sonra Tolgay konusunda ısrar etmektense Töre’ye yönelmenin daha mantıklı olacağına karar verdi. Süper Lig’de forma giyen gurbetçileri Trabzonspor’a kazandırma konusunda oldukça aktif çalışan Olcay Şahan’ın Töre’nin transferinde önemli rol oynadığı da gelen bilgiler arasında.

Haber TS
11 Avrupa’nın zirvesinde!
Avrupa’nın zirvesinde!
Karadeniz ekibi ligde son 6 yılın en iyi çıkışını yaptı.

2017 yılında 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek hiç yenilmeyen, 15 gol bulan bordo-mavililer, kalesinde ise 3 gol gördü. İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa ekiplerine oranla Trabzonspor, Avrupa’nın en büyük 6 ligi içerisinde 2017 yılında en az gol yiyen takım oldu.
12
DEPLASMAN KRALI

Süper Lig’de pazar günü Rizespor’a konuk olacak Fırtına, dış sahadaki yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor. Ligde deplasmandaki en son yenilgisini 102 gün önce 15. haftadaki Başakşehir karşısında 1-0’la alan bordo-mavililer, son 5 dış saha maçında kaybetmedi.

5 YILIN EN İYİSİ

Bordo-mavili takım, ligin 25. haftası geride kalmasına rağmen son 5 sezon içerisinde en fazla dış saha puanını topladı. Ligde bu sezon deplasmanda 20 puan toplayan Karadeniz ekibi, 2015-2016 sezonu sonunda 13, 2014-2015 sezonunda 18, 2013-2014 sezonunda 19, 2012-2013 sezonunda ise 15 puan dış sahada elde edebilmişti.
13
TARİHİ BİR SERİ

Karadeniz ekibi, ligin ikinci yarısında tarihinde az rastlanan bir grafik sergiledi. Fırtına, ikinci yarıda oynadığı 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı, topladığı 23 puanla bu periyodun lideri olurken; 2017’nin tek yenilmez takımı olma unvanını da elinde bulunduruyor.

KAZAN VE BEKLE

Ligin ilk yarısında sadece 18 puan toplayabilen bordo-mavililer, ikinci devrede şu ana kadar 23 puan alarak 41 puana ulaştı ve zirvedeki rakiplerine iyice yaklaştı. Trabzonspor, yakaladığı bu çıkışı devam ettirerek öncelikli olarak Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmek istiyor. Karadediz ekibinin bu hedef için parolası da ’Kazan ve bekle…"

Fotomaç
14 Bulgar Basınından Trabzonspor’a Transfer Bombası
Bulgar Basınından Trabzonspor’a Transfer Bombası
Bulgar basanından müthiş iddia...

Trabzonspor, 50. Yılda şampiyonluğa oynamak için transfer çalışmalarına şimdiden başlarken bordo-mavili kurmayların bir çok ülkede futbolcuları yakından takibe aldığı kaydedildi. Trabzonspor ile ilgili son ortaya atılan iddia ise Trabzonspor kurmayların Bulgaristan ile Hollanda arasında milli maçı takip ettiği yönünde oldu.

Bulgaristan’ın Hollanda’yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada Trabzonspor’dan bir ismin bulunduğu ve maçı takip ettiği kaydedildi.

Focus-sport’da yer alan haberde Trabzonspor’un daha önce Bulgaristan’ın Ludogorest takımında forma giyen Romen oyuncu Claudiu Keseru ile ilgilendiği hatırlatıldı.

Haber TS
15 Mecburi revizyon
Mecburi revizyon
Süper Lig’in ikinci yarısında kadro istikrarını yakalayan ve ilk 11’ini birkaç değişikliğin dışında büyük oranda koruyan Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal, sakat ve cezalı oyuncu sayısının fazla olması nedeniyle Çaykur Rizespor maçı kadrosunda zorunlu değişiklikler yapacak.

Bordo-mavililerde sakatlığı bulunan Mas’ın yanı sıra kart cezalısı Yusuf Yazıcı, Uğur Demirok ve Pereira, Rize deplasmanında görev yapamayacak.

DURİCA DA BELİRSİZ

Sakatlık sürecini geride bırakan ancak antrenman eksiği bulunan Durica’nın da oynayıp oynamayacağıyla ilgili karar yapılacak son değerlendirmelerin ardından verilecek.
16
Ersun Yanal’ın bu oyuncuların yokluğunda savunmada Zeki, Durica, Medjani ve Mustafa Akbaş’a görev vermesi bekleniyor.


GOL ÇALIŞTILAR

Fırtına, Spor Toto Süper Lig’in 26’ncı haftasında Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde yapılan antrenmanda ısınmanın ardından topla oyun oynandı. Son bölümde ise gol vuruşu çalışması gerçekleştirildi. Sakatlığı bulunan Mas ile U19 Milli Takım kampında yer alan Abdülkadir Ömür antrenmana katılmadı. Hazırlıklar bugün de devam edecek.

Fotomaç
17 Bu karar Fenerbahçe’yi aklamadı
Geçmiş dönemin önemli FIFA kokartlı hakemlerinden olan spor yorumcusu Dr. Ahmet Çakar, gündemdeki sıcaklığını koruyan CAS kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Son olarak UEFA’ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübü’nün itirazı CAS tarafından da reddedilmişti.

Trabzonspor ile Fenerbahçe’yi ilgilendiren dava hakkında BİP’teki "10 numara muhabbet" kanalına konuşan Çakar şöyle konuştu:
18
"Bir insanın hakkını hukuken araması gayet doğaldır. Niye arıyorsun diye eleştiremezsin. Trabzonspor mağdur olduğunu düşünmüş ve o dönem UEFA’nın Fenerbahçe hakkında aldığı kararlar ile ilgili kendilerine göre haklı nedenleri var. . İtalya’da Juventus küme düşürüldü, diğer büyük takımların puanları silindi. Niye buna ceza verilmiyor diye hakkını aramak istedi. Bu onlar için çok doğaldır, anayasal haktır. Ama CAS bu talebi reddetsiyse de o talebe uymak , saygıyla karşılamak zorundadır."

"UEFA kayıtlarında herkesin bi sabıkası olduğu gibi bu olay da Fenerbahçe’nin her zaman sabıkasında yer alacak"

Ahmet Çakar Fenerbahçe’nin henüz aklanmadığını ise şu sözlerle ifade etti:
19
"Bakın bu arada herkesin yanlış bildiği bir şey var. Fenerbahçe daha aklanmadI ki. CAS’ın bu kararı Fenerbahçe’yi aklamadı. Fenerbançe UEFA kayıtlarında şimdi herkesin bi sabıkası olduğu gibi bu da onların her zaman sabıkasında yer alacak. Sakın kimse kimseyi kandırmasın CAS’ın reddi Trabzonspor’un şampiyonluk talebi ve kupa talebini reddetmiştir. CAS ben karışmam kardeşim bu UEFA’nın işi dedi attı topu üzerinden"

FENERBAHÇE CAS’DAKİ DAVASINI NEDEN GERİ ÇEKTİ?

Türkiye’de Aziz Yıldırım, yöneticiler ve Fenerbahçe’nin adli açıdan aklandığını dile getiren Ahmet Çakar, "Zamanında Fenerbahçe CAS’taki davasını neden çekti" diye sordu. 5 yıl önce yaşananları hatırlatan Çakar; "Fenerbahçe UEFA ve bunun üst kurulu olan CAS Mahkemesi’nde sportif yönden şike yaptığı gözüküyordu. Öyle gözüküyor hala.
20
Bunun geri çekilmesi için ise Fenerbahçe’nin CAS’a başvurup dava açması gerekiyordu. Zamanında Fenebahçe, CAS’a dava açmıştı ama sonra ne oldu ise oldu bu davayı geri çektiler ama niye geri çekildi bunu Aziz Efendiye soracaksın.

"AZİZ YILDIRIM’IN HABERİ OLMADAN FENERBAHÇE’DE SİNEK UÇAMAZ"

Hani namus davanızdı ? Bu konuşmalar 4 sene önceki konuşmalar, bunlar 4 sene önceki olaylar. Ben o dönemde söyledim "Hani namus davanızdı ? Hani Fenerbahçe temizdi " o zaman neden CAS’dan bu mahkemeyi geri çektiniz? Çeşitli bahaneler sundular... Geçin onları... Bak yeni deliller çıkmış, kumpas çıkmış. Bir bakmak lazım. Senin davanı geri çekmen CAS’ın vermiş olduğu UEFA’nın destek kararını onaylamak demektir. Aziz Yıldırım benim haberim yok dedi attı, Aziz Yıldırım’ın haberi olmadan Fenerbahçe’de sinek uçamaz. O’nun haberi olmadan Fenerbahçe Kulübü’nde bir tane çiçek kopartamazsın. Yok ya, bu asırlık dava, namus davanız geri çekiliyor ve Aziz Yılıdırım benim haberim yoktu diyor. Geçin bunları. Artık eski defterlerin açılması lazım" şeklinde konuşuyor.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...