Gazetelerde Trabzonspor Haberleri - Trabzonspor Transfer Haberleri (15 Mayıs 2017)

FutbolArena - Trabzonspor’da yaşanan son gelişmelerle ilgili gazetelerdeki haberleri tarayarak sizler için bir araya getirdik.  Fanatik, Fotomaç, Sabah, AMK Trabzonspor Haberleri - Bugünün Trabzonspor Haberleri (15 Mayıs Pazartesi TS Haberleri) Bugünün Trabzonspor Haberleri arasında Fanatik, Fotomaç, AMK gazeteleri başta olmak üzere diğer gazete haberlerinde neler var? Fanatik Gazetesi Trabzonspor Haberleri, AMK Gazetesi Trabzonspor Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Trabzonspor Haberleri, Sabah TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. TS haberleri, Habertürk TS Haberleri, Hürriyet Trabzonspor haberleri, Milliyet Trabzonspor haberleri gibi aramalarda istediğiniz tüm haberleri tek yerde topluca okuyabilirsiniz.

1 16 gole direkt katkı
16 gole direkt katkı

Adanaspor maçında gol atan Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı, bu sezon 19 resmi maçta forma giydi. 1997 doğumlu orta saha bu maçlarda toplam 16 gole doğrudan katkı yaptı. Bu sezon 6 gol atıp 10 da asist yapan genç futbolcu, lig maçlarında 4 gol, 6 asist ve kupa karşılaşmalarında 2 gol, 4 asist yaptı.

Fotomaç
2Castillo dönüyor
 Castillo dönüyor

İkinci yarıda açılan Fabian Castillo, Ersun Yanal’ın çift forvete dönmesiyle tekrar kulübeye çekilmişti. Fakat Castillo’nun kulübede başladığı son üç maçta bordo-mavililer 7 puan bıraktı. Yanal’ın Kolombiyalı oyuncuyu, bu hafta 11’e alabileceği ifade ediliyor.

Fotomaç
3 Kale düştü: 5 haftada 8 gol
Kale düştü: 5 haftada 8 gol
Trabzonspor, son 5 haftada kalesinde de başarılı grafiğini sürdüremedi. Ligin ikinci yarısının ilk 10 haftasında sadece 3 gol gören bordo-mavililer, son 5 haftada 8 gol yedi. Kaleci Onur, konu ile ilgili, "Adanaspor maçında iyi oynayamadık. Öne geçtik ama ritim yakalayamadık. Ligin kalan maçlarını kazanarak en azından Avrupa kupalarına katılmamız gerek" dedi.

Fotomaç
4 Hepsini kazanmalıyız
Hepsini kazanmalıyız

Fırtına’nın başarılı orta saha oyuncusu Olcay Şahan, kalan maçların hepsini kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Süper Lig’de 8 asisti olan 29 yaşındaki yıldız, "Avrupa kupalarına katılabilmemiz için bundan sonraki bütün maçlarımızı kazanmak zorundayız. Bunu başaracak gücümüz de var" dedi.

Fotomaç
5 ’’Kendinize gelin’’
’’Kendinize gelin’’

Bordo-mavililerin teknik direktörü Ersun Yanal, Adanaspor beraberliği sonrası soyunma odasında işte böyle seslendi.

Süper Lig’de son 5 haftada sadece 5 puan toplayabilen Trabzonspor, 10 puan yitirdi. Bu nedene Avrupa kupalarına katılma noktasında önemli bir avantajı kullanamayan bordo-mavililer, 6. Antalyaspor’un nefesini ensesinden hissetmeye başladı. Bu durumdan oldukça rahatsız olan yönetim, Ersun Yanal ile bir görüşme yaparak oyuncuların daha duyarlı olmasını talep edecek. Bu arada Adanaspor deplasmanında alınan beraberlik sonrası sessizlik hakim oldu. Soyunma odasında oyuncularına kısa bir konuşma yapan Ersun Yanal’ın, "Bu sonuçlar bize yakışmıyor. Bunu hepiniz biliyorsunuz ve kendinize gelmek zorundasınız" dediği öğrenildi. Ancak saha dışında oyuncularına sahip çıkan tecrübeli teknik adam, sorumluğu üzerine aldı.

Fotomaç
6 Korku dolu anlar
Korku dolu anlar

Trabzon kafilesi Adana’dan dönerken havada korku dolu anlar yaşadı. 23.30 sıralarında uçak Trabzon’da inişe geçtiği sırada sert bir türbülansa yakalandı. Korku dolu anların yaşandığı bu an 1 dakika sürerken kısa süre sonra uçak piste iniş gerçekleştirdi ve alkış sesleri duyuldu.

Fotomaç
7 Medjani Uğur’u arattı
Medjani Uğur’u arattı

Çok iyi bir sezon geçiren Uğur Demirok, Adana karşısında cezasından dolayı forma giyemezken, yerine savunmanın göbeğinde Medjani oynadı. Devre arasında yeniden Trabzonspor’a dönen Cezayirli futbolcu, Jan Durica ile uyumlu bir görüntü ortaya koyamazken, savunmada üst üste açıklar verdi.

Fotomaç
8 Adım adım N’Diaye
Adım adım N’Diaye
İki farklı takas+para formülünü başkent ekibine teklif eden Fırtına, transferi bitirmek üzere. Bordo-mavililer, 26 yaşındaki orta sahayı renklerine katarak ilk bombayı patlatmak istiyor.

Bordo-mavili yönetim, Badou N’Diaye’yi renklerine bağlamak üzere... Teknik direktör Ersun Yanal’ın ısrarla istemesi üzerine Karadeniz ekibinin transferde öncelikli hedeflerinden olan Osmanlıspor’un Senegalli orta saha oyuncusu için başkent ekibi ile masaya oturduğu ve iki ayrı teklif sunduğu belirtildi. Trabzonspor’un N’Diaye için 5 milyon euro’luk bonservis bedeli isteyen Osmanlıspor’a takas+para yönünde iki farklı öneri getirdiği ve Ankara kulübünün buna sıcak bakması üzerine görüşmelerin iyice somutlaştığı ve son aşamaya geldiği ifade edildi.
9

N’diaye için 1.5 milyon euro’nun yanında genç Ramazan Övüç, İbanez, Aykut Demir ve Sefa Yılmaz’ı teklif eden yönetim, alternatif olarak da para+takasta farklı bir öneri sundu. Bu kez 1.5 milyon euro’nun yanında genç Ramazan, Aykut Demir ve Sefa Yılmaz’ın yanı sıra G.Antep’teki kiralık golcüsü Muhammet Demir’i öneren Trabzonspor, Osmanlıspor’un teklifleri değerlendirmek için süre istemesi üzerine beklemeye geçti. Osmanlıspor’un bu iki öneriden birini kabul etmesinin ardından Trabzonspor’un N’Diaye transferini Spor Toto Süper Lig sona ermeden açıklayacağı belirtildi.

Fotomaç
10 Fırtına düşüşe geçti
Fırtına düşüşe geçti
Adanaspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Avrupa şansını da zora soktu. Fırtına bu hedeften koparsa Avrupa kupalarına iki sezon ara vermiş olacak.

Ligin ikinci bölümünde en fazla (31) puan toplayan takımlar arasında yer alan bordo- mavililer, ilk 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlikle yenilmedi, 26 puan elde etti. Karadeniz ekibi, son 5 haftada 5 puan toplayarak Avrupa yolunda önemli puan kayıpları yaşadı. Bordo-mavili takım, son haftalarda kaybettiği puanlarla Galatasaray’ı geçme şansı yakalayamazken ilk 4 içinde kendine yer bulamadı. 48 puanlı Fırtına, averajla Antalyaspor’un önünde haftayı 5. sırada tamamladı.
11
İKİ SEZONLUK ARA

Trabzonspor, hedefini gerçekleştirememesi halinde son 2 sezonda Avrupa arenasının dışında kalacak. Geçen sezonu 40 puan ile 12. tamamlayan Karadeniz ekibi, 7 sezon sonra Avrupa kupalarında mücadele etme haklı elde edememişti. En son 2008-2009 sezonunda Avrupa kupalarına katılamayan ve ardından 7 sezondur aralıksız olarak Avrupa’da boy gösteren bordo-mavililer, geçen sezon Avrupa’da yer alamamıştı.

9. KEZ PUAN KAYBETTİ

Fırtına lig tarihi boyunca Adanaspor ile deplasmanda 19 maça çıktı. Bu maçlarda 10 kez kazanan Fırtına, 5 beraberlik 4 yenilgi aldı. İki takım Süper Lig’de en son 2003-04 sezonunda karşılaşmış Trabzonspor sahasında 2-1, deplasmanda 1-0 almıştı.
12
YENİDEN ÇIKIŞ MAÇI

Son haftalarda düşüş yaşamasına rağmen Avrupa kupaları hedefinden kopmak istemeyen bordo-mavililer için Medipol Başakşehir maçı yeniden çıkış anlamına geliyor. Ligin gidişatından çok kendilerinin durumunun önemli olduğunu belirten Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, şu an yaşadıkları durumun geçici olduğunu belirterek, "Adanaspor deplasmanındaki beraberlik hepimizi gerçekten çok üzdü. İkinci yarıdaki çıkış sonrası beklentiler ciddi şekilde artmıştı ama şu an bulunduğumuz konum hoş değil. O yüzden vakit kaybetmeden Başakşehir maçına odaklanmak zorundayız" diye konuştu.

Fotomaç
13 Bordo-Mavililer’e iki gün izin
Bordo-Mavililer’e iki gün izin
Trabzonspor’da cumartesi günü deplasmanda Adanaspor ile oynanan maçın ardından futbolculara 2 gün izin verildi.

Bordo-Mavililer, salı günü saat 19.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak Spor Toto Süper Lig’in 32’nci haftasında gerçekleşecek Medipol Başakşehir mücadelesinin hazırlıklarına başlayacak.

Fanatik
14 Trabzonspor, düşüşe geçti
Trabzonspor, düşüşe geçti
Spor Toto Süper Lig’de Adanaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor, ligin son 5 haftasında aldığı sonuçlarla düşüşe geçerken Avrupa kupalarına katılma şansını da zora soktu.

Ligin ikinci bölümünde 31 puanla en fazla puan toplayan takımlar arasında ön sırada yer alan bordo-mavili takım, söz konusu dönemdeki ilk 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlikle yenilgi yüzü görmeyerek 26 puan elde etti. Karadeniz ekibi, son 5 haftada ise 1 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avrupa yolunda önemli puan kayıpları yaşadı.

İlk 10 haftada sadece 4 puan kaybı yaşayan Karadeniz ekibi, son 5 haftada ise 10 puan yitirerek taraftarlarını da hayal kırıklığına uğrattı.
15
Ligin ilk yarısında sıkıntılı bir dönem geçiren bordo-mavililer, ikinci yarının ilk 10 haftasında Bursaspor’u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor ve Çaykur Rizespor’u 1-0, Gaziantepspor’u 4-0, Akhisar Belediyespor’u 3-1, Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederken Aytemiz Alanyaspor ile 0-0, Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi, son 5 haftada ise Beşiktaş’a 4-3 mağlup olduktan sonra Antalyaspor’u 3-0 mağlup etti. Daha sonra Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan bordo-mavili takım, Kayserispor’a da 3-2 yenildi, dün de ligin son sırasında yer alan Adanaspor deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndü.

16
Sıralamada 5’incilikte kaldı

Ligin ilk yarısında 18 puanla 13. sırada yer alan Trabzonspor, ikinci bölümde ilk 10 maçta aldığı sonuçlarla 5’inciliğe kadar yükseldi.

Bordo-mavili takım, son haftalarda kaybettiği puanlarla Galatasaray’ı geçme şansı yakalayamazken ilk 4 içinde kendine yer bulamadı.

Bordo-mavililer, averajla Antalyaspor’un önünde haftayı 5. sırada tamamladı.

17
Buruk rekor

Trabzonspor, Adanaspor deplasmanından aldığı 1-1’lik beraberlikle önemli 2 puan yitirmesine karşın dış sahadaki yenilmezlik serisini 8 maça çıkararak 2010-2011 sezonundaki yenilmeme serisini yakaladı.

En son deplasman yenilgisini 148 gün önce ligin 15. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında 1-0’lık sonuçla alan bordo-mavililer, son 8 dış saha maçında 6 galibiyet, 2 beraberlikle 20 puan toplamayı başardı.

Bursaspor’u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor’u 1-0, Akhisar Belediyespor’u 3-1, Antalyaspor’u 3-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, Atiker Konyaspor ve Adanaspor karşısında 1-1 berabere kaldı.
18
Kalesi düştü

Trabzonspor, son 5 haftada kalesinde de başarılı grafiğini sürdüremedi.

Ligin ikinci yarısının ilk 10 haftasında sadece 3 gol gören bordo-mavililer, son 5 haftada 8 gol yedi.
19
Avrupa kupalarına 2 sezonluk ara

Trabzonspor, hedefini gerçekleştirememesi halinde son 2 sezonda Avrupa arenasının dışında kalacak.

Geçen sezonu 40puan ile 12. sırada tamamlayan Trabzonspor, 7 sezon sonra Avrupa kupalarında mücadele etme haklı elde edememişti.

En son 2008-2009 sezonunda Avrupa kupalarına katılamayan ve ardından 7 sezondur aralıksız olarak Avrupa’da boy gösteren bordo-mavililer, geçen sezon Avrupa’da yer alamamıştı.

AA

Futbolarena anasayfasından devam...