Trabzonspor Gazete Haberleri - Trabzonspor Transfer Haberleri (23 Mayıs 2017)

FutbolArena - Trabzonspor’daki son haberleri bir araya getirdik.  AMK, Fanatik, Fotomaç, Sabah, Milliyet Trabzonspor Haberleri - Günün Trabzonspor Haberleri (23 Mayıs Salı TS Haberleri) Günün Trabzonspor Haberleri’ni FutbolArena farkıyla her gün burada bulabilirsiniz. Fotomaç, AMK, Fanatik gazeteleri başta olmak üzere diğer tüm gazete haberlerini bir araya getiriyoruz. Fanatik Gazetesi Trabzonspor Haberleri, AMK Gazetesi Trabzonspor Haberleri ve Fotomaç Gazetesi Trabzonspor Haberleri, Milliyet TS Haberleri aramalarında istediğiniz sonuçların hepsini derledik. TS haberleri, Habertürk TS Haberleri, Hürriyet Trabzonspor haberleri, Sabah Trabzonspor haberleri gibi yaptığınız aramalarda bulmak istediğiniz tüm haberler burada yer alıyor.

1 Fener startı bugün
Fener startı bugün

Teknik heyetin, Medipol Başakşehir maçının ardından futbolculara verdiği bir gün izin sona erdi. Dünü dinlenerek geçiren bordo-mavili futbolcular, bu akşam Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak Fenerbahçe derbisinin startını verecek. Çalışma saat 19.00’da başlayacak. Sakatların durumu da kontrollerin ardından netleşecek.

Fotomaç
2 Kazanma isteğinden
Kazanma isteğinden

Ersun Yanal, Başakşehir maçında Rodallega oyuna girerken yaşanan gerilim konusunda yönetime bilgi verdi. Yanal ile başkan Usta’nın maçın ardından bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptığı bildirildi. Yanal’ın yedek kulübesinde yaşananlar için, "Tamamen kazanma isteğinden kaynaklı" dediği öğrenildi. Toplantıda gelecek sezonla ilgili fikir alışverişinde de bulunuldu.

Fotomaç
3 Olcay durdu Fırtına dindi
Olcay durdu Fırtına dindi

Devre arasında Beşiktaş’tan gelen Olcay Şahan, futbolu ve asistleriyle bordo-mavili takımın yükselişinde önemli rol oynamıştı. Bu periyotta 1 gol atıp, 6 asist üreten yıldız son 5 maçta ise frene bastı. Sadece Antalya ve Kayseri maçlarında 2 asist yapabilen Şahan, son iki maçta skora katkıda bulunmadı. Trabzonspor bu 5 maçta 1 galibiyet alabilirken, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 9 puan kaybetti.

Fotomaç
4 Son aday Loic Remy
Son aday Loic Remy

Bordo-mavililerin, 30 yaşındaki forvet için fiyat sorduğu Chelsea’den, ’7 milyon euro’ yanıtını aldığı belirtildi. Yönetim, rakamın düşmesi halinde harekete geçecek.

Forvet arayışlarına devam eden Trabzonspor’da sürpriz bir isim gündeme geldi: Loic Remy... Önceki yıllarda defalarca Türk takımlarının listesine giren Fransız oyuncunun menajerler tarafından bordo-mavili kulübe önerildiği bildirildi. Crystal Palace’ın satın alma opisyonunu kullanmama kararı aldığı 30 yaşındaki forvet için başkan Muharrem Usta’nın bonservisini elinde bulunduran Chelsea’ye fiyat sorduğu, Maviler’in gelecek sezon sözleşmesi bitecek Remy için 7 milyon euro istediği gelen haberler arasında...
5

PALACE’TA GOL ATAMADI

Usta’ya Fransız oyuncuyu öneren menajerler, Trabzonspor’a fiyatın düşebileceğini belirterek bekleme tavsiyesinde bulundu. Loic Remy, kiralık oynadığı Crystal Palace’te bu sezon gol atamadı. Uyluğundan ve baldırından sakatlıklar yaşayan tecrübeli oyuncu sadece 8 maça çıkabildi.

Fotomaç
6 Trabzonspor’da düşüş sürüyor
Trabzonspor’da düşüş sürüyor
Ligin ikinci bölümündeki ilk 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlikle 26 puan elde eden bordo-mavililer, son 6 haftada ise sadece 6 puan topladı.

Spor Toto Süper Lig’de sahasında Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, ligin son 6 haftasında aldığı sonuçlarla düşüş yaşarken, Avrupa kupalarına katılma şansını da zora soktu. Ligin ikinci bölümüne çok iyi bir başlangıç yapan Karadeniz ekibi, ilk 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlikle yenilgi yüzü görmeyerek 26 puan elde etti. Karadeniz ekibi, son 6 haftada ise 1 galibiyet, 2 mağlubiyet, 3 beraberlikle 6 puan topladı ve Avrupa yolunda önemli puan kayıpları yaşadı. İkinci devrenin ilk 10 haftasında sadece 4 puan kaybeden Karadeniz ekibi, son 6 haftada ise 12 puan yitirerek taraftarlarını üzdü. Ligin ilk bölümünde sıkıntılı bir dönem geçiren bordo-mavililer, ikinci devrenin ilk 10 haftasında Bursaspor’u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor ve Çaykur Rizespor’u 1-0, Gaziantepspor’u 4-0, Akhisar Belediyespor’u 3-1, Galatasaray’ı 2-0 mağlup ederken, Aytemiz Alanyaspor ile 0-0, Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
7

Düşüş, Beşiktaş maçıyla başladı

Trabzonspor’un ikinci devredeki düşüşü, ligin 27. haftasında oynanan Beşiktaş maçıyla başladı. Bordo-mavililer, iyi bir futbol sergilediği karşılaşmada son dakika golüyle Beşiktaş’a 4-3 mağlup olarak ikinci bölümdeki namağlup unvanını kaybetti. Daha sonra Antalyaspor’u 3-0 yenerek moral bulan Karadeniz ekibi, Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalıp Kayserispor’a 3-2 mağlup oldu. Trabzonspor, son 2 haftada ise deplasmanda Adanaspor ile 1-1, sahasında Medipol Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı. Ligde 4 haftadır kazanamayan Trabzonspor, bu sürede 1 mağlubiyet ve 3 beraberlikle 3 puan topladı.
8
9 hafta sonra 6. sıraya geriledi

Ligin ilk bölümünü 18 puanla 13. sırada tamamlayan Trabzonspor, ikinci devreye iyi başlayarak 5. sıraya kadar yükseldi. Bordo-mavili takım, son haftalarda kaybettiği puanlarla ilk 4’e girme şansını değerlendiremezken, 9 hafta sonra 5. sıradaki yerini kaybetti. Ligin 23. haftasında Antalyaspor’un önünde 5. sıraya yükselen Karadeniz ekibi, 32. hafta sonunda sıralamadaki yerini Akdeniz temsilcisine bıraktı.

İç sahada daha az puan topladı

Trabzonspor, iç sahada deplasmana oranla daha az puan topladı. Ligin 32. haftası sonunda sahasında 16 maç yapan bordo-mavililer, söz konusu müsabakalarda 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 23 puan elde etti. Bordo-mavililer, deplasmandaki 16 karşılaşmada ise 8 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyetle 27 puan topladı. Dış sahada 4 puan daha fazla toplayan Karadeniz ekibinin evinde ise kayıpları, kazançlarından fazla oldu. Bordo-mavililer, iç sahada 23 puan toplarken, 25 puan kaybetti.
9
Medical Park Arena’da kayıplar arttı

Trabzonspor, yeni stadı Medical Park Arena’da ilk maçlardaki performansını son haftalarda gösteremeyerek önemli puan kayıpları yaşadı. Bordo-mavililer, Medical Park Arena’da 8 müsabakada 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle 12 puan elde etti, 12 puan da kaybetti. Karadeniz ekibi, 18 Aralık’ta açılışı gerçekleştirilen Medical Park Arena’da ilk maçta Gaziantepspor’u 4-0 mağlup etti. Aytemiz Alanyaspor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, Kardemir Karabükspor’u 1-0, Galatasaray’ı da 2-0 yendi. Medical Park Arena’da ilk 4 maçta 10 puan toplayan Karadeniz ekibi, 4-3’lük Beşiktaş karşılaşmasıyla yeni stadındaki ilk yenilgisini aldı. Bu müsabakanın ardından Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, Kayserispor’a da 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. Trabzonspor, son olarak Medipol Başakşehir ile golsüz berabere kaldı ve sahasında son 4 maçta kazanamayarak 10 puan kaybetti.

Fanatik
10 ’Tertemiz’ göndermesi
’Tertemiz’ göndermesi

Trabzonspor, 22 Mayıs 2011’de Karabük’ü 4-0 yenerek 82 puana ulaşmış ancak averajla şampiyonluğu F.Bahçe elde etmişti. 3 Temmuz 2011’de ise şike süreci başladı ve olaya karışan kulüpler UEFA’dan ceza aldı. Bordo-mavili kulüp dün 22 Mayıs 2011’deki kadrosunu "22 Mayıs 2011 #Tertemiz" etiketiyle sosyal medya hesabından paylaşarak F.Bahçe’ye gönderme yaptı.

Fotomaç
11 Yanal’la devam
Yanal’la devam

Başkan Usta, Avrupa şansının azalması ile eleştirilerin arttığı hocasına sahip çıktı: "Günlük tavırlarla yeteri kadar bedel ödendi!.. İlkemiz: Sürekli gelişim ve istikrar"

Başakşehir beraberliğiyle Avrupa şansı zora giren Trabzonspor’da başkan Muharrem Usta, eleştirilerin arttığı teknik direktör Ersun Yanal’a sahip çıkarak, ’istikrar’ vurgusu yaptı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Usta, "Günlük tavırlarla yeteri kadar bedel ödendi. Temel ilkemiz: stratejik iş planıyla sürekli gelişim ve istikrar" ifadelerine yer verdi.
12

MORAL HAREKATI

Bu açıklama yeni sezonda da Ersun Yanal ile devam edileceğinin sinyali olarak algılandı. Taraftarlar, ligde 6. sıraya gerilenmesinin ardından başta sosyal medya olmak üzere birçok alanda Ersun Yanal’ı tartışmaya açmıştı. Muharrem Usta ’istikrar’ vurgusu ile teknik heyete ’destek’ çıktı. Usta’nın, asbaşkan Ahmet Çubukçu ile de görüşerek, Yanal’a moral verilmesini istediği öğrenildi.

Fotomaç
13 Trabzonspor Başkanı Usta: Temel ilkemiz sürekli gelişim ve istikrar
Trabzonspor Başkanı Usta: Temel ilkemiz sürekli gelişim ve istikrar
Medipol Başakşehir beraberliğiyle Avrupa şansı zora giren Trabzonspor’da Başkan Muharrem Usta, artan eleştiriler sonrasında Teknik Direktör Ersun Yanal’a sahip çıktı, ’İstikrar’ vurgusu yaptı.

Spor Toto Süper Lig’in 32’nci haftasında sahasında Medipol Başakşehir ile golsüz berabere kalan Trabzonspor’da Avrupa Kupaları’na katılma hedefi zora girdi. Bordo mavililer, 5’ncilik koltuğunu Antalyaspor’a kaptırdı.
14
YANAL’A SAHİP ÇIKTI

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da, Medipol Başakşehir maçının ardından, başta sosyal medya olmak üzere birçok alanda tartışılan Teknik Direktör Ersun Yanal’a sahip çıktı. Başkan Usta, sosyal medya hesabı twitterdan yaptığı paylaşımda yeni sezona da yine Ersun Yanal ile başlayacaklarını vurgulayarak, "Günlük tavırlarla yeteri kadar bedel ödendi. Temel ilkemiz: stratejik iş planıyla sürekli gelişim ve istikrar" ifadelerine yer verdi.

5’İNCİLİK DE ZORA GİRDİ

Bu arada, Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselen Medipol Başakşehir’in kupayı kazanması durumunda ligi 5’nci sırada tamamlayan takımın Avrupa Kupaları’na katılabilecek olması nedeniyle ilk 5 için de yarış devam edecek.
15
5’inci sıradaki Antalyaspor’un 2 puan gerisinde yer alan Trabzonspor, kalan 2 haftadaki maçlarını kazanıp Antalyaspor’un puan kaybetmesini beklemek zorunda kalacak.

TAKIMA 1 GÜN İZİN

Trabzonspor’da Medipol Başakşehir maçının ardından futbolculara bir gün izin verildi. Günü izinli olarak geçirecek olan bordo mavililer, 23 Mayıs Salı günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde toplanarak saat 19.00’da yapacağı çalışmayla ligin 33’üncü haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.
16
YEREL BASINDAN AVRUPA TEPKİSİ

Yerel gazeteler, Trabzonspor’un Medipol Başakşehir ile golsüz berabere kalmasının ardından Avrupa Kupaları’na katılma şansının zora girdiğine vurgu yaptı, "Avrupa’yı terk ediyoruz" yorumunda bulundu. Karadeniz Gazetesi, "Sessizce Avrupa’yı terk ediyoruz!", "Trabzonspor, Başakşehir ile golsüz berabere kaldı, Avrupa yolunda önemli 2 puan bıraktı" ifadelerini kullandı. Günebakış Gazetesi, "Golcün yoksa Avrupa zor!", "Trabzonspor, birçok fırsatı değerlendiremediği maçta Başakşehir’i deviremedi" yorumunu yaptı. Ekspres Gazetesi, "İyi tatiller!", "Trabzonspor kazanmayı unuttu. Başakşehir’i de yenemedi" başlıklarını kullandı. Sonnokta Gazetesi, "Herkes erdi muradına!", "Beşiktaş şampiyon, Başakşehir Şampiyonlar Ligi’nde, Trabzon Avrupa dışında!" ifadelerine yer verdi. Taka Gazetesi, "Pozisyon var, mücadele var, gol yok!", "Karadeniz fırtınası Başakşehir karşısında skor vuruşunu bir türlü yapamadı" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı.

DHA
17
Yusuf ile 3 maçta 5 dakika
Bordo-mavili ekibin yıldız adayı Yusuf Erdoğan ligin 2. yarısında adeta yokları oynadı. Tecrübeli oyuncu, Alanya, Konya, Karabük, Beşiktaş ve Kayseri maçlarında 18’de olmasına rağmen oyuna dahil edilmezken; Rize, Adana ve Başakşehir’e karşı ise toplam 5 dakika şans bulabildi.

Fotomaç
18
Yusuf ile 3 maçta 5 dakika
Bordo-mavili ekibin yıldız adayı Yusuf Erdoğan ligin 2. yarısında adeta yokları oynadı. Tecrübeli oyuncu, Alanya, Konya, Karabük, Beşiktaş ve Kayseri maçlarında 18’de olmasına rağmen oyuna dahil edilmezken; Rize, Adana ve Başakşehir’e karşı ise toplam 5 dakika şans bulabildi.

Fotomaç
19 Pes etmek yok!..
Pes etmek yok!..
Bordo-mavili üç oyuncu sosyal medya hesaplarından ’pes etmek yok’ mesajı verdi. Slovak oyuncu Matus Bero, Nijeryalı Ogenyi Onazi ve Portekizli Joao Pereira, twitter adreslerinden gönderdikleri mesajda "Savaşmaya devam" ifadelerine yer verdi. Üç isim kalan 2 maçı kazanacaklarını belirtti.

Fotomaç

Futbolarena anasayfasından devam...