Ahmet Ağaoğlu'ndan CAS açıklaması

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gündemde yer alan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. TRT Spor'a konuk olan Ağaoğlu'nun açıklamalarını derledik.

"5 MİLYON EURO YERİNE 55 MİLYON EURO AÇIK VARDI"

"Yapılan spekülasyonlar davanın gerçeğini yansıtmıyor. Biz UEFA ile 2016, 2017 ve 2018 kapsayan bir mutabakat yapmıştık. Orada fazla verilen açıktan dolayı ceza aldık. 5 milyon euro yerine 55 milyon euro açık vardı. Biz eksi 50 milyon euro ile geldik. UEFA'nın yasağı, Trabzonspor ile UEFA arasında yapılan bir anlaşmayla ilgili. UEFA ile görüşmeler yaptık ve onlara yaptığımız projeleri anlattık. Giderlerimizi düşürdüğümüzü, altyapıdan oyuncuları çıkardığımızı, seyirci ve ürün gelirlerimizin arttığını anlattık. Transferde bonservis ödemelerini 22 milyon eurolardan 3 milyon eurolara indirdiğimizi söyledik. Bunu sürdürülebilir bir zemine oturttuğumuzu belirttik. 2019 yılının başında bunları rapor ettik. Disiplin komitesi de kupalardan men edilmeyeceğimizi ama gelirlerimizin yarısına el konulmasına karar verdi."

"BİZ YOLUMUZA DEVAM ETTİK"

"Takımın bütçesi 38 milyon euroydu ama şu anda 16 milyon euro. Transfer yasakları vardı, tarihimizde ilk kez aldığımız. Bazı oyuncuların 9 aydır ödenmeyen maaşları, personelin maaşları vardı. Bakkala, kasaba, müzesine kadar icra takibi yapılan bir durumda biz göreve geldik. Borçların yapılandırması gerçekleşince biz yolumuza devam ettik. 55 milyon euroluk açığın 5 milyon euroya düşürülmesi için çalıştık. 15 milyon euroluk oyuncu satıp, 3 milyon euroluk harcama yaptık ve oradan 12 milyon euro gelir elde ettik. 22 milyon euroluk sermaye artışına gittik. Sayın Muharrem Usta ile anlaşarak 6 milyon euroluk borcumuz oradan da silindi. 7 milyon euroluk da vergi affı geldi. Bunları gerçekleştirdik. Yargıçlar Kurulu verdiği kararda bizim yaptığımız bu işleri kabul etmedi. Ben senin sermaye artışını kabul etmiyorum, vergi uzlaşmasını kabul etmem diyor. Vergi affı neden oldu diyor. Yahu Allah'ın adamı bu senin problemin değil. Sen gelire ve gidere bak. 1960'tan beri bu ülkede vergi affı gündeme geliyor, çok mu garibinize gitti dedim. 'Siz 55 milyon euroluk açığı 5 milyon euro yerine 17 milyon euroya indirdiniz, 12 milyon euro açığınız var. Biz sizi 1 yıl men ediyoruz' dediler. Fakat yaptığımız işleri kabul etmemeleri absürt bir durum. Bu kurulun başındaki yargıç 80 yaşındaki ceza hakimi. CAS'a yaptığımzı savunmada Yargıç'a şunu söyledim, 'Sporun ruhunda ceza vermek mi var, ödül vermek mi?' 'Sayın Yargıç, bunları yapan kulüp cezayı mı hak ediyor?' dedim. Renk vermedi. İngiliz Yargıç'tı zaten, hiç renk vermezler. UEFA bizim davamızda çok agresif davrandı. Yargıçlar Kurulu'nun verdiği kararlar çok ciddi bir şekilde tartışıldı. UEFA City ve Milan davalarını kaybetti. Trabzonspor davasını da inşallah kaybedecekler. CAS'tan olumsuz karar çıkarsa yolun sonu değil. İsviçre Federal Mahkemesi'ne kadar gideriz. Yürütmeyi durdurma da dahil olmak üzere devam edecek bir mücadele olacak. Duruşma sırasında UEFA avukatının kullandığı üslubu beğenmedim. Anlayışla karşılıyorum, çünkü iki tane sağlam tokat yemişler. Bu davayı da kaybederlerse onlar için hoş olmayacak."

"SIKINTI VARSA SORUMLUSU BENİM"

"10 sene sonra kupada finale çıkmış bir takım var. Ben asla bu yönetimi başarısız bulmuyorum. Her zaman diyorum hocayı ve futbolcuları eleştirmeyin, beni eleştirin. Ortada sıkıntılı bir durum varsa sorumlusu benim. 10 sene sonra takımı kupa finaline kim getirdi? 10 sene sonra şampiyonluk potasına bu takımı kim soktu? Oyuncular soktu. Ben başarısız olduğumu hissettiğim anda 1 dakika bile görevde kalmam. Çünkü başarısız olduğunu bile bile görevde kalmak kulübe ihanettir. Ben başarısızlığı asla kabul etmiyorum. Bir otomobilin balatası yandığı zaman balatayı mı değiştirirsiniz, otomobili mi? Bu takım ve bu kulüp artık yeniden yapılanma dönemini tamamlamıştır. Bundan sonra eksik olan taraflarını düzelterek üzerine koya koya gidecektir. Başkan istifa edecek diyorlar, hiç beklemesinler. Sakın ha! Aralık 2021 yılına kadar kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu'dur. 7/24 ailemi, tedavi gören hastalarımı bırakmışım ve kulüple yatıp kalkıyorum. Ben bu işin en doğrusunu yapmak için mücadele ediyorum. Hepimizin hataları olabilir, olmaması mümkün değil."

"SÖRLOTH GELİRKEN EDİLEN KÜFÜRLER DURUYOR"

"Sörloth'u getirirken yediğim küfürler hala duruyor. İsmi gündeme geldiği andan itibaren yapılan eleştirileri herkes biliyor. Siz kulübün doğrusunu yapmak zorundasınız. Toplumsal tepkiyi almamak adına transferden vazgeçseydik bugük 28 gol, 9 asistle oynayan bir santrfora sahip olabilir miydik?"

"ASLA BAŞARISIZ DEĞİLİZ"

"Teknik adam değişikliği yaşanmadı. Ünal Karaman ayrıldıktan sonra yardımcısı göreve devam etti. Eğer farklı birini getirseydik o zaman bunun adı değişiklik olurdu. Performansından memnun musunuz diyorsunuz. Bakın puan durumuna. Ünal Karaman ile kıyaslamak çok yanlış. Öyle birisi yok. Bu takımın hocası Hüseyin Çimşir'dir. Kupa finali oynayacak bu takım. Daha ligde iki maçımız var. Lastik hava kaçırdığı zaman arabayı değiştirmeye çalışıyoruz. Yıllardır yapılan hata bu. Kimse kusura bakmasın, asla başarısız değiliz."

"EN FAZLA 1 OYUNCU GİDEBİLİR"

"Oyuncularımıza teklifler var. Sadece 1 oyuncu ayrılabilir. Onun dışında takımın iskelet kadrosunu koruyacağız ve eksik bölgelere transferler yapacağız. Şu an için 4 takviye yapılmış durumda. Anlaşma sağladık. 1-2 isim daha eklenebilir belki bunlara."

Son dakika Trabzonspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Trabzonspor Son Dakika Haberleri