Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un gelirini açıkladı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, EkoLig basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FutbolArena - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 4. EkoLig raporunun açıklandığı basın toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kulübün genel ekonomik yapısı ve futbol takımının mevcut durumu hakkında konuşan Ahmet Ağaoğlu, TFF'ye de çağrıda bulundu.

"40 MİLYON EUROLUK KADRO MALİYETİNİ 13 MİLYON EUROYA ÇEKTİK"

"Kulübümüzün gelir 100 liraysa, 300 liralık borcun altına giremezsiniz ama maalesef geçmişte hep böyle olmuş. Göreve geldiğimizde 185 milyon euro borcumuz vardı. Başarı için harcama şart gibi bir algı var. Trabzonspor'un gelirinin 150 milyon lira olduğu yerde, kulübün geleceğini karanlığa gömme gibi bir lüksümüz yok. 40 milyon euroluk kadro maliyetini 13 milyon euroya çektik. Son kadroyla birlikte 20 milyon euro sınırı koyduk. Altyapıya önem verdik. Geçen sene 14 milyon euroluk oyuncu satışı gerçekleştirdik, sadece 3 milyon euro harcadık. Türkiye'de seyirci sayısı azalırken, Trabzonspor'da seyirci artışı yüzde 25 artmış durumda."

"OYUNCULARIN ÖDEMELERİNİ GÜNÜNDE YAPAN 2-3 KULÜPTEN BİRİYİZ"

"Trabzonspor sportif anlamda başarısızlığın bir tık üstünü yaşadık. Buna da başarısızlık demek doğru değil. Oyuncuların alacaklarını günü gününe ödeyen 2-3 kulüpten biriyiz. Sürdürülebilir başarıya her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Sportif başarı, gelir anlamında bize fazla bir şey kazandırmadı. Altyapıdan yetiştirdiğimiz futbolculardan elde ettiğimiz gelir ve taraftar desteğiyle bugüne geldi. Takım sempatik olunca sponsor gelirlerimiz de arttı."

"TFF, BU SORUMLULUĞU GÖSTERMELİ"

"Futbolun marka değerini koruyacak olan sadece bizler değiliz. Bu konudan sorumlu olan kurum başta TFF. Federasyon kurumları da bu sorumluluğu göstermek zorunda. Türk futbolunun finansmanının büyük bölümü naklen yayından geliyor. Bu hiç sağlıklı değil. Nasıl olsa para geliyor rehavetiyle günlerimizi sürdürüyoruz. Marka değerini artırmamız lazım. La Liga'nın son 10-15 yılını inceleyelim, nereden nereye geldiler. Futbolun marka değeri çok büyük zarar görüyor. Herkes üzerine düşeni yerine getirmeli. Öncelikle de TFF'nin bunu yapması gerekiyor. Herhalde bu sportmenlik dışı bir konuşma değildir."

"LİGDE YARIŞIN İÇERİSİNDEYİZ"

"Şu anda yarışın içerisindeyiz. Ciddi sakatlıklar yaşadık ama milli aradan sonra Abdülkadir Ömür dışındaki oyuncular hazır olacak. Ekuban da geldi, 1-2 hafta içerisinde tamamen oynayabilecek seviyeye gelecek. Sosa ve Mikel de aynı şekilde. Sturridge de, 'Ankaragücü maçında oynarım' dedi. Krasnodar maçını yedeklerimizle oynamadık, futbolcularımızla oynadık. 17-18 yaşındaki futbolcular artık genç değil. Fazla maç tecrübesi olmayan futbolcularla oynadık diyebilirsiniz ancak yedek değiller, hepsi bizim oyuncumuz. İnşallah daha fazla zaman bulurlar ve çalışırlar."

Son dakika Trabzonspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Trabzonspor Son Dakika Haberleri