Ahmet Ağaoğlu açıkladı! "44 milyon euro"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, divan kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, gündemdeki konulara ilişkin önemli ifadeler kullandı.

"ALTYAPI YENİDEN YAPILANDIRILMALI"

"Biz her şeyin farkındayız. Trabzonspor Kulübü geldiğimizden bugüne kadar 26 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi. Ligin mücadele seviyesinin gelmiş olduğu noktada sizin beklentilerinizi karşılayabilecek düzeyde yerli ve altyapıdan yetişmiş oyuncu yoksa zirve lafını ağzınıza almamanız gerekir. Bu uzun soluklu bir süreç. Altyapı veya akademi sisteminin rehabilite edilerek daha fazla yatırım yapılarak Trabzon kentinin gerçekleri doğrultusunda değil, ülke ve dünya futbolunun gerçekleri doğrultusunda yeniden yapılandırılması gerekiyor."

"OYUNCU SATIŞINDAN 44 MİLYON EURO KAZANDIK"

"Ancak bu arada transfer ettiğiniz birkaç futbolcuyu geliştirerek piyasa değerini artırıp o oyuncudan para kazanacak duruma geliyorsanız bugün endüstriyel futbol dediğiniz tam anlamıyla budur. Trabzonspor son 2.5 senede 26 yabancı futbolcu transfer etmiştir. Ödediği bonservis 13 milyon Euro, elde ettiği geliri ise 44 milyon Euro'dur. Borcun her sene 25 milyon Euro civarında düşüş göstermesinin en önemli sebeplerinden birisi de bu oyuncu satışlarıdır."

"TRABZONSPOR'UN BORCU 99,6 MİLYON EURO"

"Trabzonspor Kulübü'nün bugünkü net borcu, 928 milyon TL. (99.6 milyon Euro) Trabzonspor Kulübü'nün yaklaşık olarak her sene borcunun 30 milyon Euro civarında eridiğini söyleyebiliriz. Bu ekonomik ve finansal politika devam ettiği takdirde 5 sene içinde borçlarının tamamından kurtulacaktır. Bu göreve gelirken verdiğimiz sözlerden birisiydi."

Son dakika Trabzonspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Trabzonspor Son Dakika Haberleri