Abdullah Avcı: 'Türk futbolunda en büyük sorun'

Abdullah Avcı ,TRT Spor'da katıldığı programda "Yeni nesil antrenöre sahip çıkalım.Oyun değişiyor ve yeni nesil hocalarımız bu oyunu geliştiriyor." diyerek Türk futboluna dair açıklamalarda bulundu. 

FutbolArena - Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TRT Spor'a konuk oldu.

"YENİ JENERASYONA SAHİP ÇIKALIM"

Oyun değişiyor. Ülkemizde de buna ayak uydurmaya başlayan teknik adamlarımız var. Destek olalım. İlhan Palut, Ömer Erdoğan, Nuri Şahin, Sami Uğurlu, Volkan Demirel, Çağdaş Atan, Erol Bulut, Okan Buruk, sayamadığım isimler. Bu jenerasyon oyunu geliştiriyor." Ligimizin oyun standardını yakalayabilirsek ihracatlar o zaman başlayacak diye düşünüyorum."

"ANTRENÖRLÜK MESLEĞİ İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR"

Antrenörler derneğine de söyledim. Çağırıyorsun. Beğenmiyorsan 2 maç sonra yolluyorsun. Kendini ispat etmek için fırsat yakalamak istiyor. Şunu anlatmaya çalışıyorum. Öyle bir durum oldu ki, bunu rica ediyorum. Olacağını pek tahmin etmiyorum. Kulüpleri profesyoneller yönetecek. Başkanlar, yöneticiler temsili olacak. Bir yöneticinin teknik adama oynattığı oyundan antrenmandan karar veriyorsa burada çok büyük yanlışlık var. Bu sirkülasyon antrenörlük mesleğini de itibarsızlaştırıyor. Yeni jenerasyonun kaybolmasına neden oluyor.

"MİLLİ TAKIM'DA ÇALIŞIRKEN ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAPIYORDUM. FİRMAYI TÜRKİYE'YE ÇAĞIRDIM"

A Milli Takım'da çalışırken de altyapıyla ilgili çalışmalar yaptım. Türk futbolunun altyapısına standart getirme amaçlı yurt dışında özel firmalar var. Bu firmayı Türkiye'ye çağırdım. Belçika futbolunun bugün bu halde olmasının sebeplerinden biri o firmadır. De Bruyne'ler... O dönem jenerasyon konuşuluyordu. Trabzon'da uygulamak istediğim bu. O dönem 18 takımdan yapalım demiştim ve bu doğrultuda çalışıyordum. Tabela olmayınca proje iptal oldu. Ondan sonraki süreçte dalgalanmalar oldu. Özellikle büyük takımların ikinci bir takımı olması gerekiyor."

"NWAKAEME İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Nwakaeme Trabzon için özel bir insan, özel bir oyuncu. Önemli katkıları oldu. Kulüple görüşmeleri sürüyor. İyi de bir ilişkimiz var. Süreci yönetimle onun arasında devam ediyor. Dışarıdan takip eidyorum.

Trabzonspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Trabzonspor Son Dakika Haberleri