İtalya Ligi Haberleri: Mancini ve Caner’in Inter’i Çin’e satılıyor

Serie A ekiplerinden Inter Milan'ın yüzde 70'lik hissesi Çin şirketi Suning'e satılmak üzere.

FutbolArena – İtalya Serie A ekiplerinden Inter'in uzun yıllar başkanlığını yapan Massimo Moratti geçtiğimiz yıllarda kulübün %70'lik hissesini Endonezyalı işadamı Erick Thorir'e satmıştı. Ancak Thorir ve Morratti'nin kulübün hisselerini satmak istediği bir süredir konuşuluyordu.

Bu doğrultuda Çin şirketi Suning ile yapılan görüşmelerde sona gelindi. İtalyan basınında çıkan habere göre Suning, Inter'in yüzde 70'lik hissesini 263 milyon Euro karşılığında satın alacak. Erik Thorir'in kulüpteki hissesi yüzde 70'ten 30'a düşecek. Yüzde 30 hisse sahibi olan eski başkan Massimo Moratti'nin ise bunun tamamını Suning şirketine satacağı öğrenildi. Teknik direktörlüğünü Mancini'nin yaptığı Inter'in kadrosunda yıllarca Galatasaray forması giyen Felipe Melo da bulunuyor. Mavi-siyahlılar geçtiğimiz günlerde Caner Erkin'i de kadroya kattığını açıklamıştı.

Öte yandan Milano şehrinin bir diğer takımı AC Milan'ın da Çinli bir şirkete satış söz konusu. 30 yıldır kulübün yönetimini yürüten Berlusconi'nin bu konuyla ilgili olarak görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi.

Futbolarena anasayfasından devam...

Inter Son Dakika Haberleri