Swansea City'yi Amerikan yatırımcılar mı alıyor? Premier Lig Haberleri

Premier Lig'e 2011-2012 sezonunda yükselen ve ilk 4 sezonunda ve hatta bu sezon da puan tablosunun hep orta sıralarında yer almasını başaran Swansea City yöneticileri Amerikalı yatırımcılarla görüştüklerini doğruladı.

FutbolArena - Swansea City kulübü Amerikalı yatırımcı görüşmelerini doğruladı.

Swansea City yöneticilerinin Amerika'da sürdürdükleri yatırımlar ve ekonomik faaliyetlerle bilinen Steve Kaplan ve Jason Levien isimleriyle 100 milyon Sterlin'lik bir anlaşmaya vardıkları haberi kulislere bomba gibi düştü.

Swansea City kulübünü kim satın alacak?


Profesyonel bir ekonomist olan Steve Kaplan, NBA ekiplerinden Memphis Grizzlies'in ortaklarından ve aynı zamanda kulüpte başkan yardımcılığı görevini yürütmekte. Jason Levien ise henüz 43 yaşında olmasına rağmen bugüne kadar gerçekleştirdiği birçok sportif girişimle tanınmakta. Memphis Grizzlies'ın bir dönem CEO'su da olan Jason Levien, Amerika Major Lig ekiplerinden DC United'ın 3 ortağı birisi ve aynı zamanda kulübün başında da o var.

Kulislerde 100 milyon Sterlin rakamının konuşulduğu bu görüşmelerde anlaşma sağlanırsa, Swansea City İngiltere Premier Lig'inde Arsenal ve Manchester City'den sonra Amerika Major Lig'de de kulüp sahibi olanların ana hisselerini satın aldığı 3. kulüp olacak.

Swansea City ile ilgili bilinmesi gerekenler


Maçlarını 20.500 seyirci kapasiteli ve Premier Lig'de İngiltere sınırları dışındaki tek stad olan Liberty'de oynayan Swansea City aslen bir Galler temsilcisidir. 2012-2013 sezonunda İngiltere Lig Kupası'nı alma, 2013-2014 sezonunda Uefa Avrupa Ligi'nde son 32 takım arasına adını yazdırma başarısı gösteren Swansea City'nin lakabı logolarında da yer alan Kuğular'dır.

Swansea City, 1992'de yeniden revize edilerek Premier Lig adını alan İngiltere'nin en üst düzey ligine çıkma başarısı gösteren ilk Galler temsilcisi olup, şu anda da Premier Lig'de ki tek Galli ekip konumundadır.

Şu aralar gündemde olan Amerikalı yatırımcıların kulübün ana hisselerini satın alma projesinin gerçekleşmesi halinde oldukça güzel bir mimarisi olmasına rağmen Premier Lig standartlarının çok altında kalan stadın genişletilmesi başta olmak üzere, çok daha büyük hedefleri olan bir Swansea City ekibinin yaratılmasına dair uzun vadeli planların yapıldığı yine kulislerde konuşulanlar arasında.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER