Süper Lig'de küme düşme kalktı! İşte tarihi kararlar

Türk futbolunda tarihi karar! Süper Lig'de 2019/20 sezonunda küme düşme kaldırıldı. 

FutbolArena - Süper Lig'de tarihi karar! Kulüpler Birliği tarafından alınan tavsiye kararları doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu'nda Riva'da gerçekleştirilen toplantının ardından önümüzdeki sezon için kararlar belli oldu.


Son dakika haberleri: Süper Lig'de küme düşme kalktı


Süper Lig'de 2019/20 sezonu itibariyle küme düşme kaldırıldı. Buna göre Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor önümüzdeki sezon da Süper Lig'de yer alacak. Ayrıca önümüzdeki sezon lig 21 takımla oynanacak.

2021/22 SEZONU 20 TAKIMLA OYNANACAK

Süper Lig'de önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak. Yine Kulüpler Birliği tavsiye kararı doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan karar neticesinde 2021/22 sezonu ise 20 takımla oynanacak.

YABANCI KURALI 1 YIL ERTELENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni sezondan itibaren ilk 11'de 8 yabancı futbolcuya izin verdiği kural ise 1 yıl ertelendi. Kulüpler Birliği toplantısında yeni yabancı kuralının çok hızlı alındığı ve ortak görüş doğrultusunda 1 yıl ertelenmesi tavsiye edilmişti.

KAYSERİSPOR BAŞKANI BERNA GÖZBAŞI (TRT SPOR)

Sayın Cumhurbaşkanımız, değerli Spor Bakanımız ve TFF Başkanımız Nihat Özdemir, herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah Süper Lig'de bu sezon daha emin adımlarla devam edeceğiz. İnşallah bütün liglere hayırlı olsun. Göreve devam edeceğim. Zorlu bir sezonu atlattıktan sonra, bu zorlukları yaşamama sebep olan unsurları ortadan kaldırmak istiyorum. Bu yaşanan olaylar bir kere daha yaşatmayacak sistemi kurma planlarım var. Yine zorlu olacak. İnşallah Kayserispor tekrar bugünleri görmeyecek. Bu sistemi kurmak için çalışıyoruz. Daha sevilen, sempatik ve başarılarıyla konuşulan Kayserispor görülecek.



Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER