Süleyman Hurma: 'Hedefimiz 1. Lig değil Süper Lig'

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, kulübün hedefleri ve genel politikası hakkında konuştu. 

FutbolArena - Bu sezon yapılan transferlerle büyük ses getiren TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, kulübün transfer politikası ve hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu. TRT Spor'a konuşan Süleyman Hurma, Fatih Karagümrük'ün hedefinin Süper Lig ve önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarında mücadele edecek bir kulüp olduğunu söyledi.

"HEDEFİMİZ SÜPER LİG'E ÇIKMAK"

Karagümrük Türk futbol tarihinde efsane bir kulüp. Karagümrük'ü Türk futbolunda olması gereken yere getirmeyi planlıyoruz. Bizim hedefimiz Süper Lig'e çıkmak. Spor Toto 1. Lig'e çıkmak değil. Ona göre bir oluşum yaptık ve çalışma içerisindeyiz. Zannediyorum ki, önümüzdeki yıllarda Avrupa kupalarında oynayan bir kulüp seyredeceğiz. ,

"GENÇ OYUNCULAR DA ALACAĞIZ"

Transferde tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç isimlere de yöneleceklerini söyleyen Süleyman Hurma, "Genç oyuncularımız da olacak. Onları da transfer etmeye çalışıyoruz. Tecrübeli oyuncularımız da olacak. Her yaş grubundan oyuncularımız olacak. Önemli olan sahada Karagümrük formasını doğru terletebilecek ve amaçlarına uygun işler yapabilecek oyuncuları getirmek." dedi.

"BENİM EN BÜYÜK HAYALİM..."

Karagümrük'ün her bakımdan örnek bir kulüp olmasını hayal ettiğini söyleyen Süleyman Hurma, "Benim en büyük hayalim ortaya örnek bir kulüp çıkarabilmek. Ödeme ahlakıyla, davranışlarıyla, devamlılığıyla, sporcu kalitesiyle, taraftarıyla ve diğer kulüpleriyle iletişimiyle, sporun ruhunu da bilerek çağın gereklerine uygun bir kulüp ortaya çıkarmak. Bu benim tutkum, hayalim. Onun peşinden gidiyoruz. Umut ediyorum ki, kuracağımız takımla bunu becerebiliriz." ifadelerini kullandı.



"KARAGÜMRÜK'TE GEÇMİŞİM VAR"

Karagümrük'te benim geçmişim de var. Burada ben 20'li yaşlarda alt yapılarda hocalım yaptım. Tabi hocalık demek doğru değil, hobi gibiydi. Ancak sonuçta bu camiayı, buranın tozunu biliyorum. Burada çok bulundum. Karagümrük ile bir bağım var. Cengiz Başkan ile görüştükten sonra birlikteliğin olması gerektiğini düşündük.

"İNSAN TUTKULARININ PEŞİNDEN GİTMELİ"

İnsanın tutkularının peşinden gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Üniversitede öğrencilere ders anlatırken de aynı şeyleri söylüyorum. Türk futbol tarihinde ilk defa futboldan gelen birisi futbol için yatırım yapacak. İnşallah başarırız.

Süleyman Hurma, kulüplerin borçlarından kurtulma ihtimalinin sıfır olduğunu söylerken, bir an önce şirketleşmeleri gerektiğini dile getirdi. Hurma, özellikle futbol bilgisi ve geçmişi olmayan yöneticilerle bu durumun düzelmeyeceğini belirtti.

"KULÜPLERİN BORÇTAN KURTULMA İHTİMALİ SIFIR"

Kulüplerin borçtan kurtulma ihtimali sıfır. Üretmeden, tüketen bir topluluğuz. 126 kulüp var, futbolcu ihtiyacı var ama futbolcu çıkaracak imkanımız yok. Kulüplerin şirketleşmesi gerekiyor. Bu kadar büyük bütçeli işlerin amatör yöneticilerle yönetilmesi imkansızdır. Hiçbir futbol bilgisi, futbol geçmişi, piyasada karşılığı olmayan insanların koca kulüpleri yönetmesi mümkün değil. Ben de futbolu biliyorum, benim de param var diyerek yapılacak bir iş değil. Futbolun geldiği nokta 100 milyon euro'ların konuşulduğu bir işte bu yönetim biçimiyle iyi iş çıkarma olasılığı yok.

"ALİ KOÇ DA TEK BAŞINA BU İŞİ BECEREMEZ"

"Sayın Ali Koç bu ülkenin en önemli iş adamlarından birisi. Çok da iyi eğitimli birisi. Futbola mutlaka renk ve kalite katacaktır. Ancak Ali Koç'un bile bu işi tek başına becereceğini düşünmüyorum."

Türkiye Alt Ligler Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER