Süper Lig'in en iyi penaltıcısı kim?

Süper Lig'de 2015-2016 sezonu penaltılarını ele alıyoruz... Ligin en iyi penaltıları kimler?

FutbolArena Analiz - Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda en az 2 penaltı kullanan 24 futbolcu bulunuyor...


Zirve Selçuk İnan'ın


Süper Lig'de geçen sezon kullandığı 6 penaltıyı da gole çeviren Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, Şampiyonlar Ligi'nde de Benfica'ya karşı bir penaltı atmıştı. Selçuk bu sezon %100 ile penaltı attı.


Hikmet Karaman ile kavga eden Kweuke 2. sırada


Selçuk İnan'ı, 4 penaltının 4'ünü de gol çeviren Çaykur Rizespor'lu Leonard Kweuke takip ediyor. Sezonun ilk haftalarında Gençlerbirliği maçında ilk penaltısını kullanan Kweuke bu penaltı öncesinde hocası Hikmet Karaman ile sert bir tartışma yaşamış ancak inatla topu alıp, penaltıyı ağlara göndermişti.

Bu tartışmadan sonraki maçlarda ise Hikmet Karaman'ın dediği olmuş ve penaltılar Kwuke yerine Deniz Kadah kullanmıştı. Deniz Kadah 2 penaltının 2'sini de kaçırınca tekrar Kweuke kullanmaya başladı ve diğer 3 penaltıyı da gole geçirdi.


Burak Yılmaz, Stancu, Emre Güral, Güray Vural ve Vederson


Bu 5 isim ise yine %100'le penaltı atarak 3. sırayı paylaşıyorlar. Üçü de kullandığı üç penaltıyı gole çevirirken, Bogdan Stancu EURO 2016'da kullandığı 2 penaltıyı da gol yapmıştı.


Cardozo ve Mario Gomez ve Deniz Kadah'ın hayal kırıklığı


Ligin kötü penaltıları ise beklenmedik isimler. Golcülükleri tartışmasız olan Oscar Cardozo 2'de 0 yaparken, Mario Gomez de 3'te 1 yaptı. Geçtiğmiz sezonun formda golcüsü Deniz Kadah da 2'de 0 ile en çok penaltı kaçıran 3 isimden biriydi.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri