Son Dakika Süper Lig Transfer Haberleri (2 Ağustos 2020)

1 GALATASARAY TRANSFERİ KAP’A BİLDİRDİ
GALATASARAY TRANSFERİ KAP’A BİLDİRDİ
Galatasaray, Brezilyalı futbolcu Maicon Pereira Roque’yi 1 milyon 430 bin avro bonservis bedeliyle 1,5 sezondur kiralık oynadığı Suudi Arabistan’ın Al-Nassr Kulübüne verdi.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin Borsa İstanbul’a gönderdiği, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Maicon Pereira Roque için Al-Nassr Saudi Club ile net 1 milyon 430 bin Euro transfer bedeli karşılığında anlaşmaya varılmıştır." denildi.
2 TOLGAY ARSLAN’IN YENİ TAKIMI
TOLGAY ARSLAN’IN YENİ TAKIMI
Alman basınından Bild, Fenerbahçe’de bu sezon 21 maçta şans bulabilen ve 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Tolgay Arslan için Hannover 96’nın devreye girdiğini ve maaş konusunda anlaşma sağlandığı takdirde 29 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katacağını duyurdu. (A Spor)
3 BEŞİKTAŞ’TA BATUHAN KARADENİZ SÜRPRİZİ
BEŞİKTAŞ’TA BATUHAN KARADENİZ SÜRPRİZİ
Beşiktaş eski yöneticisi Sinan Vardar’ın Fotomaç Gazetesi’ndeki yazısı:

"Batuhan Karadeniz attığı bu sezon oynadığı müthiş futbol ve attığı nefis gollerle Tuzlaspor’un TFF 1. Lig’e çıkmasında başrolü oynadı. Onu ilk izlediğimde 13 yaşındaydı. Rahmetli Yemen Ekşioğlu ile birlikte Batuhan’ı o yaşta Beşiktaş’a kazandırdık. 15 yaşındayken Manchester City Batuhan’ı transfer etmek istedi. "Olmaz" dedik. 16 yaşındayken A Milli takım forması giydi, yıldızı pırıl pırıl parlıyordu. Maalesef çok hata yaptı ve yükseliş yerini alçalmaya bıraktı. 10 yıl boşu gitti ama bu sezon küllerinden yine doğmayı başardı. Ben ona hala çok güveniyorum. 28 yaş olgunluğuyla Beşiktaş’ta büyük başarılar imza atabilir. 2 aylık yoğun antrenman programıyla fazla kilolarını atar ve kafa olarak kendini hazırlarsa Beşiktaş ve Türk Futbolu inanılmaz bir golcü kazanır. Şenol Güneş Burak Yılmaz’ı, Sergen Yalçın da Ozan Tufan’ı yeniden ayağa kaldıran isimlerdi. Sergen Hoca, Batuhan’ı şaha kaldırır!"
4 MUSLERA’NIN YERİNE GELECEK KALECİ
MUSLERA’NIN YERİNE GELECEK KALECİ
Takvim’in haberine göre, Sarı-kırmızılı yönetim Kayseri ile sözleşmesi biten Rumen kaleci Silviu Lung ile yine Göztepe ile sözleşmesi sona eren Beto’dan birisini bu hafta içinde yeni file bekçisi olarak ilan edecek.

Her iki kaleci ile görüşmelerin tamamlandığı ve teknik direktör Fatih Terim’in isteği doğrultusunda bu iki isimden birisi ile sözleşme imzalanacağı ifade edildi. Sözleşme 1+1 yıllık olacak.
5 FENERBAHÇE’NİN YENİ STOPERLERİ
FENERBAHÇE’NİN YENİ STOPERLERİ
F.Bahçe’de operasyon devam ediyor. Yeni sezon öncesi birçok bölgeye takviye yapmayı planlayan sarı-lacivertliler, özellikle savunma konusunda işi sıkı tutuyor. Son iki sezondur bu bölgede sıkıntı yaşayan Kanarya, Roma’da bu sezon forma şansı bulamayan Juan Jesus ile Alanya’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan Steven Caulker’a göz dikti. Sportif direktörlüğe getirilen Emre Belözoğlu’nun Kaan Ayhan’da olumlu sonuç alamamasının ardından Fenerbahçe, bu ikili için temaslara başladı. (Fotomaç)
6 BEŞİKTAŞ SOL KANADINI BULDU
BEŞİKTAŞ SOL KANADINI BULDU
Sabah’ın haberine göre; Yönetim, bu doğrultuda çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürürken listesinden yer alan sol kanat oyuncusu Kevin Bua’ya resmi teklifini iletti. Beşiktaş, 26 yaşındaki İsviçreli futbolcuya 3 yıllık sözleşme karşılığında sezon başına 1 milyon Euro garanti ücret önerdi. Kevin Bua’nın siyah- beyazlıların teklifine sıcak baktığı ve birkaç gün içerisinde kararını resmen ileteceği belirtildi.
7 BEŞİKTAŞ’A SÜRPRİZ ORTA SAHA
BEŞİKTAŞ’A SÜRPRİZ ORTA SAHA
Takvim’in haberine göre siyah-beyazlı yönetim, Mısırlı oyuncu Elneny’nin takımdan ayrılma ihtimalini hesaba katarak listesine Zenit’le sözleşmesi biten Daler Kuzyaev’i aldı. N’Sakala’yı bitiren, Welinton’la da imza aşamasında olan yönetimin Rus futbolcu için menajeriyle bir görüşme gerçekleştireceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu oyuncunun bonservisinin elinde olması bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Ancak Kuzyaev’in menajerinin imza parası istemesi şimdiden çok önemli bir handikap olarak gösteriliyor.
8 FENERBAHÇE’DEN PEROTTİ KARARI
FENERBAHÇE’DEN PEROTTİ KARARI
Fenerbahçe’den Roma çıkarması... Fenerbahçe, Jesus ve Perotti için Roma ile tekrar masaya oturacak. A Spor Muhabiri Ahmet Selim Kul, "İki futbolcunun da 1 yıl sözleşmesi kaldı. Roma 2 oyuncuyu da kadroda düşünmüyor. Mümkün olan en düşük performansla transfer bitirilmeye çalışılacak." dedi.
9 BEŞİKTAŞ’A TRANSFER ÖNERİSİ
BEŞİKTAŞ’A TRANSFER ÖNERİSİ
Beşiktaş’ta flaş gelişmeler yaşanıyor... Yıldız oyuncu Enner Valencia Beşiktaş’a önerildi. Menajerler siyah beyazlı yönetimle temasa geçti. Enner Valencia’nın transferi için yapılacak değerlendirme sonrası son kararı Sergen Yalçın verecek. (A Spor)
10 FALCAO İKNA ETTİ - GALATASARAY’A GELİYOR
FALCAO İKNA ETTİ - GALATASARAY’A GELİYOR
Sarı-kırmızılı yöneticiler, Bournemouth’un 28 milyon euro’ya aldığı Jefferson Lerma’yı kiralamak için harekete geçti. Radamel Falcao, 25 yaşındaki ön liberoyu ikna ederken kulübüyle pazarlıklar sürüyor. Bournemouth yıllık masrafından kurtulmak için Lerma’yı kiralamaya sıcak bakıyor. 25 yaşındaki futbolcuyu, Galatasaray’a gelmeye ikna edeninse Falcao olduğu belirtiliyor. (Fotomaç)
11 HULK’TAN FENERBAHÇE’YE YEŞİL IŞIK
HULK’TAN FENERBAHÇE’YE YEŞİL IŞIK
Gelecek sezon hedefini ’şampiyonluk’ olarak belirleyen Fenerbahçe, yüzyılın transfer bombasını patlatmak üzere. Gözünü iyice karartan Başkan Ali Koç, Çin’in Shanghai SIPG takımından ayrılacağını resmen açıklayan dünya yıldızı Hulk ile masaya oturdu. İsmi Galatasaray ile de anılan 34 yaşındaki Brezilyalı forvet’le uzun bir görüşme yapan Koç’un bu transferi bitirmek için büyük mesafe kat ettiği belirtiliyor. (Fotomaç)
12 CİSSE VE MARCELO BEŞİKTAŞ’A DOĞRU
CİSSE VE MARCELO BEŞİKTAŞ’A DOĞRU
Alanyaspor’dan N’Sakala ile anlaşan Welinton ile de anlaşmak üzere olan siyah-beyazlılar, golcü yıldız Papiss Cisse ile maddi konularda anlaşma sağladı. Senegalli oyuncu ile yürütülen görüşmelerde tek sıkıntının sözleşme süresi olduğu öğrenildi. Yönetim 1 yıllık kontrat teklif ederken, 35 yaşındaki oyuncu 2+1 senelik sözleşme istiyor.

Savunmasını Alanyaspor’dan Welinton’u alarak güçlendirmek isteyen Beşiktaş, Lyon forması giyen eski oyuncusu Marcelo Guedes için de beklemede. Hırvat stoper Domagoj Vida’yı istediği iddia edilen Lyon’dan bu futbolcuya karşılık eski oyuncusu Marcelo isteniyor. Kulüpler arasında yapılan görüşmelerden henüz bir anlaşma çıkmadı. (Fotomaç)
13 FATİH TERİM’İN KADRO PLANI
FATİH TERİM’İN KADRO PLANI
Şimdiye kadar anlaşma sağlanan Arda Turan, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu ve Oğulcan Çağlayan gibi isimlere ek olarak içerde ve dışarıda yetenekli Türk futbolcularla ilgili çalışma devam edecek. Gelecek sezon sahada 11 yabancı kuralı devam etse de, Teknik Direktör Fatih Terim yerli en az 3-4 isme 11’de yer vermeyi düşünüyor. (Skorer)
14 REBECHO’DAN OLAY BEŞİKTAŞ AÇIKLAMALARI
REBECHO’DAN OLAY BEŞİKTAŞ AÇIKLAMALARI
"Takımdaki 17. maçımdan önce İngilizce bilen yardımcı antrenör, beni alacak paraları olmadığını ve satın alma opsiyonunun kaldırılması için Guingamp ile görüşmek gerektiğini söyledi. Aksi hâlde hiç oynayamayacaktım. Bana karşı dürüst davrandı ve yönetimin mesajını olduğu gibi iletti. Guingamp da akıllıca davranarak opsiyonu kaldırmayı kabul etti çünkü oynamamın ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Fakat bu bir ay gibi uzun bir süre aldı. Arkasından da koronavirüs ortaya çıktı ve ligler durduruldu." (Fanatik)
15 KAAN AYHAN İÇİN SON FIRSAT
KAAN AYHAN İÇİN SON FIRSAT
Galatasaray Yönetimi, Alman kulübüyle iletişim kurdu ve "Bayram nedeniyle ödemeyi yapamadık, para pazartesi günü hesabınızda olacak" mesajını yolladı. Galatasaray’a yakın kaynaklar, Düsseldorf cephesinin bu duruma anlayış gösterdiğini ve Kaan Ayhan’ın da baskısıyla Sarı-Kırmızılı kulübe son bir fırsat daha tanıyacağını belirtiyor. Yani yönetim, yarın 2 milyon Euro’yu Düsseldorf’un hesabına geçerek transferi tamamlayacak. (Fanatik)
16 GALATASARAY’IN YENİ KALECİSİ
GALATASARAY’IN YENİ KALECİSİ
La Razon’un haberine göre Galatasaray, Athletic Bilbao ile anlaşmaya vardı ve 2021’de sözleşmesi bitecek olan Herrerin, Galatasaray’a kiralanarak takımına veda edecek. 32 yaşındaki kaleci altyapısından yetiştiği Bilbao’da bu sezon sadece 9 maçta forma giyebilmişti. (Fanatik)
17 FENERBAHÇE’NİN YENİ SEZON FORMASI
FENERBAHÇE’NİN YENİ SEZON FORMASI
Fenerbahçe’de taraftarların belki de transferler kadar merak ettiği bir başka konu da yeni sezon formalarıydı. Ülkemizde Galatasaray ve Trabzonspor gelecek sezon giyeceği formaları tanıtırken, gözler Fenerbahçe ve Beşiktaş’a çevrilmişti. Sarı-lacivertlilerin açıklamak için beklediği yeni sezon formaları internete sızdı. (Sabah)
18 FERDİ KADIOĞLU İÇİN KARAR VERİLDİ
FERDİ KADIOĞLU İÇİN KARAR VERİLDİ
Beşiktaş derbisindeki performansıyla büyük beğeni toplayan ve artık takım arkadaşlarının da büyük güven duyduğu Ferdi Kadıoğlu ilk 11’in değişmez isimlerinden biri olacak.

Garry Rodrigues’in sözleşmesi devam etse de yollar ayrılabilir ya da kanat için yeni bir takviye gelebilir. Ancak bu gerçekleşse bile Ferdi ilk tercih olacak. Ferdi’nin kamp çalışmaları ve yeni sezonda sürekli oynayarak daha da iyi hale gelmesi bekleniyor. (Skorer)
19 GALATASARAY TRANSFERİ TAMAMLIYOR
GALATASARAY TRANSFERİ TAMAMLIYOR
Seri ve Lemina’nın yokluğunda orta sahayı güçlendirmek isteyen Cimbom, Jean-Ricner Bellegarde transferini bitirmeye çok yaklaştı. Galatasaray’ın, 22 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusunu 2 milyon euroya transfer edeceği iddia edildi. Menajeri kısa süre içerisinde Türkiye’ye gelecek ve Galatasaraylı yetkililerle son pürüzleri gidermek için masaya oturacak. (Fotomaç)
20 FATİH TERİM’İN DİAGNE KARARI
FATİH TERİM’İN DİAGNE KARARI
Teknik Direktör Fatih Terim’in geçen sezon istemediği ve Club Brugge’a kiralık olarak gönderdiği Diagne bu sezon kadroda tutulacak. Güçlü fiziği ve az sakatlanması nedeniyle yoğun fikstür için en ideal ismin Senegalli forvet olduğu dile getirildi. Galatasaray’da Diagne’nin geri dönüşüyle beraber bu sene hücum hattı Falcao, Diagne, Adem Büyük ve Oğulcan Çağlayan’dan oluşacak. (Milliyet)
21 ELNENY İÇİN SON DAKİKA GELİŞMESİ
ELNENY İÇİN SON DAKİKA GELİŞMESİ
Takvim’in haberine göre Siyah Beyazlılar’da Teknik Direktör Sergen Yalçın tecrübeli oyuncunun bir sezon daha kiralanması için oldukça istekli. Ancak Elneny ile maaş konusunda sorunların aşılması gerekiyor. Çünkü Siyah-Beyazlı yönetim, 28 yaşındaki oyuncunun maaşında indirime gitmesini istiyor.

Bu arada Trabzonspor da Elneny için oldukça istekli. Bayramdan sonra Elneny’nin hangi takımla anlaşacağı netlik kazanacak. Mısırlı, geçen sezon 27 lig maçında 1 gol atarken 4 asist yaptı.
22 MİHA ZAJC İÇİN KARAR ÇIKTI
MİHA ZAJC İÇİN KARAR ÇIKTI
Olympiakos, Zajc ile temaslarda bulunurken, Fenerbahçe’nin oyuncu için istediği miktarın yüksek bulunduğu aktarıldı. Sloven yıldızın Olimpiakos’a transfer olmayı reddettiği ifade edildi. Alınan bu kararın ardından Fenerbahçeli yetkililerin Zajc’ın transferi için başka kulüplerle sıkı temaslarda bulunduğu ve satışı bir an önce bitirmek istediği belirtildi. (Fotomaç)

Futbolarena anasayfasından devam...