Son Dakika Galatasaray Haberleri (4 Şubat 2017 Cumartesi)

4 Şubat 2017 Cumartesi günü basında Galatasaray ile ilgili yapılan haberleri derledik. Galatasaray ile ilgili 4 Şubat 2017 Cumartesi günü yaşanan tüm gelişmeler haberimizde.

FutbolArena - Galatasaray ile ilgili 4 Şubat 2017 Cumartesi günü basında yapılan haberleri bir araya getirdik. İşte o haberler:

Galatasaray bugün Türkiye Kupası son 16 turu maçında Medipol Başakşehir'in konuğu oluyor. Bu maç öncesi son gelişmeler şöyle...


Fernando Muslera, Medipol Başakşehir maçında oynayamayacak


Galatasaray'da teknik direktör Riekerink ile yönetim hafta boyunca Başakşehir maçında Muslera'nın oynamasını istedi. Çünkü bu maçın telafisi yoktu. Bu yüzden kalede Muslera'nın olması yönünde planlar yapıldı. Ancak devre arası kampında serçe parmağı kırılan Muslera kendisine bir takvim çıkardı ve kupa maçında oynamak istemediğini yönetime iletti.

"KUPA MAÇLARINDA OYNAMAYACAĞIM."

Riekerink de Muslera ile dün akşam konuşup Başakşehir maçını oynamasını istediğini ifade etti. Ancak Uruguaylı kaleci Hollandalı teknik adama "Serçe parmağımda zaman zaman ağrılar oluyor. Fedakarlık yaparak lig maçlarında oynuyorum. Kupa maçlarında oynamayacağım." dedi.

KALEDE CENK GÖNEN VAR

Serçe parmağında ağrıları olan Muslera'nın yerine kalede %100 olarak Cenk Gönen forma giyecek. Cenk Gönen Galatasaray formasıyla bu sezon ligde forma giymezken, Türkiye Kupası'nda oynadığı 7 maçta kalesinde toplam 10 gol gördü.

Öte yandan yapılan son taktik antrenmanının ardından Jan Olde Riekerink, Hakan Balta ve Ahmet Çalık arasında tercihini yaptı. Hollandalı teknik adam Başakşehir maçında Semih'in yayında stoper bölgesinde Ahmet Çalık'ı sahaya sürme kararı aldı.

İşte Galatasaray'ın Başakşehir maçında sahaya süreceği ilk 11:

Cenk, Sabri, Semih, Ahmet, Carole, Selçuk, De Jong, Bruma, Yasin, Sneijder, Podolski


Galatasaray Fernando Muslera ile sözleşme yeniliyor


Fernando Muslera'nın 2018'de bitecek olan kontratını 2022'ye kadar uzatmak isteyen Galatasaray yönetimi, Uruguaylı kaleci ve menajeri ile prensip anlaşmasına vardı ancak imzalar sezon sonuna bırakıldı. Bunun nedeni ise adaletli davranmak!

Galatasaray Yönetimi, Fernando Muslera'nın kontratını mevcut şartlar yani sezon başına 3 milyon 575 bin euro karşılığında 5 yıllığına uzatma konusunda mutabakata vardı. Buna göre 30 yaşındaki oyuncu 35 yaşına kadar her yıl 3 milyon 575 bin euro karşılığında toplam 17 milyon 875 bin euroluk bir sözleşmeye 'tamam' dedi.

Buna karşın, yönetim resmi imzaların atılmasının takım içinde huzursuzluk ve rahatsızlık yaratma ihtimali nedeniyle işi resmiyete dökmedi.

Ara transfer döneminde ve öncesinde başta Bruma olmak üzere, Yasin Öztekin gibi yeni ve zamlı kontrat talep eden futbolcularına 'sezon sonunu' işaret eden Galatasaray yönetimi, bu yüzden imzaları Mayıs ayına bıraktı. Muslera'nın imza atması halinde 2 futbolcunun da bu durumdan etkilenebileceğini düşünen yönetim, Muslera'nin menajeri Daniel Fonseca ile de görüşüp durumu çözdü ve anlaşma gerçekleşti, imzalar ise bu yüzden Mayıs ayına kaldı.


Nicholas Lombaerts: "Galatasaray'da futbol oynamak isterdim"


Ocak ayı ara transfer döneminde Beşiktaş ve Galatasaray'ın gündemine gelen Zenit'in Belçikalı savunma oyuncusu Nicholas Lombaerts, kulübün izin vermemesi nedeniyle Zenit'te kaldı.

Zenit'te sezon başında Mircea Lucescu'nun gözden çıkardığı ve bu sezon fazla forma şansı bulamaması nedeniyle Ocak ayında takımdan ayrılmak siteyen Lombaerts, Zenit'in yüksek bonservis talebi nedeniyle kulüpte kalmıştı.

MENAJERİ LUCESCU'YU SUÇLADI

Öte yandan Lombaerts'in menajeri Santos Verhulst geçtiğimiz günlerde Rus basınına yaptığı açıklamada, "Lucescu bize söz vermişti. Ivanovic'in gelmesinin ardından Lombaerts'in transferine izin verecekti ama sözünü tutmadı. Bu yüzden hayal kırıklığına uğradık. Ancak Lombaerts profesyonel bir oyuncu. Zenit'te çalışmaya devam edecek ve sezon sonunda transferi için yeniden gelen teklifler için oturup konuşacağız." diye konuştu.

Belçikalı futbolcu ise transfer döneminin kapanmasıyla birlikte ilk kez konuştu. Lombaerts, "Zenit'i seviyorum ama bu sezon kadroda bana yer yoktu. O yüzden ayrılmaya karar vermiştim ama kısmet olmadı. Gelen teklifler arasında en fazla ilgimi çeken kulüp ise Galatasaray olmuştu. Türk futbolunda önemli bir markaya sahipler. Açıkçası Galatasaray'da oynamak isterdim. Artık sezon sonunda kulübümün müsade etmesini umuyorum." ifadelerini kullandı.

Nicholas Lombarets, Zenit'te bu sezon ligde 5 maçta forma giydi. Belçikalı savunma oyuncusunun kulübüyle 2018'e kadar sözleşmesi bulunuyor.


Jonathan Calleri'nin Galatasaray'a transferini Tevez engellemiş


İngiltere Premier Lig'de West Ham United forması giyen Jonathan Calleri, transfer dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Arjantinli futbolcu, başka takıma transfer olmaması konusunda vatandaşı Carlos Tevez'den tavsiye aldığını söyledi.

İngiliz basınına konuşan genç forvet oyuncusu, "Transfer döneminde Tevez ile konuştum ve bana West Ham'da kalmam gerektiğini söyledi. Kendisi de bu kulüpte benzer bir durum yaşamıştı. Burada kalarak savaşmak istiyorum. Ondan tavsiyeler aldım. Tevez'i takip ederek başarılı olmak istiyorum" dedi.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri