Son Dakika Futbol Haberleri (20 Haziran 2020)

1 FATİH TERİM’İN SAVUNMA KARARI
FATİH TERİM’İN SAVUNMA KARARI
Ve Terim kararını verdi...Eksikler nedeniyle bir çok kurgu deneyen Fatih hoca, stoperde Ahmet Çalık’ın yanında savunmanın lideri olarak Lemina’yı oynatacak. Kadroda bir de sürpriz hazırlığı yapılıyor...Son taktik provada Saracchi’nin yerine Linnes görev yaptı. (FANATİK)
2 BEŞİKTAŞ’IN DENİZLİSPOR KARŞISINDAKİ 11’İ
BEŞİKTAŞ’IN DENİZLİSPOR KARŞISINDAKİ 11’İ
Pandemi arasından mağlubiyetle dönen Beşiktaş’ta Vida, Boateng ve Dorukhan, Denizlispor maçında forma giyemeyecekler. Denizlispor’da ise Zeki Yavru kart cezası nedeniyle kadroda yer alamayacak.

Sol aşil tendon ağrısı olan Kevin Prince Boateng’e, yapılan muayene ve tetkikler neticesinde akut tendinitis tanısı konuldu. Atiba Hutchinson, Kevin N’Koudou, Caner Erkin, Umut Nayir, Muhammed Elneny, Jeremain Lens ve Tyler Boyd, bu maçta sarı kart görmeleri halinde 29. haftada Konyaspor karşısında forma giyemeyecekler.

Denizlispor’un muhtemel 11’i: Tolgahan- Bergdich, Mustafa, Oğuz, Lopes, Murawski, Mbamba, Aissati, Sacko, Rodallega, Estupinan

Beşiktaş’ın muhtemel 11’i: Ersin- Gökhan Gönül, Erdoğan Kaya, Ruiz, Rıdvan, Elneny, Atiba, Lens, Ljajic, N’Koudou, Burak
3 MAX KRUSE FENERBAHÇELİLERİ KIZDIRDI
MAX KRUSE FENERBAHÇELİLERİ KIZDIRDI
Fenerbahçe ile Max Kruse arasındaki ipler koparken Alman oyuncunun kontratını tek taraflı olarak feshetmesi sarı-lacivertlileri çileden çıkardı.

Yönetim, resmi siteden yaptığı açıklama ile haklarını FIFA’da arayacaklarını ve haklı taraf olduklarının altını çizerken yaşananların tüm detaylarına ulaşıldı. İşte sürecin başından sonuna kadar Max Kruse vakası…

Max Kruse, pandemi öncesinde hafta içi birçok kez ailevi sebeplerini gerekçe göstererek izinler aldı ve yurt dışına çıkarak antrenmanları kaçırdı. Bu durum takım içerisinde rahatsızlıklara neden oldu. Hatta bazı futbolcular Kruse’nin her şekilde oynatılmasını şikâyet ettiler ve bu nedenle Alman oyuncu uyarıldı. Asıl sıkıntı ise pandemi sonrası başladı. Kruse tamamen kimlik değiştirdi. Can Bartu Tesisleri’nde antrenmana çıkarılamayan Kruse, Riva kampına dahil edildi ancak bir türlü sahaya adımını atmadı.

Riva Tesisleri’nde bir gece yarısı yaşanan olay ise, pandemi sonrası hazırlık kampına adeta damga vurdu. Tüm takım istirahat halindeyken saat 01:00 civarında Riva Tesisleri’nin yangın alarmı çalıştı. Hemen ardından tesislerde "Lütfen binayı terk edin" şeklinde anons yapıldı. TFF personeli binayı terk ederken, futbolcular kendilerini panik halinde odaların bulunduğu koridora attı. Koridordaki koku herkesin dikkatini çekti. Koridorda yoğun bir şekilde nargile kokusu alınıyordu, ayrıca Max Kruse’nin bulunduğu odadan dumanlar çıkıyordu.

Bir futbolcu Kruse’nin odasının kapısını açtı, içerisi dumandan görünmüyordu. Max Kruse tesislere nargile getirmiş, odasında tüttürüyordu. Max Kruse’nin bombaları bununla sınırlı kalmadı. Alman futbolcu, sabahın ilk ışıklarına kadar yüksek sesli bir şekilde online kumar sitelerinde vakit harcadı. Hatta öyle ki, Kruse’nin odasından yükselen sesler nedeniyle başka futbolculardan teknik heyete şikâyet gitti. Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumayan Kruse, antrenman saatinde, sakatlığını bahane göstererek idmana çıkmıyordu. (HÜRRİYET)
4 GALATASARAY’DA NIASSE GELİŞMESİ
GALATASARAY’DA NIASSE GELİŞMESİ
Galatasaray, uzun yıllardır kadrosuna katmak için yoğun uğraşlar verdiği Oumar Niasse’nin transferi konusunda artık mutlu sona çok yaklaştı. Sarı-kırmızılıların sezon sonu Everton ile sözleşmesi sona erecek tecrübeli santrforun menajeriyle irtibata geçip olumlu geri dönüş aldığı kaydedildi. İngiliz ekibinden kesin ayrılacak olan 30 yaşındaki santrforun bonservis bedelinin olmaması yönetimin iştahını kabartırken, Fotomaç’ın haberine göre Niasse’nin de artık düzenli forma giymek istediği için Galatasaray’a yeşil ışık yaktığı ifade edildi.

Gelecek sezon forvet hattında değişikliğe gidecek olan Galatasaray bu takviyeyi kiralık oynayan Florin Andone’nin yerine yapacak.
5 RIDVAN DİLMEN’DEN BEŞİKTAŞ SÖZLERİ
RIDVAN DİLMEN’DEN BEŞİKTAŞ SÖZLERİ
Beşiktaş, Süper Lig 28. haftasında deplasmanda Denizlispor’u 5-1 mağlup etti. Rıdvan Dilmen NTV’de müsabakayı yorumladı.

"Geçen hafta Antalyaspor maçı ikinci yarıda 5-2 bitebilirdi. Bugün de 1-1’den sonra Denizlispor 2-1 öne geçebilirdi ama Beşiktaş da aynı şekilde farkı yakalayacak hücum oyununu oynadı ve 5-1. N’Koudou sonsuza vurdu resmen topu. Ljajic ve Diaby’nin golleri de çok güzeldi. Giren de çıkan da gol attı."

"HEYECANLI MAÇ İZLEMEK İSTERSEM BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARINI AÇARIM"

"Heyecanlı maç izlemek istersem Beşiktaş’ın maçını izlerim. Geçen hafta ile bu haftaki maçlara bakılırsak 30-35 tane pozisyon var. Sergen Yalçın’ın bir tarzı var. Sergen Yalçın tarzı antrenörler var. Erol Bulut, Aykut Kocaman tarzı teknik adamlar. Başakşehir’deki Abdullah Avcı tarzı teknik direktörler var."
6 RAMİ’YE ŞOK SUÇLAMA! FENERBAHÇE...
RAMİ’YE ŞOK SUÇLAMA! FENERBAHÇE...
Sochi’de henüz hiç maça çıkmayan ve alacakları nedeniyle ayrılma kararı alan Rami’ye, Sochi kulübünün sahibi Rotenberg’den suçlama geldi.
Sochi sahibi Rotenberg, "Adil Rami bizi kandırdı. Sakatlığını sakaladı. Fenerbahçe’deyken durumundan bahsetti. Ancak sonrasında bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. Yaptığı sahtekarlık!" Böylesine tecrübeli bir oyuncunun bunu yapması ne kadar doğru? Takdiri sizlere bırakıyorum." dedi.

RAMİ’NİN MENAJERİNDEN YANIT: "BU SÖZLERE İNANAMIYORUM"

Adil Rami’nin menajeri Ruben Javier ise, "Böyle bir şey olur mu? Kulüpte sağlık kontrollerinden geçerken her şey yolundaydı. Adil Rami, Sochi’ye transfer olmak için Fenerbahçe ile olan sözleşmesini feshetti. Sizce sakatlanmış olsaydı bunu yapabilir miydi? Önce Fenerbahçe ile sözleşmesini feshetti ve sonrasında Sochi ile imzalamak için sağlık kontrollerinden geçti." dedi.
7 FATİH TERİM 6 FUTBOLCUNUN BİLETİNİ KESTİ
FATİH TERİM 6 FUTBOLCUNUN BİLETİNİ KESTİ
Sarı-kırmızılı takımda 4 ismin sözleşmesi bitiyor. Cimbom’un tecrübeli bekleri Yuto Nagatomo ve Mariano’nun sözleşmeleri biterken, kaptan Selçuk İnan’la da sözleşme yenilenmesi beklenmiyor.

Aslan’da joker rolünü üstlenen Ryan Donk da sezon sonunda boşa çıkıyor. G.Saray’ın sezon sonunda Hollandalı futbolcuya yeni sözleşme önermesi bekleniyor. G.Saray’ın kiralık olarak yolladığı Ryan Babel, Mbaye Diagne, Maicon ve Valentine Ozornwafor yeni sezonda kadroda düşünülmeyen isimlerden...

Cimbom’un Maicon için kulübü Al Nasr ile yaklaşık 3 milyon Euro’ya anlaşması bekleniyor. Cimbom, 28 yaşındaki Diagne’ye teklif gelmesi halinde düşünmeden satacak. Babel’in uygun teklif gelmesi halinde gönderileceği ve yıllık 2.5 milyon Euro’luk masrafından kurtulanacağı ifade edildi. Yaz transfer döneminde 300 bin Euro’ya alınan ve Almeira’ya 200 bin Euro’ya kiralanan Ozornwafor’un ise tekrar kiralanması bekleniyor.

SÖZLEŞMESİ BİTECEK İSİMLER

FLORIN ANDONE

MICHAEL SERI

MARIO LEMINA

HENRY ONYEKURU

MARIANO

SELÇUK İNAN

YUTO NAGATOMO

(A SPOR)
8 NURİ ŞAHİN FENERBAHÇE’YE
NURİ ŞAHİN FENERBAHÇE’YE
Almanya Bundesliga ekibi Werder Bremen’de forma giyen Nuri Şahin, sezonun sona ermesiyle beraber kulübünden ayrılacak. Sportbuzzer.de adlı internet sitesinde yer alan ve Fotomaç’ın derlediği habere göre tecrübeli yıldız, gelecek sezon Süper Lig devinde forma giyecek. Orta saha oyuncusunun sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Temmuz ayında Fenerbahçe’ye transferi, onun için en yakın seçenek olarak kabul ediliyor. Nuri Şahin Werder Bremen’e veda etmek üzere. 31 yaşındaki futbolcu sözleşmesini uzatmak istemiyor. Nitekim Werder yönetimi de aynı düşünceye sahip.
9 BOFFIN GALATASARAY’A MI?
BOFFIN GALATASARAY’A MI?
Süper Lig takımlarından Antalyaspor’da forma giyen Belçikalı file bekçisi Ruud Boffin’in menajeri katıldığı bir sosyal medya yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Menajer Gunther Thiebaut, deneyimli eldivenin Türkiye’de önemli takımlar tarafından istendiğini söyledi. Belçika basını da bu takımların Galatasaray ve Beşiktaş olduğunu yazdı. (SABAH)
10 BEŞİKTAŞ’A ÇİFTE ŞOK!
BEŞİKTAŞ’A ÇİFTE ŞOK!
Ekonomik sorunlarla uğraşan Beşiktaş’ta dertlerin ardı arkası kesilmiyor. Necip Uysal’ın menajeri, 80 bin Euro’luk alacağı için icra takibi başlattı. Siyah-beyazlıların efsane oyuncularından, eski yardımcı antrenör Gökhan Keskin ise içeride kalan 2.5 aylık maaşından dolayı kulübe ihtarname çekti (SABAH)

Futbolarena anasayfasından devam...