Son Dakika Fenerbahçe Haberleri (6 Şubat 2017 Pazartesi)

6 Şubat 2017 Pazartesi günü basında Fenerbahçe ile ilgili yapılan haberleri derledik. Fenerbahçe ile ilgili 6 Şubat 2017 Pazartesi günü yaşanan tüm gelişmeler haberimizde.

FutbolArena - Fenerbahçe ile ilgili 6 Şubat 2017 Pazartesi günü basında yapılan haberleri bir araya getirdik. İşte o haberler.

Alex de Souza'nın kariyerini değiştiren olay


Fenerbahçe tarihinin unutulmaz isimlerinden Alex de Souza, kendi adını taşıyan biyografisinde futbol kariyerini değiştiren bir anıyı anlattı.

1997 yılında 20 yaşında Coritiba'da oynarken Japon kulübü Yokohama Flügels'in temsilcileri, Alex de Souza'yı milli takımın hazırlık maçında izlemek için geldiler.

Beğenmeleri halinde transfer edecekleri belirtiliyor. O dönem genç milli takım kampında olan Alex bu durumu teknik direktörü Toninho'yla paylaşıyor. Toninho: "Alex, eğer Japonya'ya gidersen seni izlemem. Aahası seni Güney Amerika Kupası'na ve sonra da Dünya Kupası'na götürmem zor olur." yanıtını veriyor.
Bunun üzerine Alex, teknik direktörü Toninho'ya: "Bu dostluk maçında beni hesaba katma. İyi oynamayacağım, sahada gezeceğim." diyor. Alex söz konusu hazırlık maçının ilk yarısında kötü oynuyor ve devre arasında oyundan çıkarılıyor. Alex'i izleyen Japonlar da transfer etmekten vazgeçiyor.

Alex'in ifadesine göre o dönem Coritiba mali açıdan zor günler geçirdiği için kulübü, Alex'in satılmasını istiyor. Alex bu yüzden onlara "Gitmek istemiyorum" diyemiyor ve böyle bir çözüm yolu buluyor. Alex bu kararını "Japonya'ya gitmiş olsaydım kariyerim kesinlikle farklı olurdu" sözleriyle özetliyor.

Rodriguinho'nun Fenerbahçe'ye transferi neden olmadı?


Ara transfer döneminde Fenerbahçe'nin gündemine gelen ve sarı lacivertlilerin bizzat ilgilendiği Corinthians'ın 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Rodriguinho, Fenerbahçe'ye transfer olamadığı için büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Fenerbahçe yönetiminin Ocak ayı ara transfer döneminde kadrosuna katmak istediği futbolculardan Rodriguinho, ESPN'e yaptığı açıklamada sarı lacivertlilere transfer olamadığı için büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Brezilyalı futbolcu yaptığı açıklamada, "Gelen teklif benim ve kulübüm için tatmin ediciydi. Ancak başkan böyle düşünmedi ve nihayetinde takımda kaldım. Fenerbahçe benim kariyerimde önemli bir yer alabilirdi. Tabi ben profesyonelim. Çalışmaya devam edeceğim ve form seviyemi elimden geldiğince koruyacağım. Belki bir gün transferim gerçekleşir." ifadelerini kullandı.

YÖNETİME BASKI! "BU FİYATI NASIL REDDEDERSİNİZ?"

Öte yandan Brezilya basınında Corinthians kulübüne ait yerel haber sitelerinde çok çarpıcı bir gelişme ortaya çıktı. Fenerbahçe'nin Corinthians'ta forma giyen Rodriguinho için kiralama teklifi kabul edilmeyince Brezilya kulübüne 4 milyon euro teklifte bulunduğu, bunun da kabul edilmesi için yönetime baskı yapıldığı ifade edildi.

SON İDMANA ÇIKMADI! "SAKATIM..."

Rodriguinho'nun da Corinthians'tan ayrılmak istediği ve son idmana sakatlığını gerekçe göstererek katılmadığı belirtildi.

28 yaşındaki Rodriguinho'nun Corinthians ile olan sözleşmesi 31 Aralık 2017'de sona eriyor. Oyuncunun bonservis hakkının %50'si Corinthians'ta olurken, diğer hakları 3 farklı kulüpte. Bu sebepten ötürü Brezilya kulübüne Fenerbahçe'nin teklifi üzerine ciddi ölçüde baskı yapıldığı ifade edildi.

Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar'ın hazırlık maçları


UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi olan Rusya'nın Krasnodar takımı son hazırlık maçında Macaristan'ın Videoton kulübüyle karşı karşıya geldi.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Fenerbahçe ile eşleşen Rusya Premier Lig takımlarından Krasnodar, bu müsabakanın hazırlıklarını sürdürüyor. Son hazırlık maçında Macaristan'ın Videoton takımıyla golsüz berabere kalan Krasnodar'da teknik direktör Shalimov karşılaşma sonrası yaptığı basın toplantısında bu futbolun yetersiz olduğunu söyledi.

Shalimov, "Tabi ki genel anlanda ölçü olmaz ama çok eksiklerimiz var. Hücuma çıkışlarda eksik kalıyoruz. Daha hızlı olmalıyız. Orta sahada beklediğimiz presi yapma konusunda yine yeterince iyi değildik. Onun dışında yaptığımız hatalar var. Fenerbahçe bu hataları affetmez. Bir an önce UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına hazır olmalıyız." diye konuştu.

Krasnodar bugüne kadar oynadığı hazırlık maçlarında Henan Jianye'yi 1-0, Pakhtakor'u ise 2-0 mağlup etti. Son olarak Videoton ile golsüz berabere kaldı.

Fenerbahçe - Krasnodar maçı ne zaman saat kaçta?


UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya Premier Lig takımlarından Krasnodar ile karşılaşacak olan Fenerbahçe ilk maçı 16 Şubat'ta deplasmanda oynanacak. Fenerbahçe - Krasnodar UEFA Avrupa Ligi rövanş karşılaşması ise 22 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri