Son dakika! 1 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı kalkıyor

1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma yasağı tamamen kalkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. 

FutbolArena - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tümüyle kaldırılacağını açıkladı.

"AŞILAMADA 18 YAŞ ÜSTÜ NÜFUSUNUN TAMAMINA AÇMAYI HEDEFLİYORUZ"

Haziran'da aşılamayı hızlandırarak Türkiye'nin bu cendereden bir an önce kurtulması için ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız. Bu konuda çok iyi yere geldik. Bugün itibariyle yaptığımız aşı sayısı 43 milyon doza yaklaştı. Son 1 haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. 30 yaşa kadar indirdiğimiz aşılama faaliyetlerini aynı hızla sürdüreceğiz. Hedefimiz birkaç hafta içinde aşılamayı 18 yaş üstündeki nüfusumuzun tamamına açmaktır. Böylece Türkiye'nin salgın krizini en az sıkıntıyla, ilk atlatan ülkelerden biri olmasını sağlamak istiyoruz.

"1 TEMMUZ'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKIYOR"

Haziran'la birlikte başlayacak yeni dönem uygulamalarını kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugünkü toplantımızda da önümüzdeki dönemde uygulamaya geçireceğimiz hususları görüştük. 1 Temmuz itibariyle başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz.Müzikli restoranlarda sınırlamayı 00:00'a çekiyoruz. Şehirler arası seyahat kısıtlamaları, şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.Salgının başladığı tarihten bugüne kadar canla başla fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER