Şampiyonluk maçını kaybedip küme düştüler! Dramatik son (Silifke Belediyespor)

BAL 5. Grup'ta şampiyonluğ averajla kaçıran Silifke Belediyespor, son maçta yenilerek ilk mağlubiyetini almasına rağmen statü gereği dramatik bir şekilde küme düştü. 

FutbolArena - Bölgesel Amatör Lig 5. Grup'ta uzun yıllar unutulmayacak bir küme düşüş öyküsü yaşandı. BAL 5. Grup'ta mücadele eden Silifke Belediyespor, son maçında Aksaray Belediye ile karşı karşıya geldi. Silifke Belediyespor bu maçı kazanması halinde ligi şampiyon tamamlayacaktı. Bu müsabakaya kadar ligde hiç yenilmeyen Silifke Belediyespor ise ilk mağlubiyetini ligin son maçında alınca statü gereği play-out oynamak zorunda kaldı.
BAL statüsüne göre farklı il takımlarının aynı ligde mücadele etmesi amaçlanırken, sezon sonunda buna göre aynı ilk takımları arasında yapılan sıralamaya göre puan ortalaması en düşük takımlar play-out oynuyor. Buna göre normal sezonu 3. sırada bitiren Silifke Belediyespor, son maçta Aksaray'a 2-1 yenilerek play-out oynamak zorunda kaldı. Silifke Belediyespor, play-out maçında İdmanyurdu 1925'e 2-1 yenilerek Süper Amatör Ligi'ne düştü.

SİLİFKE BELEDİYESPOR SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM

Yapılan açıklamada, "25 maçtır kaybetmeyen takımımız son 2 final maçında önce Aksarayspor'a 2-1 kaybederek 3.ligin kapısından döndü ardından play-out maçında İdmanyurdu 1925 takımına yine 2-1 kaybederek küme düştü. BAL statüsü gereği ligi 59 puanla tamamlayan ve şampiyonluğu averajla kaçıran takımımız son derece dramatik bir sonla ligi küme düşerek tamamladı. Sezon boyunca takımımıza olan inancını ve desteğini esirgemeyen Büyük Silifkespor taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER