Şampiyonlar Ligi finali Türkiye'den mi alınıyor? UEFA'dan açıklama

UEFA'dan, İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'den alınıp alınmayacağı konusunda açıklama geldi. 

FutbolArena Dış Haberler - UEFA'dan Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'den alınıp alınmayacağı konusunda açıklama geldi. İtalyan basınına yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı sonrasında özellikle Türkiye - Arnavutluk maçında milli futbolcularımızın asker selamı dünya kamuoyunda da büyük yankı yarattı.

UEFA yetkilisi Michele Uva, İtalyan basınına yaptığı açıklamada kendisine yöneltilen "Şampiyonlar Ligi, Türkiye'den alıancak mı?" yönündeki soruya böyle bir şeyin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Michele Uva yaptığı açıklamada, ""Şampiyonlar Ligi finalini Türkiye'den almak çok güçlü bir hareket. Böyle bir şey şu anda gündemimizde yok. Futbol farklı bir alan. Siyasi problemler veya değişimlere göre futbolda değişim olmaz. Caferin değerlendirecektir ama bunun için çok erken." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Şampiyonlar Ligi finali ne zaman?


2005 yılında Liverpool - Milan arasındaki unutulmaz finale ev sahipliği yapan Olimpiyat Stadı, 2020 yılında bir başka Şampiyonlar Ligi finaline daha ev sahibi olacak!

TÜRKİYE'DEKİ ÜÇÜNCÜ FİNAL

UEFA'nın düzenlediği turnuvalarda Türkiye 3. kez bir finale ev sahipliği yapacak. Daha önce normal süresi 3-3 berabere biten ve Liverpool'un penaltılarla kazandığı 2005 Şampiyonlar Ligi finaline Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapmıştı.

2009 Avrupa Ligi finali ise Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanmıştı. Shakhtar Donetsk ile Werder Bremen arasındaki maçı Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk kazanmıştı.

3. final yine Olimpiyat Stadı'nda olacak ve 2020'nin finalistleri kozlarını Olimpiyat Stadı'nda paylaşacak.

Milli Takım Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER