Rusya, EURO 2020'ye katılabilecek mi? Doping cezası

WADA, Rusya'yı 4 yıl boyunca tüm uluslararası spor organizasyonlarından men etti.

FutbolArena Dış Haberler - Uluslararası Dopingle Mücadele Kurumu (WADA), Rusya'nın 4 yıl boyunca tüm uluslararası spor organizasyonlarından men edildiğini açıkladı. Rus sporcuların doping testlerinin devlet kurumları tarafından negatif olarak gösterilmesinin tespit edilmesinin ardından Rusya'ya 4 yıllık men cezası verildi. Peki Rusya EURO 2020'ye katılabilecek mi?

Rusya, EURO 2020'ye katılabilecek mi?


EURO 2020'de mücadele edecek olan ve 2 maça ev sahipliği yapacak Rusya'nın doping cezası nedeniyle uluslararası spor müsabakalarından 4 yıllığına men edilmesinin ardından en çok merak edilen konu ülkenin EURO 2020 katılım hakkının elinden alınıp alınmayacağı oldu. WADA'nın kararına göre Rusya'nın EURO 2020'ye katılmasında ve 2021 Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmasının önünde bir engel bulunmuyor.

Fakat Rusya, Tokyo'da yapılacak yaz olimpiyatlarına katılamayacak. 2022 Dünya Kupası'nda da Rusya mücadele edemeyecek. Fakat sporcular bireysel olarak doping kullanmadıklarını ispat edebilirlerse bağımsız olarak organizasyonlara katılabilecek. Dopingli bulunan sporcular ise ömür boyu men cezası aldı.

Rusya, WADA'nın kararına 21 gün içerisinde itiraz etme ve konuyu CAS'a taşıma hakkına sahip.

RUSYA'YA NEDEN CEZA VERİLDİ?

Rusya, Anti Doping Ajansı tarafından verilen laboratuvar sonuçlarını maipule etmekle suçlandı. Devlet destekli doping skandalının 3 yıl boyunca kamuoyundan saklandığı ortaya çıkmıştı.

Son dakika Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER