Rus futbolunda yabancı sınırı kuralı değişiyor! Yeni karar

Rus futbolu yabancı kuralını yeniden tartışma kararı aldı. Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin önde gelen kulüplerin sınıra karşı çıkmasının yanı sıra Euro 2020 ve Avrupa kupalarındaki başarısızlık sonrasında yeni bir karar alınacak. 

FutbolArena Dış Haberler - Rusya Futbol Federasyonu, Euro 2020 sonrası yabancı sınırı konusundaki kararı yeniden gözden geçirme kararı aldı. Spor Bakanlığı, basında çıkan haberleri yalanladı ve "Yabancı sınırını sıklaştıracak bir karar alınmadı. Aksine sınır genişletilmesi yönünde bir eğilim var." dedi.

Rusya Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Önümüzdeki günlerde yabancı sınırı kuralının hafifletilmesi veya iyileştirilmesi konusunu tartışacağız. Bu konuda bir kriter getirilebilir. Örneğin bir ülkeden gelen oyuncunun belirli sayıda milli maç oynaması gibi. Nihai karar lig yönetimi ve Federasyon tarafından verilecektir." ifadelerine yer verildi.

YAKIN ZAMANDA TOPLANTI OLACAK

Önümüzdeki günlerde Federasyon Başkanı ile yapılacak toplantıda yabancı kuralı konusu masaya yatırılacak. Özellikle başta Zenit ve Lokomotiv Moskova Teknik Direktörleri olmak üzere ülke futbolunda yabancı sınırına karşı çıkılmasından dolayı, kriterler eşliğinde kuralın revize edilmesi gündemde.

Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER