Cengiz Ünder'den Roma itirafları! 'Her gün o vuruşumu izliyorum'

Cengiz Ünder, Roma resmi sitesine samimi bir röportaj verdi. Milli futbolcumuz İtalya günleri ve Roma kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

FutbolArena Dış Haberler - Uzun süren sakatlığının ardından yeniden Roma ile maçlara çıkmaya başlayan Cengiz Ünder, futbola başlama hikayesi ve kariyerinde başına gelenleri anlattı. Roma resmi sitesine konuşan Cengiz Ünder, Türkiye'de aldığı eğitim ve Roma'da edindiği tecrübeler hakkında konuştu.

Cengiz Ünder'den Roma ve Altınordu açıklamaları


Çocukluğunu anlatan Cengiz Ünder, "Balıkesir'in Sıngırdı kasabasından doğdum. Her zaman büyük bir futbol aşığı oldum - her zaman futbol oynadım. Futbol yolculuğum, 10 yaşındayken Bucaspor'taki gençlik sektörüne katılmaya çağrıldığımda, bulunduğum yerden çok uzak olan İzmir'de başladı. Başlangıçta, ailem olmadan evden uzak yaşamak kolay değildi. Bir süre sonra kulüp başkanı annemi bulunduğum yere getirdi. Sonra babamla ayrıldılar. Çok rahat bir çocuktum ve sadece futbol için yaşıyordum." dedi.

"ALTINORDU SAYESİNDE BAŞARDIM"

Bucaspor altyapısındaki günlerine değinen Cengiz, "İzmir'e çok bağlıyım. Ne zaman Türkiye'ye gidersem, İzmir'de soluğu alırım. Bucaspor, Türkiye'nin en iyi gençlik akademisine sahipti. Kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan inanılmaz bir iş yaptı. Sonra Altınordu'yu satın aldı. Hemen hemen tüm genç oyuncuları topladı. Başakşehir'e orada yaşadığım gelişme sayesinde transfer oldum." ifadelerini kullandı.

"İDOLÜM MESSİ'YDİ"

Çocukken futbol idolleri olduğunu söyleyen Cengiz, "Lionel Messi'yi çok severdim. Herkes gibi Barcelona'yı izlerdim. David Villa ve David Silva'yı da idol aldım. Ancak Messi'ye kimse yaklaşamaz bile." dedi.

Sözlerinin devamında, "Oynamaya başladığımda tek hedefim profesyonel olmaktı. Beni destekleyen herkese minnettarım. Yine de hala gencim ve daha da iyi bir oyuncu olmak için gelişmem gerektiğini biliyorum. Bir profesyonel gibi yaşamak benim için çok önemli, bu yüzden çok rutin bir yaşam tarzım var. Erkek kardeşim Serhat ile ile sohbet ediyoruz, yemeğe çıkıyoruz, yürüyüş yapıyoruz." açıklamasını yaptı.



"ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜCADELEMİZ UNUTULMAZDI"

Roma kariyerine değinen Cengiz, "İlk golümü Verona'ya attım ve harika bir sezon geçirdik. Tüm takım arkadaşlarım ve bana çok yardımcı olan teknik direktör Eusebio Di Francesco'ya minnettarım. Şampiyonlar Ligi mücadelemiz unutulmazdı. Benim asistim ile Kostas Manolas'ın attığı golü ve Barcelona'yı yendiğimiz geceyi asla unutmayacağım. Kariyerimin en güzel anlarından biriydi. Düşündüğümde hala tüylerim diken diken oluyor. Evde neredeyse her gün o köşe vuruşunu izliyorum. Çok iyi bir top atmadım, ancak Kostas gerçekten iyi iş çıkardıı. Performanslarımı analiz etmek için oyunumu sık sık izliyorum. Her defasında farklı bir duygu yaşıyorum." dedi.

"RANİERİ İLE YENİDEN GELİŞİYORUZ"

Roma'nın bu sezon kötü olmasını değerlendiren Cengiz, "Kağıt üzerinde kolay görünen eşleşmelerde puanlar kaybettik. Bunun neden olduğunu bilmiyorum. Gerçekten kazanmamız gereken bazı maçlar vardı. Son iki haftada Claudio Ranieri ile gelişmeye başladık. Kazanmaya devam etmeliyiz. Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Bence başaracağız." ifadelerini kullandı.

"FİZİKSEL OLARAK GELİŞMEM LAZIM"

Sakatlık dönemini anlatan Cengiz, "Geçen sene sezonun ikinci yarısında potansiyelimi gösterdim. Yeteneğime inancım tam. Kalan tüm maçlarda oynamayı umuyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve adapte oldum. Hiçbir yerde İtalya'dakinden daha fazla taktik yok. Serie A'da oynamak zor ama şimdi bu açıdan geliştiğimi hissediyorum. Fiziksel olarak da gelişmem gerekiyor, orası kesin." dedi.

"KOLAROV İLE YÜZLEŞMEK ZOR"

Roma'da ilham aldığı futbolcuları açıklayan Cengiz, "De Rossi'den etkileniyorum, onunla çalışmak gerçekten heyecan vericiydi. Sağ kanatta oynadığımdan beri sık sık idmanlarda Kolarov'un karşısında yer aldım. Bu beni gerçekten geliştirmeye zorladı." dedi.

Son dakika Roma Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Roma Son Dakika Haberleri