Çaykur Rizespor'da tehlike kapıda!

Çaykur Rizespor takımı hakkında son dakika gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

FutbolArena - Çaykur Rizespor takımında kadrosunda bulunan 13 yabancı oyuncunun 11'inin sözleşmesi devam ediyor. Kiralık olarak Rizespor'a gelen kaleci Dıallo dışında bu sezon sözleşmesi sona erecek olan Oboabona yeni sezonda Çaykur Rizespor'un kadrosunda olmayacak.

Mukaveleleri devam eden Tuszyskı, Petrucci, Jantscher, Edomwonyi, Nosa, Kweuke, Saadane, Yakoubi, Ali Faez, İsmael ve Matic Fink'in yüksek maliyetleri yeşil – mavili takımı oldukça korkutuyor. Yeni sezonda yönetimin bu oyunculardan hangisi ile yola devam edeceği veya sözleşmelerini fesih etmek için kaç para harcanacağı sezon sonunda Çaykur Rizespor yönetim kurulunun alacağı yol haritasında belli olacak.

Öte yandan kiralık olarak Şanlıurfaspor forması giyen Atımwen'in ise 2020 yılına kadar yeşil – mavili takımla sözleşmesi bulanan bir diğer yabancı oyuncu. Bu futbolcu Rizespor'da ilk devre aylık beş bin lira karşılığı top koşturuyordu.

Kweuke'nin Veliahttı Tat Vermedi!

Çaykur Rizespor'un bir süreden beri takip ettiği Gümüşhanespor'lu Ali Özgün, son oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor final maçında geçer not almadığı öğrenildi.

2. ligde bu sezon 21 gol atan gurbetçi oyuncuyu yeşil – mavili takım sezon içerisinde takibe almış, Kweuke ye benzeyen fizik gücü nedeniyle Kamerunlu oyuncunun gelecek sezon için veliahttı yakınlaştırması yapılmıştı. Gümüşhanespor ile sözleşmesi bu sezon sona erecek olan gurbetçi oyuncu için son kararı teknik heyet vereceği öğrenildi. Öte yandan final maçında Erzurumspor forması giyen 93 doğumlu kanat oyuncusu Halil İbrahim Tuna'nın yetenekli bir oyuncu olduğu ve bu futbolcu için önümüzde ki günlerde Erzurumspor kulübü ile temasa geçileceği seslendirildi.

Provayı Yaptılar

Dün Çaykur didi stadyumunda yapılan taktik provada oyuncular oldukça hırslı bir görüntü verdi.
Teknik direktör Hikmet Karaman nezaretinde yapılan çift kale maçta sakatlık sorunu yaşayan Özgür ve Ümit Kurt dışında oyuncular katıldı. Osmanlıspor maçında uygulanacak taktikler konusunda oyuncularına bire bir uyarılarda bulunan teknik direktör Hikmet Karaman, özellikle ani kontra toplarda Osmanlı takımının hızlı hücum girişimlerinde çok dikkatli olmaları konusu üzerine durdu.

Osmanlıspor'un güçlü ve zayıf yanlarını futbolcularına aktaran deneyimli teknik adam Karaman;" Kanat bölgesinde görev alan oyuncuları çok hızlı, mutlaka önde oynayacak isimler beklere yardıma gelsin. Atletik oyuncuları var ve hızlı hücuma çıkan bir takım. Bu takıma karşı çok iyi kapanarak aynı silahla biz onları vuracağız. Kaptığımız topları dikine oynayın, mutlaka gol pozisyonuna gireceksiniz. Panik ve stres yapmadan olgun ataklar eşliğinde bize mutlak lazım olan üç puanı almamız gerekiyor, bu maç bizim adımıza tek neticeli bir maç, kazanıp, Bursa'dan gelecek olan sonucu bekleyeceğiz" dedi.

Öte yandan yeşil – mavili takım bugün yapacağı tek çalışma ardından akşam havayolu ile Trabzon'dan Ankara'ya gidecek. Atmaca, cumartesi günü Ankaragücü tesislerinde yapacağı ter idmanı sonrası kampa girerek, Pazar günü oynayacağı maç saatini bekleyecek. Kafile Pazar akşamı tekrar Rize'ye döneceği öğrenildi.

33. hafta Uğursuzluğu

Çaykur Rizespor, en son süper ligden düştüğü yıl olan 2007 – 08 sezonunun 33. Haftasında yine Osmanlıspor ile karşı karşıya gelmiş ve bu maçı 1 – 0 kaybederek bir alt lige düşme üzüntüsü yaşamıştı.
Sekiz sezon sonra aynı haftada aynı rakiple karşı karşıya gelecek olan yeşil – mavili takım bu kez Osmanlıspor'u mağlup ederek, Bursaspor – Gençlerbirliği maçından gelecek olan sonuca göre ligdeki kaderini belirleyecek.

Kapıya Koyulmuştu!..

Çaykur Rizespor hafta sonu oynayacağı Osmanlıspor maçına odaklanırken, bir diğer yandan Gençlerbirliği takımının Bursa deplasmanından alacağı sonuca bel bağladı.
Sezon öncesi Rizespor'la sözleşmesi devam eden Murat Duruer'i teknik direktör Hikmet Karaman, yeni sezon öncesi kadroya düşünmediği için takımdan ayrı çalışmasına ve kendisine kulüp bulmasını istemişti.

Kapıya konulan Murat Duruer, ligin ilk devresini Kayserispor ile geçirirken, ikinci devre Ankara temsilcisi Gençlerbirliği takımı ile sözleşme imzalamıştı.

Bursaspor deplasman maçında Gençlerbirliği kadrosunda yaşanan sakatlık ve cezalı oyuncu sayısının fazlalığı nedeniyle eski Rizesporlu Murat Duruer'in Çaykur Rizespor'u yakından ilgilendiren bu maçta nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.

Futbolarena anasayfasından devam...

Rizespor Son Dakika Haberleri