Rıdvan Dilmen'den Arda Turan'a eleştiri

Rıdvan Dilmen, Türkiye - Finlandiya maçının ilk 45 dakikasını yorumladı. 

FutbolArena - Türkiye - Finlandiya maçının ilk yarısını NTV Spor'da Rıdvan Dilmen yorumladı.

"ABARTILI ŞEKİLDE..."

"Bu tür maçlarda golü geç buluyorduk. O yüzden top rakip yarı alanda oynanıyordu. Özellikle son 15-20 dakikada arkaya yaslandık. Rakip becerikli değil ama abartılı şekilde gelmeye başladılar. Bir topları da direkten döndü."

"ANTRENÖRSÜZ OYNANMAYA BAŞLADI"

"Ne Finlandiya, ne de Türkiye ilk 13 dakikada skorun 2-0 olacağını hesaplamadı. Bu yüzden antrenörsüz oynanmaya başladı oyun. İki hoca da böyle başlayın demedi muhtemelen. Skorla ilgili taktiksel oyuna döndü. Ben hep şunu söylerim. 2-0 tehlikeli skordur. 2-0'dan dönüşler daha çok olur. 2-1'de psikolojik etkenler seni ister istemez geriye iter."

"OĞUZHAN DEĞİŞİKLİĞİ"

"Fatih hoca hücumda ilk golde istediğini aldı. Milli takımımızın savunma yaparken, sadece savunmaya yapmaya başladı. Fatih Terim son 10-15 dakikayı baz alıp Oğuzhan, Olcay değişikliği yaparsa hem Arda'yı ekonomik kullanır. Ancak Selçuk'a pas yardımcısı olarak Oğuzhan'ı alırsa rakibin pas oyununa cevap vermiş oluruz. Mesela Arda da savunma arkasına iyi top atan bir oyuncu değil ama Oğuzhan atabilir. Top bizde kalır."

"ARDA'NIN SAHNEYE ÇIKMASI LAZIM"

"Arda Turan ilk yarıda oyuna ortak olmadı. Volkan Şen de top kaybetti ama gayretliydi. Arda'nın biraz daha sahneye çıkması lazım. Yunus ile Arda etkisizler."

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER