UEFA açıkladı! Real Madrid, Barcelona ve Juventus

UEFA, Avrupa Süper Ligi'nin kurucu kulüpleri olan Real Madrid, Barcelona ve Juventus hakkında disiplin soruşturması başlattı.

FutbolArena - UEFA, Avrupa Süper Ligi ile ilgili aldığı kararları açıkladı. Yapılan açıklamada Süper Lig'in kurucu üyelerinden Real Madrid, Barcelona ve Juventus hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi. Organizasyondan çekilen 9 kulübün ise yeniden UEFA turnuvalarına dahil edildiği açıklandı.

REAL MADRID, BARCELONA VE JUVENTUS'A MEN TEHLİKESİ

EFA, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmayan Juventus, Real Madrid ve Barcelona hakkında disiplin soruşturması başlattı. Üç kulübün de Avrupa kupalarından ikişer yıl men edilme tehlikesi bulunuyor.

9 KULÜBE AF GELDİ

UEFA, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılan 9 kulübün kendilerinden özür dilediğini ve yeniden UEFA organizasyonlarına dahil ediğini açıkladı.

UEFA organizasyonlarına yeniden dahil edilen 9 kulüp, altyapı yatırımları için 15 milyon euro bağış yapacak. Ayrıca yeni sezonda bu kulüplerin UEFA'dan elde edilecek gelirlerden %5 oranında kesinti yapılacak. Söz konusu kulüpler yeniden UEFA dışında bir organizasyona katılırlarsa 100 milyon euro, herhangi bir taahhüdü ihlal ederlerse 50 milyon euro para cezası ödeyecek.

İŞTE O KULÜPLER

Arsenal
Chelsea
Liverpool
Manchester City
Manchester United
Tottenham
Atletico Madrid
Inter
Milan

Son dakika UEFA Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Real Madrid Son Dakika Haberleri