Ramazan Bayramı ne zaman? (Bayram tatili ne zaman başlıyor?)

Ramazan ayının ardından tüm müslümanlar Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde.

Ramazan ayını idrak ettiğimiz bugünlerde tüm müslüman alemi Ramazan Bayramı tarihi ve gününü araştırıyor. Ramazan Bayramı hakkında bilgileri merak eden kullanıcılar Ramazan Bayram kaç gün? Ramazan Bayram ne zaman? Ramazan Bayram hangi gün? ve Bayram tatili ne zaman? gibi soruların cevaplarını arıyor. Ramazan Bayramı hakkında tüm bilgiler bu haberde.

Ramazan Bayramı ayın kaçında?


Ramazan ayı boyunca oruç tutan müslümanlar ardından Ramazan Bayramı'na kavuşacak. Türkiye'de heyecanla beklenen Ramazan Bayramı'nın hangi günler kutlanacağı belli oldu. Ramazan Bayramı, 4-5-6 Haziran 2019 tarihlerinde idrak edilecek. Ramazan Bayramı'nın arefesi ise 3 Haziran 2019 Pazartesi gününe denk gelecek.

6 Mayıs'ta başlayan Ramazan ayının sonunda çocukların ve yaşlıların sevindirileceği Ramazan Bayramı, Türkiye'de ayı zamanda Şeker Bayramı adıyla biliniyor. Ramazan Bayramı öte yandan milyonlarca öğrenci ve çalışana tatil fırsatı sunacak.


Bayram tatili 9 gün mü?


Ramazan Bayramı 4 Haziran 2019 Salı günü başlayıp, 6 Haziran 2019 Perşembe akşamı sona erecek. Takvimdeki olanağı değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Buna göre arefeye denk gelen 3 Haziran 2019 Pazartesi günü kamu çalışanları ve öğrenciler yarım gün izinli sayılacak. Ramazan Bayramı ile hafta sonu arasında kalan 7 Haziran 2019 Cuma günü ise devlet tarafından tam gün tatil ilan edildi. Böylelikle 2 hafta sonuyla beraber bayram tatili 9 güne yükseldi. Tatili fırsat bilen vatandaşlar Akdeniz ve Ege kıyılarında rezervasyonları doldurdu. Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkarılması turizm sektöründe hareketlenmelere neden oldu.

Son dakika Aktüel Haberler FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER