Portekiz'den tarihi çağrı: 'Yabancı hakem istiyoruz! Artık yeter!'

Portekiz'de Porto - Benfica derbisinin ardından Benfica kulübü yazılı bir açıklama ile yabancı hakemlerin maçları yönetmesini istedi. Başkan Vieira ise bu durumun artık kaçınılmaz olduğu yönünde açıklama yaptı. 

FutbolArena Dış Haberler - Portekiz'de 8 Şubat'ta ezeli rakipler Porto ile Benfica arasında oynanan derbi maçının ardından Benfica kulübünden federasyona tarihi çağrı geldi.

Porto'nun 3-2 kazandığı maçta 1 gol ve 1 penaltı kamuoyunda tartışma yaratırken, Porto aldığı galibiyetle puan farkını 4'e indirdi. Benfica kulübü ise 1 gol ve 1 tartışmalı penaltıdan dolayı hakeme tepki gösterdi. Benfica kulübü maçın ardından yazılı açıklama yaparak, kalan maçlarda kendilerinin ve Porto'nun maçlarının yabancı hakemler tarafından yönetilmesini talep etti.

Benfica başkanı Vieira, maç sonu yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

Herkes Dragao;'da neler olduğunu gördü. Söz konusu Porto ve Benfica ise neden yabancı hakemler yönetmiyor? Bunun güvenle alakası yok. Şüphe var. Şüpheyi ortadan kaldırmak için yabancı hakem gerkiyor. Ben yıllardır futbol içindeyim ve neler olduğunu biliyorum. Eğer yabancı hakemler yönetirse, hata olsa bile insanlar bunu hata olarak görecek. Aksi takdirde akıllarda yine şüpheler olacak.

Hakemlerin Dragao Stadı'nda etkilendiğini söyleyen Vieira, "Hakemler bu sahada maç yönetirken etkileniyor ve çekiniyor. Tehdit altındalar. Hatta ben de Dragao'ya giderken çevik kuvvet eşliğinde gitmem gerekecek gibi görünüyor." dedi.

Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER