Periscope kapatılıyor mu? Periscope'a Türkiye'de yasak mı geliyor? Periscope'a kapandı mı? Periscope'a ne oldu?

Periscope davasında son dakika gelişmesi. Periscope davasında yaşanan gelişmelerin ardından Periscope Türkiye'de yasaklanıyor mu? Türk şirketinin davayı kazanmasının ardından sosyal medya ve internet ortamında Periscope'a ne oldu? Periscope'a Türkiye'de erişim yasağı mı geliyor? Periscope Türkiye'de yasak mı? Periscope kapatılacak mı? sorularına yanıt aramaya başlayanlar için Periscope hakkındaki son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Periscope kapatılıyor mu? Periscope'ta son dakika gelişmesi. Twitter'ın canlı yayın platformu Periscope'un kapatılacağına dair çıkan haberlerin ardından insanlar sosyal medyada ve internet ortamında Periscope kapanıyor mu? Periscope kapatılacak mı? Periscope'a dair çıkan gelişmeleri merak eden insanlar internet ortamında Periscope'un kapanıp kapanmayacağını merak etti. Peki Periscope'a ne oldu? Periscope hakkında dava mı açıldı? Son dakika Periscope gelişmeleri haberimizin devamında.


Periscope kapatıldı mı? (12 Haziran 2018 Salı)


Twitter'ın canlı yayın platformu Periscope'a marka hakkına tecavüz ettiği iddiasıyla dava açan Periskop İletişim ve Prodüksiyon şirketini mahkeme haklı buldu. Periscope'nin Türkiye'de yasaklanmasına karar veren mahkeme, davalılar Twitter, Apple ve Google'ın, davacı Periskop İletişim'in TPE nezdinde tescilli “Periscope" ibareli marka hakkına tecavüzün durdurulmasına karar verdi.



Hürriyet'in haberine göre, Hürriyet'in haberine göre İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına davacı Periskop İletişim ve Prodüksiyon şirketi ile davalılar Twitter, Apple ve Google şirketinin avukatları katıldı. Davacı Periskop şirketinin avukatı, “Marka hakkına tecavüz hali nettir.

Bu dava sonrasında Periscope'la ilgili insanlar sosyal medyada Periscope'un Türkiye'de erişim yasağı olup olmadığını merak etmeye başladı.

Peki bu gelişmenin ardından Türkiye'de Periscope TV'ye engel mi olacak? Periscope Türkiye'de yasaklanacak mı? Periscope davasında yaşananların ardından Türkiye'de Periscope yasak mı olacak diye merak edenler için Periscope'un Türkiye'deki geleceğine dair diğer yaşananlar haberimizde. Mahkeme 3 yıllık yargılamanın sonunda davayı karara bağlayarak, Türkiye'de faaliyet gösteren davacı Periscope İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri Ltd. şirketini haklı buldu. Mahkeme, davalılar Twitter, Apple ve Google'ın, davacı Periscope şirketinin TPE nezdinde tescilli “Periscope" ibareli marka hakkına tecavüzün tespiti ve tecavüzün durdurulmasına karar verildi.,


Periscope canlı yayın nasıl yapılır?


Periscope üzerinden canlı yayın yapmak için, uygulamanın alt bölümünde bulunan kamera simgesine tıklamanız gerekiyor. Bu bölüme tıkladıktan sonra canlı yayınınızın gizli olup olmayacağını, konumun bildirilip bildirilmeyeceğini ve Twitter ile paylaşılıp paylaşılmayacağını seçip “Start Broadcast"e tıklayıp canlı yayına başlayabilirsiniz. Periscope uygulamasının ayarlar bölümündeki Autosave ya da otomatik kayıt seçeneği ile de, canlı yayınlarınızı telefonunuza kolayca kaydedebilirsiniz

PERISCOPE MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN>>>

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER