Paixao ikizler Polonya'yı sallıyor

Paixao ikizler, Polonya'nın Lechia Gdansk takımında forma giyerken adeta takımlarını sırtladılar.

FutbolArena Dış Haberler - Paixao ikizler Polonya'ya damgasını vurdu. Polonya Ligi takımlarından Lechia Gdansk'ta ikiz kardeşler Marco Paixao ve Flavio Paixao rüzgar gibi esiyor.

Portekizli ikizler, Polonya futboluna Marco 2013, Flavio 2014 olmak üzere Slask Wroclaw formasıyla giriş yaptı. İkiz futbolcularda Marco ufak bir Sparta Prag macerasının ardından Flavio gibi Lechia Gdansk'a imza attı.


Marco Paixao ve Flavio Paixao'nun golleri


Geçen sezon Lechia Gdansk takımıyla 35 lig maçında 18 gol atan Marco Paixao, 77 yıllık kulüp tarihinin bir sezonda ligde en çok gol atan futbolcusu olarak tarihe geçmişti. İkizi Flavio Paixao ise 33 lig maçında 10 gol atma başardı.

ŞOV YAPIYORLAR

Polonya Ekstraklasa'da 18 hafta geride kalırken, iki oyuncudan en az bir tanesi 12 maçta en az 1 gol katkısı verdi.

İlk haftada Wisla Plock'a karşı Marco 1 gol, 3.haftada Slask Wroclaw önünde 2 gol, 4.haftada Gornik Zabrze, 6.haftada Sandecja maçlarında da 1'er gol attı.

7.haftadaki Wisla Krakow mücadelesinde 1 asist yapan Marco, 9.haftada Jagiellonia'ya 2 gol, 11.haftada Zaglebie karşısında bir gol pası, 13.haftadaki Lech Poznan'a karşı 1 gol ve 16.haftadaki Wisla Plock ile 18.haftadaki Slask Wroclaw kapışmalarında 2'şer gol buldu.

Flavio, sakatlıklar ve formsuzluğun etkisiyle ilk 10 maçta gol ya da asist yapamadı. 11.haftadaki Zaglebie maçında 1 asist yapan Flavio, 15.haftadaki Arka Gdynia kapışmasında 1 gol, 16.haftada Wisla Plock'a karşı 1 asist, son olarak Slask Wroclaw önündeki 18.hafta buluşmasında 1 gol – 1 asistle oynadı.

Her iki futbolcu yüksek form grafiklerine karşın şuana dek Portekiz Milli takımından herhangi bir davet almış değil.

Dünyadan futbol gelişmeleri için Dünya Futbol Haberleri sayfamızı takip edebilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER