Osmanlıspor'un rakibi Olympiakos'u tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi'nde Osmanlıspor ile eşleşen Olympiakos'u yakından analiz ettik.

FutbolArena Analiz - UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimizden Osmanlıspor, Yunanistan'ın güçlü takımlarından Olympiakos ile eşleşti. Olympiakos'un bu sezon sergilediği performans ve takımın son durumunu detaylı bir şekilde inceledik.

Olympiakos'un Yunanistan Ligi performansı


Sezona teknik direktör Paulo Bento ile başlayan Olympiakos, ligde oynadığı ilk 10 maçta başarılı bir performans sergiledi. Portekizli teknik adam yönetiminde oynadıkları lig maçlarında 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Olympiakos, topladığı 25 puanla en yakın rakibi Panathianikos'un 4 puan önünde lider durumda bulunuyor.

Özellikle sağlam savunma yapısıyla dikkat çeken Olympiakos, ligde oynadığı 10 maçta sadece 4 gol yedi.


Olympiakos'un Avrupa kupaları performansı


Sezona Şampiyonlar Ligi ön elemeleriyle başlayan Olympiakos, sürpriz bir şekilde Beşiktaş'ın rakibi olan Hapoel Beer Sheva karşısında elenerek yoluna Avrupa Ligi'nden devam etmek zorunda kaldı. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Portekiz'in Arouca takımını eleyen Yunan temsilcisi gruplara kalmayı başardı. B Grubu'nda APOEL, Young Boys ve Astana ile mücadele eden Olympiakos, oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak grubu 8 puanla 2. sırada tamamladı. Young Boys ile aynı puana sahip olmasına rağmen averajla 2. tur bileti aldı.

Olympiakos'un transfermarkt değeri


Müzesinde 43 yunanistan Ligi şampiyonluğu, 27 Yunanistan kupası ve 4 tane de Yunanistan Süper Kupası bulunan Olympiakos'un mevcut kadro değeri transfermarkt verilerine göre 77 milyon Euro. Takımın en önemli oyuncuları ise Konstantinos Fortounis, Luka Milivojevic, Brown Idaye ve Felipe Pardo olarak dikkat çekiyor.

Olympiakos - Osmanlıspor maçları ne zaman?


UEFA Avrupa Ligi'nde Osmanlıspor seri başı olduğundan dolayı ilk maçlarını deplasmanda yapacak. İlk maçlar 16 Şubat 2017'de, rövanşı ise 23 Şubat 2017'de yapılacak.

Futbolarena anasayfasından devam...

Osmanlıspor FK Son Dakika Haberleri