Yurtdışında çalışmış Türk teknik adamlar

FutbolArena - Yurtdışında takım çalıştırmış Türk teknik adamları derledik.

1 Engin Fırat
Engin Fırat
2005-2006 yılında Sivasspor’da yardımcı antrenör olarak görev yapan Engin Fırat, İran Milli Takımı, Saipa ve Gostaresh Foolad FC takımında teknik direktörlük yaptı.
2 Bahtiyar Can Vanlı
Bahtiyar Can Vanlı
Lebanese Safa Club takımını çalıştıran Bahtiyar Can Vanlı, Maldivler’de VB Sports Club ile şampiyonluğa uzandı.
3 Özcan Arkoç
Özcan Arkoç
Almanya’da futbolculuğu döneminde gösterdiği performansla beğeni toplayan Arkoç, 8 yıl formasını giydiği Hamburg’un 1977-1978 sezonunda teknik direktörlüğünü yaparken bu süreçte Kevin Keegan, Manfred Kaltz, Felix Magath gibi önemli futbolcularının gelişimine katkı sundu.
4 Bülent Korkmaz
Bülent Korkmaz
Ülkemizde çeşitli takımlarda görev yapan Bülent Korkmaz 2009-2010 sezonunda Azerbaycan’ın Bakü takımında görev yaptı.
5 Rasim Kara
Rasim Kara
Beşiktaş’ın unutulmaz figürlerinden Rasim Kara, ilk yurtdışı deneyimini uzak diyarlarda, Kanada’da gerçekleştirdi. Ottawa Wizards takımını çalıştıran deneyimli teknik adam Azerbaycan’da Hazar Lenkeran ve Karabağ takımlarının başında yer aldı.
6 Yüksel Yeşilova
Yüksel Yeşilova
Ülkemizde Mersin İdmanyurdu, Giresunspor ve Tarsus İdmanyurdu’nda da çalışan Yüksel Yeşilova, Timişoara, Astra Ploieşti, Steaua Bükreş, Krasnodar ve Cluj takımlarında çeşitli nitelikte görevlerde yer aldı. Yeşilva son olarak FK Bregalnitsa takımında görev yaptı.
7 Fuat Çapa
Fuat Çapa
İsviçre 2. Ligi takımlarından FC Will’de Fuat Çapa bir sezon görev yaptı.
8 Bülent Uygun
Bülent Uygun
Sivasspor ile şampiyonluk kovalayan Bülent Uygun 2013 yılında gittiği Katar Ligi ekiplerinden Umm Salal takımıyla 2.5 yıl çalıştı.
9 Mustafa Denizli
Mustafa Denizli
Mustafa Denizli, ilk yurt dışı macerasına 1989-90 sezonunda Alman ekibi Aachen ile başlamıştı. 2004 yılında İran ekibi PAS’ın başına geçen tecrübeli çalıştırıcı, ülkenin köklü ekiplerinden Persepolis’te de görev yaptı. Son deneyimini ise 2013 yılında Azerbaycan ekiplerinden Lenkeran’da yaşadı.
10 Muhsin Ertuğral
Muhsin Ertuğral
Afrika futboluna yakınlığıyla bilinen Muhsin Ertuğral, sırasıyla Dagersheim, Plattenhardt, Kongo Dc, Kaizer Chiefs, Mattersburg, Ajax Cape Town ve Golden Arrows’ta görev yaptı. Deneyimli çalıştırıcı Kaizer Chiefs’teyken Afrika Kupa Galipleri Kupası’nı kazanmayı başardı.
11 Şenol Güneş
Şenol Güneş
2002 yılında Güney Korelilerin dikkatini çeken Şenol Güneş, 2007-2009 yılları arasında Güney Kore ekiplerinden FC Seoul’u çalıştırmıştı. Şenol Güneş çalıştığı süre boyunca ülkede çok sevilen bir teknik adam oldu.
12 Murat Yakın
Murat Yakın
Türk asılı İsviçreli teknik adam ülkemizde Fenerbahçe forması giymişti. Murat Yakın, Thun, Luzern, Basel ve Spartak Moskova’da çok başarılı sezonlar geçirdi. Murat Yakın şu sıralarda İsviçre 2. Ligi ekiplerinden FC Schaffhausen başarısı için gayret ediyor.
13 Tayfun Korkut
Tayfun Korkut
Teknik direktörlük kariyerine parlak bir başlangıç yapan Tayfun Korkut, A Takım seviyesinde ilk deneyimini Hannover 96’yla yaşamıştı. Bu sezona Kaiserslautern’de başlayan Tayfun Korkut, Almanya’nın köklü ekiplerinden Bayer Leverkusen’in başında bulunuyor.
14 Fatih Terim
Fatih Terim
Galatasaray başarısı sonrası Avrupa’da en dikkat çeken hocalardan biri olmayı başaran Fatih Terim, 2000’li yılların başlarında gittiği İtalya’da Fiorentina ile Çizme’de başarılı bir sezon geçirdi. Daha sonra Milan’ı da çalıştıran Fatih Terim İtalya’da fazla dikiş tutturamadı.

Futbolarena anasayfasından devam...