Oruç tutmayanlar ne kadar para vermeli 2019? Fıtır Sadakası belli oldu mu? (2020 fitre kaç lira?)

Oruç tutmayanların ne kadar para vereceği sorusunun yanıtı Diyanet tarafından yapılan açıklamayla belli oldu. Ramazan ayında oruç tutamayan vatandaşlar fitre vererek bu ibadetlerini maddi olarak yerine getirirler. 2020 fitre miktarı Diyanet tarafından resmen açıklandı.

Oruç tutmayanlar ne kadar para vermeli, oruç tutmayanların vereceği para belli oldu mu, 2020 fitre fiyatı, 2020 fitre miktarı gibi soruların yanıtları açıklandı. Ramazan ayına girdiğimiz günlerde en çok merak edilen sorular arasında yer alan oruç tutmayanların vereceği para miktarı belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 fitre fiyatları belirlendi. Buna göre Ramazan ayında oruç tutmayan insanların günlük vereceği fitre miktarı açıklandı.

Oruç tutmayanlar ne kadar para verecek? (2020 fitre miktarı açıklandı mı?)


Oruç tutmayan insanların ramazan ayında maddi olarak yerine getirmiş olduğu ibadetin adı fitredir. Fitre verecek olan insanların maddi durumlarının iyi olması gerekmektedir. Ramazan ayında ekonomik durumu kötü olan insanlara verilen fitre parası her yıl Diyanet tarafından belirlenmekte. 2020 fitre miktarı geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamayla günlük 27,00 TL olarak açıklanmıştı. Yani oruç tutmayan bir insan ramazan ayı boyunca 30 gün toplamda sadece kendisi için 810 TL fitre vermekle yükümlüdür. Aynı zamanda oruç tutmayan kişi, bakmakla yükümlü olduğu çocukları için de fitre vermektedir.



FITIR SADAKASI 2020

Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Yapılan değerlendirmeler neticesinde Fıtır Sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 27.00 TL olarak belirlenmesine karar verildi." ifadeleri kullanıldı.

FİTRE KİMLERE VERİLİR?

Ramazan ayının bitiminde bayrama kavuşan insanlar, temel ihtiyaçlarının dışında nisab miktarına da sahipse fitre vermektedir. Ramazan ayında yoksulların ihtiyaçlarının karşılanması ve sevgi, saygı, kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi için fıtır sadakası İslam dininde yer alan mali bir ibadettir.

RAMAZAN HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER