Onur Akpınar, Tolga Ciğerci'yi değerlendirdi

Galatasaray'ın yeni transferi Tolga Ciğerci ile ilgili Bundesliga'yı çok yakından takip eden Onur Akpınar değerlendirmelerde bulundu.

FutbolArena Analiz - Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, orta sahaya Tolga Ciğerci takviyesi yapıldı. Sarı kırmızılıların gurbetçi oyuncuyla büyük oranda anlaştığı ifade ediliyor.

Peki Tolga Ciğerci, Galatasaray'a fayda sağlar mı? Almanya Ligi'ni çok yakından takip eden yazarımız Onur Akpınar, genç futbolcuyu analiz etti.

GALATASARAY'IN İHTİYACI OLAN ÖZELLİKLER VAR

Tolga Ciğerci, Galatasaray orta sahasında eksikliklerin büyük bölümünü kapatabilecek kalitede bir isim. Yer aldığı maçlarda sürekli takımının en çok koşan oyuncularından olan Tolga, temposunu maç boyunca koruyan özelliğe sahip. Galatasaray'da eksik olan orta sahadan top taşıma, adam geçerek hücumu akışkan hale getirme eksikliğini giderebilecek bir isim. Oyun temposu, mücadeleci gücüyle yanında yer alacak isimleri rahatlatacak Ciğerci, takımın sertlik anlamında da aradığı özelliklere sahip.

TEK EKSİĞİ CİDDİYETSİZ GÖRÜNTÜ VERMESİ

Tolga Ciğerci'nin oyun içinde bazen göstermiş olduğu ciddiyetsiz görüntüsü en önemli handikapı olarak gözüküyor. Rahat bir tiplemesi olan oyuncu zaman zaman teknik direktörlerinin olumsuz anlamda gözüne batabiliyor. Galatasaray gibi takımda buna devam ederse hem taraftarın tepkisini alabilir hem de teknik direktörünün gözünden düşebilir. Büyük takımda oynadığının ciddiyetine vardığı takdirde, rahat görüntüsünü sonlandırırsa uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edebilecek kaliteye sahip.

GALATASARAYLIYIM DİYE FENER'E GİTMEDİ

Tolga Ciğerci, 2 yıl önce Fenerbahçe'nin kapısından dönmüştü. Fenerbahçe'nin önemli yıllık ücret vermesine rağmen ''Ben Galatasaraylıyım'' diyen oyuncu teklifi nazikçe kabul etmemişti.

EN BÜYÜK SORU İŞARETİ

Taraftar gözünde en büyük soru işareti Tolga'nın sık sakatlanması olarak gözüküyor. 2014-2015 sezonunun neredeyse tamamını sakat olan geçiren Tolga Ciğerci'nin kronik bir sakatlığı söz konusu değil. 24 yaşındaki isim 4 senede Bundesliga'da az maça çıkmış gibi gözükse de önemli deneyimler kazandı. Eğer Galatasaray'da önemli sakatlık yaşamazsa bulduğu şansı iyi değerlendireceğini ve takımın değişmez oyuncularından olacağına inanıyorum. Özellikle Selçuk İnan'ı fazlasıyla rahatlatacak meziyetlere sahip isim milli takımımız için de ciddi kazanım olacak.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri