Norveç kazanamadı! Türkiye, 2022 Dünya Kupası'na nasıl gider?

Letonya'nın Norveç'e kaybetmemesiyle A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası eleme grubunda 2. sıraya yükseldi.

FutbolArena - A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçında Cebelitarık'ı 6-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Norveç-Letonya maçından müjdeli haber geldi.

NORVEÇ-LETONYA MAÇINDA KALECİ OZOLS GEÇİT VERMEDİ

Letonya ile golsüz berabere kalan Norveç, 18 puanla 3. sıraya geriledi. Stefan Kuntz yönetimindeki Türkiye, aynı puanla 2. sıraya yükseldi ve son maçlar öncesi avantaj elde etti. Letonya kalecisi Roberts Ozols, Norveç maçında yaptığı kurtartışlarla Türkiye'nin eline geçen avantajın mimarı oldu.

LİDER HOLLANDA PUAN KAYBETTİ

Öte yandan grupta gecenin son maçında lider Hollanda, Karadağ ile 2-2 berabere kaldı ve fark 2 puana düştü. Hollanda'nın puan kaybı ile Türkiye için son maçlarda liderlik ihtimali ortaya çıktı.

TÜRKİYE'NİN GRUBUNDAKİ SON MAÇLAR

Norveç'e genel averajda 1 gol üstünlük kuran Türkiye, son maçlar öncesi 2. sıranın sahibi oldu.Türkiye gruptaki son maçta Karadağ deplasmanına çıkacak. Norveç ise Hollanda ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

PUAN DURUMU

1) Hollanda 20
2) Türkiye 18 (+10)
3) Norveç 18 (+9)
4) Karadağ 12
5) Letonya 6
6) Cebelitarık 0

Salı günü Norveç deplasmanda Hollanda'yı yener, A Milli Takım ise Karadağ'ı averajda geçilmeyecek şekilde yenerse, Dünya Kupası'na direkt giden ülke olacağız. Norveç ve Türkiye'nin galibiyetleri halinde Hollanda 3. olarak Dünya Kupası'na gidemeyecek.

Beraberlikler halinde Türkiye 2. sıradan play-off biletini alacak. Türkiye'nin Karadağ'a kaybettiği senaryoda ise 2. sırayı korumamız için Norveç'in aldığı skorla averajda bizi geçememesi gerekiyor.

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki 10 grup birincisi direkt Katar vizesi alacak. Grup ikincileri ve UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek 2 ülke, Katar'daki Dünya Kupası'na katılabilmek için play-off oynayacak. Play-off turundan 3 takım, 2022 Dünya Kupası'na gidebilecek.

Son dakika Milli Takım Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER