İngiltere'de Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne hangi takımlar gitti? - Premier Lig Haberleri

Premier Lig'de Manchester United - Bournemouth harici tüm maçlar tamamlandı... Kimler Şampiyonlar Ligi, kimler Avrupa Ligi'ne gitti detaylar haberimizde...

FutbolArena - Premier Lig'in son haftasında Manchester United - Bournemouth haricinde tüm maçlar oynandı. Manchester United maçında ise şüpheli paket yüzünden maç ertelendi.

Arsenal fark attı, Tottenham fark yedi


Haftalar öncesinden şampiyonluğunu garantileyen Leicester City, deplasmanda Chelsea ile 1-1 berabere kaldı ve ligi 81 puanla noktaladı. Chelsea ise kabus gibi geçen sezonu 9. bitirmiş oldu.

Son hafta lig ikincisi de değişti. Tottenham Hotspur geçtiğimiz hafta küme düşmesi kesinleşen Newcastle United'a tam 5-1 yenildi ve Arsenal de Olivier Giroud'un hat-trick yaptığı maçta Aston Villa'yı 4-0 yenerek puanını 71'e çıkardı ve ligi 2. sırada noktaladı. Tottenham Hotspur ise 70 puanla 3. sırada kaldı.

Şampiyonlar Ligi'ne son bilet Manchester City'nin


Premier Lig'de 4. sırada olan takım Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynama hakkı kazanıyor. 4. sıradaki Manchester City rakibi Swansea City ile 1-1 berabere kaldı ve puanını 66'a yükseltti. Bir maçı eksik 63 puanlı Manchester United son maçını kazansa bile puan eşitliği halinde genel averaja bakılıyor ve iki takım arasında tam 18 averaj fark var!

Öte yandan Crystal Palace'ı 3-1 yenen Southampton bir maç fazlasıyla Manchester United'ı geçerek 5. sıraya oturdu. Stoke City'e 2-1 yenilen West Ham United ise ligi 7. sırada noktaladı. Manchester United son maçta bir puan dahi alsa 5. oluyor ve Avrupa Ligi'ne gitme hakkı kazanıyor.

Futbolarena anasayfasından devam...

Manchester United Son Dakika Haberleri