Önder Özen, Ümit Özat'a övgüler yağdırdı

Teknik Direktör Önder Özen, Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçı sonrası Ümit Özat'a övgüler yağdırdı.

FutbolArena - Süper Lig'de 15. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni 3-0 yense de herkes Gençlerbirliği'nin oynadığı futbolu takdir etti.

Fenerbahçe'nin eski antrenörlerinden, teknik direktör Önder Özen de bu konu hakkında konuştu.


Önder Özen'e göre Fenerbahçe - Gençlerbirliği maçının üç yıldızı


"Maçın yıldızının Volkan Demirel olduğu görüşüne ben de katılıyorum" diyen Özen, "Kesinlikle Volkan maçın yıldızı ama bana göre bu maçın 3 yıldızı vardı. Volkan'ın performansı mükemmeldi. Herhalde bu sezon bir maçta yaptığı en yüksek kurtarış sayısına da ulaşmış olabilir. Hepsi de çok zor pozisyonlardı. Maçın diğer yıldızı da Moussa Sow'du. Akrobatik gollerini zaten biliyoruz ama 16. dakikada maça girip takımını öne geçirdi. Son dakikada ayağının üstüyle harika bir gol attı ve skoru belirledi. Yani her türlü vuruşla gol atabildiğini görüyoruz. Sadece iki pozisyona girip ikisinde de tertemiz vuruşlarla gol yaptı. O da büyük katkı verdi ve onu da maçın yıldızı olarak kabul edebiliriz. Maçın son yıldızı ise bence çoğu kişi tarafından görmezden gelindi ama Ümit Özat'tı" dedi.


Önder Özen: "Kadıköy'e gelip böyle oynayabilen takım olmadı..."


"Kadıköy'e gelip bu kadar cesur oynayabilen bu kadar farklı planlarla galibiyete oynayabilen bir takım olmadı." diyen Önder Özen, "Kadıköy'e Inter de geldi, Chelsea de geldi daha yeni Manchester United da geldi, Galatasaray ve Beşiktaş geldi ama hele Anadolu takımları, hiçbir zaman bu şekilde maçlar çıkaramadılar. Ben kusursuz buldum. Maç öncesi analizlerini de belirlediği stratejiyi de, uygulattığı taktiği de oyun okuma konusundaki hamleleri de %100 doğru yapılmış değişiklikerdi. Her anlamda kusursuz performans gösterdi Ümit Özat. 3-0 kaybeden birisinden bahsediyoruz ama bazen kaybederken kazanırsınız. Futbolun doğrularını yaptı, korkak oynayıp 1-0 kaybetmektense 3-0 kaybetti. Dün gece Uğur Meleke de Ümit Özat'ın hakkını teslim etti ve iki farklı planla oynayabilmesini çok değerli bulduğunu söyledi. Ben de aynısını söylüyorum. Birinci devre planı ile 2. devre planı farklıydı. Çok yüksek bir potansiyeli var Ümit Özat'ın. Futbolu çok iyi bilir. Çok yetenekli bir teknik adam. İyi bir kulüpte fırsat bulduğunda Abdullah Avcı'nın yaptığını yapabilir. Bana göre maçın yıldızlarından bir tanesi de oydu." şeklinde görüş bildirdi.

Futbolarena anasayfasından devam...

Gençlerbirliği Son Dakika Haberleri