Rizespor - Ankaragücü maçında tartışmalı penaltı! Genç kaleci Altay Bayındır yıldızlaştı

Rizespor sahasında ağırladığı Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Maçta yaşanan penaltı pozisyonu gündem oldu.

FutbolArena - Rizespor ile Ankaragücü, Süper Lig'in 14. haftasının açılış maçında karşı karşıya gelirken, müsabakanın 79. dakikasında Fırat Aydınus'un verdiği penaltı tartışmalara neden oldu. Penaltı Ankaragücü'nün 20 yaşındaki kalecisi Altay Bayındır kurtardı.


Rizespor - Ankaragücü maçında verilen penaltı doğru mu?


Müsabakanın 2. yarısında oyuna giren Braian Samudio'nun süreklediği atak penaltı ile sonuçlandı. 79. dakikada sol kanattan topla içeri giren Samudio, Brice Dja Djedje'yi geçince yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus bu pozisyonda penaltı kararı verdi.

Penaltı kararı sonrasında VAR hakemi Bülent Yıldırım ile konuşan Aydınus, Yıldırım ile konuşması sonrasında penaltı kararını verdi. Fırat Aydınus'un penaltıyı bizzat izlememiş olması da sosyal medyada tepki çekti.

Trabzonspor'un eski yöneticisi Nevzat Aydın, "Pozisyonu tekrar izleme şansını nasıl kullanmazsın?" diye sorarken, Gazeteci Fatih Doğan da pozisyonu Galatasaray - Konyaspor maçında verilen penaltıya benzetti.


Ankaragücü kalecisi Altay Bayındır kimdir?


Ankaragücü'nün 20 yaşındaki kalecisi Altay Bayındır kurtardığı bu penaltı ile takımına bir puanı kazandırdı. Takımın tecrübeli kalecisi Johannes Hopf'un sakatlığında, Korcan Çelikay'ı keserek ilk 11'de oynayan Altay, teknik direktörü İsmail Kartal'ın verdiği şansı iyi kullandı.

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

MKE Ankaragücü Son Dakika Haberleri