Mircea Lucescu mucizesi! 2 ayda zirve yaptı

Mircea Lucescu, Dinamo Kiev'de yakın dönemde Rebrov'dan sonra en başarılı teknik direktörü oldu. Tecrübeli Rumen teknik adam 2 ay içerisinde taraftar tehditi ve mali zorluklara rağmen 1 kupa kazandı, Şampiyonlar Ligi vizesi aldı. 

FutbolArena - Mircea Lucescu, Dinamo Kiev'de iki aylık süreçte zorlu ve kısıtlı imkanlara rağmen önemli bir başarı elde etti. Dinamo Kiev, 4 yıl sonra ilk kez Mircea Lucescu yönetiminde Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele ederken, Rumen teknik adam ile 2 ayda ön elemeler ve lig maçlarının yanı sıra ezeli rakibi Shakhtar Donetsk'i yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu.

TARAFTAR TEHDİTİ VE TRANSFERSİZLİĞE RAĞMEN

Dinamo Kiev taraftar grubu Ultras, ilk geldiği günden bu yana alınan sonuçlar ne olursa olsun Lucescu'yu takımda istemediğini belirten bildiriler yayınlarken, "Sana burada huzur yok" şeklinde tehdit içerikli mesajlar da verdi. Ancak Rumen teknik adam kısa süre önce taraftar tepkisiyle ilgili gelen soruya, "Taraftar duygusaldır, onlar tepkilerini dile getirecektir ama ben bunlarla ilgilenmiyorum, işimi yapmaya odaklandım." cevabını verdi.

8 MAÇTA 7 GALİBİYET 1 BERABERLİK

Dinamo Kiev'de kiralık dönen isimlerin dışında transfer yapılmamasına rağmen mevcut kadroda sistemi değiştiren Lucescu, 2 ay içerisinde oynadığı 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Bu süreçte ezeli rakibi Shakhtar Donetsk'i yenerek Süper Kupa'yı kazanan Dinamo Kiev, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde ise AZ Alkmaar ile Gent'i saf dışı bıraktı ve gruplara kaldı.

Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER