Milli Takım Haberleri: Millliler geri dönüşlere bir halka daha ekledi! İşte o maçlar!

A Milli Futbol Takımımız, İsveç karşısında 2-0 geriye düştü maçı 3-2 kazanarak tarihi bir geri dönüşe daha imza attı. Millilerimizin bugüne kadar gerçekleştirdiği geri dönüşleri bir kez daha hatırlatmak istedik.

FutbolArena - A Milli Futbol Takımımız, Uluslar Ligi'nde deplasmanda İsveç'i 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 yenerek harika bir dönüşe imza attı. Millilerimiz tarihindeki muhteşem geri dönüşlere bir halka daha ekledi.

A Milli Futbol Takımımız, 49. dakika olduğunda skor tabelasında 2-0 geriye düşmesine karşın maçı 3-2 kazandı. Milliler uzun bir aranın ardından bir kez daha geri dönüş zaferine imza attı.

A Milli Takımın tarihindeki geri dönüşler


1995
Türkiye 0-1 İsveç
Maç Sonucu: Türkiye 2-1 İsveç


isveç karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza atan A Milliler, 23 sene önce de rakibine karşı yine bir geri dönüşe imza atmıştı. A Milli Takım, 96 Avrupa Şampiyonası yolunda İnönü Stadı'nda ağırladığı İsveç karşısında 23. dakikada Kennet Andersson'un golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Ay-Yıldızlılar ikinci yarıda bambaşka bir hal aldı ve Emre Aşık ile Sergen'in golleri üç puanı getirdi. Milliler bu maç sonrasında şampiyona kapısını araladı.

1999
Finlandiya 2-0 Türkiye
Maç Sonucu: Finlandiya 2-4 Türkiye


EURO 2000 elemelerinde Türkiye, gruptaki rakibi Finlandiya deplasmanında 14 dakikada yediği 2 golle yenik duruma düşmüştü. Çabucak toparlanan ekip, Tayfur Havutçu ve Hakan Şükür'ün golleriyle sahadan 4-2 galip ayrılarak önemli bir geri dönüşe imza atmıştı. Bu karşılaşma ayrıca Millilerin 2-0'dan geri dönüp kazandığı ilk maç olarak da kayda geçti.

2007
Yunanistan 1-0 Türkiye
Maç Sonucu: Yunanistan 1-4 Türkiye


EURO 2008 Elemeleri'nde grubunda Yunanistan ve Norveç'le çekişen Türkiye, Yunanistan deplasmanında tarihi bir zafer kazanmıştı. Maç öncesinde son derece gergin bir ortam yaratılan karşılaşmada 1-0 geriye düştüğü maçta Yunanistan'ı deplasmanda 4-1 mağlup eden Ay-yıldızlılar önemli bir galibiyet aldı. Milliler, EURO 2008'deki muhteşem geri dönüşlerin sinyalini bu maçta vermişti.

2007
Norveç 1-0 Türkiye
Maç Sonucu: Norveç 1-2 Türkiye


EURO 2008 Elemeleri'nde turnuvaya gidebilmek için Norveç deplasmanından kazanarak ayrılmak durumunda olan Türkiye, henüz 12. dakikada yenik duruma düştü. Golün şokunu üzerinden kısa sürede atan Emre Belözoğlu ve Nihat Kahveci'nin golleri zafere uzandıve Ay-yıldızlılar, muhteşem bir geri dönüşle turnuva öncesinde önemli bir avantajı cebine koydu.


2008
İsviçre 1-0 Türkiye
Maç Sonucu: İsviçre 1-2 Türkiye


EURO 2008'e Portekiz yenilgisiyle başlayan Milliler, ikinci maçında da ev sahibi İsviçre karşısında Türk asıllı oyuncu Hakan Yakın'ın golüyle yenik duruma düştü. İkinci yarıda toparlanan Türkiye, önce 57'de Semih Şentürk ile beraberliği yakaladı ve sonra da 90. dakikada Arda Türan'ın golüyle kazandı. Alınan 2-1'lik zafer sonrası ülkemiz turnuvada ilerlemek için umutlanmıştı.

2008
Türkiye 0-2 Çek Cumhuriyeti
Maç Sonucu Türkiye 3-2 Çek Cumhuriyeti


A Milli Takım tarihinin en büyük geri dönüşü, 2008'deki Çek Cumhuriyeti maçında yaşandı. Beraberlik durumunda bile turnuvaya veda edecek olan Millilerimiz, 75. dakikaya kadar maçı 2-0 geride götürmüş ve Arda Turan'ın golüyle az olan umudunu yeşertmişti. 87. ve 90. dakikada sahneye çıkan Nihat Kahveci, hem kendi ülkemizi sokaklara döktü hem de tüm dünyada ses getirecek bir geri dönüşün başrolü oldu.

2008
Hırvatistan 1-0 Türkiye
Maç Sonucu: Hırvatistan 1-1(PEN 1-3) Türkiye


Türk futbol tarihinin en önemli maçlarından biri yine EURO 2008'de oynanan Hırvatistan maçıydı. Çeyrek finalde rakip Hırvatlar idi. 0-0 giden maçta 119. dakikada Klasnic'in attığı gol, her şeyi bitirmiş gibiydi. Ancak bitti demeden bitmedi. 120. dakikada Semih'in golü skoru eşitledi ama bize mental olarak maçı kazandırdı. Penaltılara giden maçta Rüştü yıldızlaştı ve Türkiye, Hırvatları penaltılarla devirerek adını yarı finale yazdırdı.

2018
İsveç 2-0 Türkiye
Maç Sonucu: İsveç 2-3 Türkiye


A Milli Futbol Takımımız, Uluslar Ligi'nde İsveç ile karşılaşırken 49 dakikada sonunda kalesinde 2 gol görmüştü. Ay-Yıldızlılar bitti demeden bitmedi ve 51. Hakan Çalhanoğlu, 88. ve 90+2. dakikada Emre Akbaba sahneye çıktı ve Milliler 3-2 kazanmayı başardı.



Milli Takım Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER