Merkez Dankası dövize müdahale edecek mi? Merkez Bankası döviz açıklaması (Merkez Bankası Dolar likidite)

Merkez Bankası döviz ve TL açıklaması. Merkez Bankası dolara müdahale edecek mi? Merkez Bankası döviz açıklaması. Merkez Bankası TL ve döviz tedbirlerini açıkladı.

FutbolArena - Dolar ve Euro kurundaki yükseliş Merkez Bankasını harekete geçirdi. Merkez Bankası TL ve döviz tedbirlerini açıkladı. Merkez Bankası dövize müdahale edecek mi? Merkez Bankası piyasalarda dolar ve TL akışı sağlayacak mı? Merkez Bankası dolara müdahale edecek mi? Merkez bankası finansal istikrarın sağlanması ve piyasalarda Dolar ve Euro kurunun indirilmesi amacıyla çok sayıda tedbir kararı aldı. Merkez Dankası döviz müdahale edecek mi? Merkez Bankası döviz açıklaması haberimizde.


Merkez Bankasından döviz açıklaması (Merkez Bankası Dolar müdahalesi)


Merkez Bankası TL ve döviz açıklaması. Merkez Bankası piyasalardaki istikrarın sağlanması ve yükselen Dolar ve Euro kurununun inişe geçmesi adına bir dizi tedbirler aldığını açıkladı. Merkez Bankasının döviz ile ilgili yapacağı açıklama büyük merakla bekleniyordu. Merkez Bankası TL ve döviz tedbirlerini açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Bankaların Türk lirası işlemleri için kullanabilecekleri teminat döviz depo limitleri 7,2 milyar avro seviyesinden 20 milyar avroya çıkarılmıştır. 2018 Yılı Para ve Kur Politikası metninde yer aldığı üzere, temel fonlama aracı olan 1 hafta vadeli repo ihalelerine ilave olarak ihtiyaç duyulan günlerde geleneksel yöntemle 91 güne kadar vadeli repo veya depo satım ihalesi açılabilecektir.

Bankacılık sistemi fonlama ihtiyacının yüksek olduğu günlerde vadeleri 6-10 gün arasında olmak kaydıyla farklı vadelerde birden fazla repo ihalesi açılabilecektir. Bankaların teminat yönetimine esneklik kazandırılması amacıyla, 1 hafta vadeli repo ihalelerinde kazanan tekliflerin bir bölümünün veya tamamının, bankalar tarafından talep edilmesi halinde repo işlemi yerine aynı faiz oranı ve vade ile Bankalararası Para Piyasasında depo işlemi olarak sonuçlandırılmasına imkan tanınacaktır."

DOLAR KURU İLE İLGİLİ YORUMLAR

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER