Meral Akşener kimdir, kaç yaşında? Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı mı?

Meral Akşener kimdir, kaç yaşında? Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Erken seçim kararı sonrası Meral Akşener ne dedi? İyi Parti Lideri Meral Akşener'den erken seçim için flaş bir açıklama geldi. Meral Akşener hakkında merak ettiğiniz her şeyi haberimizde bulabilirsiniz. Meral Akşener evli mi? Meral Akşener ne mezunu? Meral Akşener ne iş yapıyor?

Meral Akşener kimdir, kaç yaşında? İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Meral Akşener evli mi? Meral Akşener'in kaç çocuğu var? Meral Akşener ne iş yapıyor? Meral Akşener eğitim durumu ne? Meral Akşener erken seçim kararı sonrası ne dedi? İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında merak edilen tüm soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

İyi Parti erken seçime girecek mi? Erken seçim İyi Parti kararı 2018


İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim kararı sonrası flaş bir açıklama yaptı. 24 Haziran 2018 erken seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Meral Akşener'in açıklamaları şu şekilde:

"Herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecek ve alacak. Abiler korktu. Bu abilerin korktuğunu biliyordum da bu kadar korktuklarını gerçekten düşünmemiştim.Bu seçimin bizim açımızdan herhangi bir problemi yok."


Merak Akşener kimdir, kaç yaşında? Meral Akşener'in hayatı - Meral Akşener evli mi?


18 Temmuz 1956'da İzmit Gündoğdu'da doğdu. Baba adı Tahir Ömer, anne adı Sıddıka'dır.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı.

Yıldız, Kocaeli ve Marmara üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders verdi. Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfının kuruluşunu gerçekleştirdi.

20. Dönemde İstanbul, 21. Dönemde Kocaeli, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 54. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 23 ve 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekilliği görevinde bulundu.

Meral Akşener 25 Ekim 2017'de arkadaşlarıyla birlikte İYİ Parti'yi kurdu ve 26 Ekim 2017'de İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçildi.

Akşener, evli ve 1 çocuk annesidir.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER