Medipol Başakşehir satılacak mı? Göksel Gümüşdağ açıkladı

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ kulübün yapısı ve satılacağı yönündeki haberlere dair önemli açıklamalarda bulundu. 

FutbolArena - Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim maçı öncesi TRT Spor'a konuştu. Gümüşdağ, Başakşehir'in satılacağı yönündeki haberlere yanıt verirken, ayrıca Beşiktaşlı Caner Erkin'in aldığı 6 maçlık ceza ile ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu.


Medipol Başakşehir futbol haberleri


Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ kulübün satılacağı yönündeki haberler hakkında öyle bir düşüncelerinin olmadıklarını ve 1-2 yıl içinde yabancı sermaye ile ortak olabileceklerini söyledi.

"AKADEMİ YATIRIMI YAPIYORUZ"

Dünya çok globalleşti. Dünyada farklı farklı kulüpler, farklı farklı şirketlerle evlilikler var. Biz bir akademi yatırımı yapıyoruz şu anda, bir ay içinde başlıyoruz. Belki bu Türkiye'nin en iyi futbol akademisi olacak. Hatta dünyada ilk 5'in içinde olacağını düşünüyorum. Çünkü dünyadaki bütün örneklerini gezdim. Dolayısıyla çıtayı çok yukarı koyduk. Biz Başakşehir olarak sadece yarışmacı olamayız. Hem üreteceğiz hem yarışacağız.

"KOLEJ TAKIM RUHUNDAN UZAKLAŞMAYACAĞIZ"

Kolej takımı ruhundan hiç uzaklaşmayacağız. Ancak bu kadar globalleşen bir dünyada 'ben yurtdışı ile bir ilişki içinde olmam, olursam bir sıkıntı olur mu?' algısından uzaklaşmak gerekiyor. Çünkü biz uzun vadede mutlak ve mutlak bir yabancı ortaklığa sıcak bakarız. Satılma değil de, ortaklık şeklinde olur. Yani 'kulübü nasıl daha büyütürüz, kulübü daha nasıl geliştiririz?' Buna bakıyoruz. Bu karşılıklı bir kulüp olur, karşılıklı bir oyuncu kiralama, satma alış veriş, yetiştirme olur. Bunların çok ayakları var. Yani kulübü satmak değil, kulüple yabancı bir şirketle ortaklık ve evlilik olabilir. Çünkü burası bir şirket. Dolayısıyla kulübü daha nasıl büyütürüz, nasıl daha uluslararasında tecrübemizi artırırız konusuna her zaman açığız. Bu tür bir evililkle ilgili 1-2 yıl içinde bir gelişme olabilir. Neden olmasın? Böyle şeylere açığız. Geçmişte de görüştük yakın zamanda da bir Çin şirketiyle de görüştük. Sadece ortaklığa sıcak bakarız. Bu kulüp Başakşehir ilçesinin kulübü. Burada her geçen gün aidet çoğalıyor, her geçen gün taraftarımız çoğalıyor. En kötü 6-7 bin taraftara oynuyoruz ve bu sahiplenme başladı. Başarı oldukça ileriye doğru bu gidiyor."


Medipol Başakşehir Göksel Gümüşdağ'dan Caner Erkin'in 6 maçlık cezası hakkında açıklama


Göksel Gümüşdağ, Caner Erkin'e verilen 6 maçlık ceza hakkında da konuşarak, "Cezayı fazla buluyorum. Şimdi baktığınızda bir talimat değişikliği ile bu işin bu şekilde düzenlemek, bundan sonra cezalandırılması yönünde gitmekle bazen adaleti sağlayabilirsiniz, bazen sağlayamazsınız...Çünkü iki oyuncu arasında bile karşılıklı bir münakaşa olduğunda bunun ağız hareketine bakarak ceza vermek çok adil olmaz. Zaten hakem bırakın küfürü, herhangi bir tavrı bile kartla cezalandırabiliyor. Bunun dışında PFDK'ya da sevk edilebiliyor. Bence buradaki kural değişikliği biraz ani oldu. Ben Caner'in yaptığını kesinlikle onaylamıyorum ve doğru bulmuyorum. Caner'e verilen cezayı da doğru bulmuyorum. Bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum...TFF'nin bu konuyu bir kez daha ele alacağını düşünüyorum."ifadelerini kullandı.

Son dakika Başakşehir Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Medipol Başakşehir Son Dakika Haberleri