Başakşehir'e Şampiyonlar Ligi'nden haber var! İşte rakipleri...

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon önemli bir başarı yakalayarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Medipol Başakşehir Şampiyonlar Ligi'nde kaç ön eleme turu oynayacak? Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi muhtemel rakipleri kimler? sorularının yanıtları haberimizde. 

FutbolArena - Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyon olamasa da sezonu ikinci sırada tamamlayarak tarihi bir başarı elde etti. Ziraat Türkiye Kupası'nda da finale çıkan Boz Baykuşlar, bu sezon büyük bir başarı göstererek ligi ilk 2 sırada tamamlamayı garantiledi. Öte yandan Medipol Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri kesinleşti.


Medipol Başakşehir Şampiyonlar Ligi'nde kaç ön eleme turu oynayacak?


Spor Toto Süper Lig'in kalan maçlarında büyük mucizeler olmazsa, Abdullah Avcı'nın öğrencileri ligi 2. sırada bitirecek. Mevcut statü gereği, Süper Lig'i 2. sırada tamamlayan ekipler Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön elene turundan başlıyor. Bu turu geçenler 4. ön eleme turuna kalıyor ve burada da başarılı olursa Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele edecek 32 takım arasına adını yazdırıyor.


Medipol Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri


Bu yıl ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edecek Başakşehir'in karşılaşacağı ekipler belli oldu. Grup aşamasına kalması bir hayli zor gözüken temsilcimiz ilk maçına 3. ön eleme turunda çıkacak. Ancak hem bu turda hem de geçerse bir sonraki turda seri başı olma şansları bulunmuyor. Başakşehir'in ilk turda 5 muhtemel rakibi şöyle oluştu.

Dinamo Kiev (Ukrayna)
Ajax (Hollanda)
Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti)
CSKA Moskova (Rusya)
Club Brugge (Belçika)

Temsilcimiz eğer 3. ön eleme turunu geçerse, bir sonraki aşamada çok daha güçlü rakiplerle eşleşecek. Bu turdaki muhtemel 5 rakipten ise 3'ü kesin.

Sevilla (İspanya)
Liverpool (İngiltere)
Napoli (İtalya)


Kalan 2 ekip ise playoff aşamasında alınan sonuçlara göre belli olacak.


Medipol Başakşehir'in Avrupa karnesi


Medipol Başakşehir 2007-2008 ve 2012-2013 yılları arasında 6 sezon Süper Lig'de mücadele ettikten sonra küme düşmüş ancak ertesi sezon Süper Lig'e geri yükselmişti.

Süper Lig'e yükselmesinin ardından Cihat Arslan yerine eski teknik direktörü Abdullah Avcı ile anlaşan Başakşehir ilk yılında 4. olmuştu. 2015-2016 sezonu başında ilk kez Avrupa Ligi mücadelesi veren Başakşehir sezon başında AZ Alkmaar'a elenmiş ve gruplara kalamamıştı.

2015-2016 sezonunda Medipol Başakşehir yine 4. oldu ve yine Avrupa Ligi hakkı kazandı. Bu sezon başında Avrupa Ligi ön elemesinde ilk turda Rijeka'yı geçen Başakşehir, 2. turda Ukrayna devi Shakhtar Donetsk'e elenince yine gruplara kalamadı.

Buna karşın Medipol Başakşehir bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynama hakkı kazandı ve Şampiyonlar Ligi'nde ön elemeyi geçemese bile Avrupa Ligi elemesi oynayacaklar.

Futbolarena anasayfasından devam...

Medipol Başakşehir Son Dakika Haberleri