Abdullah Avcı'dan Beşiktaş maçı sonrası şampiyonluk sözleri

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Beşiktaş maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

FutbolArena - Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig 11. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Maçın ardından Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

"ÇALIŞTIĞIMIZ KONU BAŞLIKLARI..."

Yetenekli bir oyuncu grubuna sahip Beşiktaş, ligin en geniş alanında oynayan ve ligin en fazla orta yapan takımlarından biri. Biz 3. bölgede beklerken baskıyı nereye yapacağımıza çalıştık. Kenar ortalarına karşı alacağımız pozisyonu çalıştık. Burada anahtar oyuncu Mahmut. Stoperlerin arasına girip önlem alacaktı. Beşiktaş ligin az mesafe kat eden takımı. Blok aralarındaki boşlukları iyi kullanmaya çalıştık.

"RAKİPTEN 6 KM FAZLA KOŞTUK"

Gole kadar %66 ile topla oynadık. Ondan sonraki bölümde topu rakibe verip, ikinci bölge savunmayı yapıp, merkezi kapatarak oynadık. İkinci topları alarak kenara yönlendirerek pozisyon yakalamaya çalıştık. Genel anlamda iyi yaptık ama pozisyon da verdik. Şampiyonluk yolunda takım savunmasını iyi yapmamız gerekiyor. Çıkarken basit top kayıpları yaptık ve burada rakip devreye girdi. Rakipten 6 km yakın fazla koşmuşuz. Özellikle Bajic ve İrfan en fazla mesafe kat eden isimler.

"SENİ SAVUNMA ŞAMPİYON YAPAR"

Tabela son derece güzel bir şey gösteriyor. Gol yemeden devam ediyoruz. Bunların hepsini değerlendirip ona göre hareket ediyoruz. Seni savunma şampiyon yapar. Bazen 5 tane atarsın, 4 gol yersin. Atıp da koruyabilmek önemlidir. Biz de fazla atmak istiyoruz ama bizim için oyun organizasyonu önemlidir.

Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Medipol Başakşehir Son Dakika Haberleri