Ahmet Çakar'ın efsane sözleri

FutbolArena - Türk spor medyasının en önemli yorumcularından biri olan Ahmet Çakar’ın yıllar içerisinde canlı yayınlarda efsaneleşmiş sözlerini derledik. Ahmet Çakar kimdir, kaç yaşında, nereli, vikipedi? Ahmet Murat Çakar (d. 3 Ağustos 1962, İstanbul), Türk hekim, eski hakem ve spor yorumcusu.[1]Pek çok uluslararası maçı yönettikten sonra hakemliği bırakmış ve futbol yorumculuğuna başlamıştır. Şu anda yorumculuk görevinin yanı sıra asıl mesleği olan hekimliği de sürdürmektedir. Çakar ayrıca spor yazarlığı ve yarışma sunuculuğu da yapmaktadır. 1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra babasının mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi; doktor olarak göreve başladı. Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100’ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası’nda üst düzey maç yönetmiş iki Türk hakeminden biridir. Ayrıca Şampiyonlar Liginde görev yapan üç Türk hakeminden birisidir (Diğerleri Oğuz Sarvan ve Cüneyt Çakır). 1997’de hakemlik kariyerini noktaladıktan sonra, gazete köşe yazarlığı ile radyo ve TV’de yorumculuk yapmıştır.

1
Psikolojisi normal adam başarılı hakemlik yapamaz. Doğal olarak ne çıkıyor buradan? Çok başarılı hakemlerin birçoğu psikopattır.
2
Raul futbolcu falan değil. Bana Raul demeyin. Raul mu Fatih Tekke mi? Hadi hadi çabuk bak başlıyoruz yine analize; Raul mu Fatih Tekke mi?
3
Ağzınla kuş tutsan. Ne kuşu! Ejderha tutsan bunlara yaranamazsınız.
4
Bakın mesele laf sokmaksa benden iyi kimse iyi laf sokamaz. Başlayayım mı laf sokmaya?" (Ahmet Çakar, programın başından beri kendisine laf sokan Ziya Şengül’e)
5
Ben futbolun realist yüzüyüm.
6
Vırvırın kralını ben yaparım da lisanına hakim değilim.(Lucescu’ya hitaben)
7
Bu Del Bosque, Ziraat Bankası önünde emekli maaşı için kuyruk bekleyen emekli adamlara benziyor.
8
Çiftçilik yaparken Leopar saldırısıyla hayatını kaybedebilir. (Afrikalı siyahi oyuncuları tanımlarken)
9
Geçenlerde Antalya’ya gittim. Verdiler elime bir sopa.
10
Hiçbir Beşiktaşlı yönetici maymun değildir, Beşiktaş Başkanı da hayvan terbiyecisi değildir, Beşiktaş Yönetim Kurulu da hayvanat bahçesi değildir!(Ahmet Çakar, istifa eden Beşiktaşlı yöneticinin "Yönetim kurulunda maymun gibiydik!" sözünü değerlendiriyor)
11
Hakemler bir sabah uyanacaklar ve onlara Merkez Hakem Komitesi bir ilkbahar sabahı kulaklıkla uyandın mı hiç? diye soracak.
12
Ahmet Çakar: Ne oldu, Hassassın?
Kazım Kanat: Evet hassasım...
Ahmet Çakar: Özel günün mü?
13
Ahmet Çakar: Sen şimdi o makasla saçımı mı keseceksin?
Kazım Kanat: Keserim kesmem sana ne?
Ahmet Çakar: Ben sana kesecek başka bir yerimi vereyim onu kes..
14
Gürcan Bilgiç: Türk Milli Takımı beni tatmin etmiyor.
Ahmet Çakar: Tatmin olmuyorsan, bunun için farklı ilaçlar var.
15
Ertem Şener: İsmail Kartal öğretmen olsa ne öğretmeni olurdu ?
Ahmet Çakar: Lisedeki kalorifer görevlisi.

Futbolarena anasayfasından devam...