Manchester City'nin İlkay Gündoğan transferinde son durum - Premier Lig Haberleri

Manchester City, yaz döneminde İlkay Gündoğan'ı transfer etmek için girişimleri sürdürüyor.

FutbolArena - Borussia Dortmund'un Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan'ın Manchester City ekibine transferinde tek pürüz 10 milyon Euro olarak gözüküyor.

Borussia Dortmund, İlkay Gündoğan için ne kadar istiyor?


Manchester City, Alman devine orta sahanın her noktasında başarıyla forma giyebilen İlkay Gündoğan için 35 milyon Euro önerirken, Borussia Dortmund'un 45 milyon Euro ısrarı devam etmekte.

2016-2017 sezonunda Manchester City'nin başında olacak Pep Guardiola'nın ısrarla istediği bir isim olan 25 yaşındaki oyuncunun kulübüyle olan sözleşmesi 2017 yazında bitecek ve İlkay Gündoğan'ın sözleşmesini uzatma konusunda pek isteksiz olduğu söyleniyor. Durum böyle olunca da oyuncusunu bedelsiz göndermek yerine belli bir fiyat karşılığı sezon sonu satma planları yapan Borussia Dortmund'un yöneticileri, bu fiyatın tam olarak 45 milyon Euro olduğunu dile getirdiler.

Mart ayında İlkay Gündoğan ve menajeri olan amcası ile bir görüşme gerçekleştiren Manchester City Sportif Direktörü Txiki Begiristain, oyuncunun vergi kesintileri sonrası sezon başına net olarak 6 milyon Euro alacağı konusunda anlaşmaya vardı.

İlkay Gündoğan kimdir? İlkay Gündoğan'ın özellikleri


Balıkesirli bir babanın çocuğu olan İlkay Gündoğan, 1990 senesinde Gelsenkirchen'de dünyaya geldi. 1.80 metre uzunluğunda ve 80 kilo ağırlığındaki oyuncu orta sahanın her noktasında başarıyla görev alabilmekte. İlkay Gündoğan, ön liberoda adeta bir dalga kıran görevi görürken, orta sahanın ortasında bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve aynı zamanda hücumdaki tekniği ve yaratıcılığı ile günümüz futbolunun model orta saha oyuncularından.

2011 senesinde Nürnberg'ten 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı Borussia Dortmund yolunu tutan oyuncu ilk sezonunda takımın Almanya'da hem lig hem de kupa şampiyonluğu yaşamasında kilit bir role sahipti.

Bu sezon Borussia Dortmund forması altında Almanya Bundesliga'da 24 maça çıkan İlkay Gündoğan, Almanya Kupası'nda 4, Uefa Avrupa Ligi'nde ise 5 maçta forma giydi. İlkay Gündoğan Almanya Ulusal Futbol Takımı'nda da 16 maçta 4 gol istatistiğiyle oynamakta.

Futbolarena anasayfasından devam...

Manchester City Son Dakika Haberleri