Galatasaray'ın transfer etmek istediği yıldız Manchester City'den ayrıldı!

Manchester City, Galatasaray'ın da ilgilendiği tecrübeli sol beki Gael Clichy, sağ kanat oyuncusu Jesus Navas sağ bek Bakary Sagna ve yedek kaleci Willy Caballero ile yollarını ayırdığını resmen duyurdu.

FutbolArena - Manchester City'de gençleşme operasyonu devam ediyor. Pep Guardiola'nın geçen sezon takımın başına geçmesiyle çok sayıda genç oyuncu transfer eden mavi beyazlılar bu sezon da bu transfer politikasına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tecrübeli sağ beki Zabaleta ile sözleşme yenilenmeyeceğini açıklayan İngiliz devi, bu kez de 31 yaşındaki oyuncuları sol bek Gael Clichy ve sağ kanat Jesus Navas ile birlikte 35 yaşındaki yedek kaleci Willy Caballero ve 34 yaşındaki Bakary Sagna ile sözleşme uzatılmayacağını açıkladı. Bilindiği üzere Gael Clichy ile Galatasaray da ilgileniyor.

Galatasaray ile ilgili tüm transfer gelişmelerini Galatasaray Transfer Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz...


Manchester City'den ayrılan oyuncular


Geçen yaz transfer döneminde dünyada en çok bonservis bedeli ödeyen takım olan ve yaklaşık 230 milyon euroluk genç oyuncu transferi yapan Manchester City buna karşın ligi 3. tamamlamış ve bu sezon kupa sevinci yaşayamamıştı. Yine de Manchester City yönetimi, Pep Guardiola'ya güvenmeye devam ediyor.

2011-2012 sezonu başında Arsenal'den 7.750 milyon euro karşılığında transfer edilen Gael Clichy ile 6 sezon sonra yollar ayrıldı. Fransız sol bekin Galatasaray ile de adı geçiyor. Navas 2013-2014 sezonu başında 20 milyon euro karşılığında Sevilla'dan transfer edilmişti. Caballero ise 2014'te Malaga'dan 8 milyon euro karşılığında transfer edilmişti. Bakary Sagna ise 2014-2015 sezonu başında bonservissiz olarak Arsenal'den Manchester City'e geçmişti.

Daha önce 32 yaşındaki Zabaleta ile de yollarını ayıran City'nin bu yaz, 34 yaşındaki Yaya Touré ile de sözleşme uzatması beklenmiyor.

Manchester City ile ilgili tüm gelişmeleri Manchester City Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz...


Kun Agüero ve Vincent Kompany Manchester City'de kalacak mı?


Öte yandan takımın diğer tecrübeli isimleri Kun Agüero ve Vincent Kompany'nin ise takımda kalacağı düşünülüyor. Pep Guardiola bu konuda yaptığı açıklamada, bu iki oyuncunun gelecek sezon da kadroda olacağını ifade etmişti.

Manchester City geçen yaz yaptığı çok sayıda genç oyuncu transferine rağmen halen 27,8'lik yaş ortalamasına sahip. Guardiola'nın bu sayıyı bu yaz daha da düşürmesi bekleniyor.

İşte Manchester City resmi twitter hesabının Clichy için attığı veda tweeti...

Futbolarena anasayfasından devam...

Manchester City Son Dakika Haberleri